SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Craiova și Zalăul învinse la debutul în Cupa EHF » Oltencele au pierdut în Franța, în timp ce ardelencele au cedat în Norvegia, la Larvik

Bobana Klikovac a marcat de două ori în Franța FOTO: Dan Potor
Bobana Klikovac a marcat de două ori în Franța FOTO: Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2018 20:44

Debut cu stângul pentru cele două echipe românești în grupele Cupei EHF, a doua competiție ca valoare. SCM Craiova și HC Zalău au cedat, în deplasare, în fața favoritelor grupelor, formații care au început sezonul în Liga Campionilor.

Copleșite de miză

Echipa lui Gheorghe Tadici a început extrem de slab disputa de la Larvik (23-28). Campioana Norvegiei s-a desprins repede pe tabelă la 10-4, profitând de greșelile în cascadă ale ardelencelor.

După 15-7 la pauză, abia în partea a doua Zalăul a jucat mai exact în apărare și nu a mai cedat atâtea mingi în atac. Interii Tămaș și Dragut și-au găsit și ei ținta, iar ardelencele s-au apropiat la cinci lungimi.

Nu au reușit mai mult, în ciuda tuturor eforturilor și chiar dacă antrenorul Tor Odvar Moen a trimis în teren rezervele. Le-a păstrat în teren pe Kristine Breistol, Cassandra Tollbring și Maria Hjertner, care au marcat împreună 19 din cele 28 de goluri.

Larvik 28
K. Breistol 9, Tollbring 5, Hjertner 5, T. Mork 2, Roth Berglie 2, Lima de Araujo 2, Christensen 1, Wolff 1, Andenaes 1. Antrenor: Tor Odvar Moen

HC Zalău 23
Tămaș 6, Rob 5, Dragut 5, Trif 3, Panici 2, Abed-Kader 2. Antrenor: Gheorghe Tadici

Craiova le-a dat emoții

SCM Craiova a început, în schimb, foarte bine disputa din Bretania (22-25). A condus 20 de minute în fața vicecampioanei Franței, ultima dată cu 8-7. Brest a egalat însă și a intrat la pauză în avantaj, 13-10. Cristina Zamfir a marcat jumătate din golurile echipei sale.

În partea a doua însă, în evidență a ieșit extrema stânga Valentina Elisei Ardean, care a marcat de 5 ori. Craiova s-a apropiat la o singură lungime de gazde, 21-22, dar în ultimele 10 minute de joc nu a mai găsit ritmul. Brest a marcat de trei ori consecutiv și și-a asigurat prima victorie în grupa A. 

Brest Bretagne 25
Coatanea 5, Stoiljkovici 5, Copy 3, Mangue 2, Sand 2, Prouvensier 2, Pineau 2, Tissier 2, NGoan 2. Antrenor: Laurent Bezeau

SCM Craiova 22
Zamfir-Florianu 7, Elisei 5, Nikolici 3, Țicu 3, Trifunovici 2, Klikovac 2. Antrenor: Bogdan Burcea

Două absențe de ultimă oră

SCM Craiova nu le-a putut folosi în meciul de la Brest pe Nicoleta Tudor și pe Andreea Pricopi. Cele două au făcut deplasarea cu echipa, dar au devenit indisponibile. Tudor a făcut varicelă, primele semne apărând în autocar, pe drumul de la Paris spre Brest (!), iar Pricopi a suferit o ruptură fibrilară. 

Pe teren propriu

Cele două echipe românești vor juca în etapa a doua din Cupa EHF pe teren propriu. Craiova va întâlni, pe 13 ianuarie, formația daneză Randers HK, iar Zalăul va juca pe 14 ianuarie, contra suedezelor de la H65 Hoors. Randers a jucat aseară, pe teren propriu, cu Kuban Krasnodar (Rusia), în timp ce Hoors a învins la limită, în prima rundă, 28-27, echipa cehă Banik Most. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează