SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - OLANDA 24-29

INTERVIU Cristina Neagu a făcut radiografia unui meci în care nimic n-a funcționat: "Sunt supărată, frustrată, tristă, dar trebuie să ridicăm capul!"

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 21:39

Cristina Neagu a făcut radiografia meciului pierdut cu Olanda, scor 24-29, de la European. Unul în care nimeni nu a strălucit. "Stăm încă la mâna noastră şi trebuie să trecem peste această înfrângere", a declarat Neagu.

Când Cristina Neagu nu merge, e greu pentru echipa României. Duminică însă nu a mers nimic, nici apărarea, nici ofensiva, nici poarta. O echipă a Olandei care a tranşat meciul după 10 minute negre ale României din partea a doua. Prima înfrângere la Euro 2018, primele semne de întrebare. Drumul spre Paris poate însă continua.

- Cristina, o seară neagră pentru România. Putem însă să învăţăm ceva din această înfrângere?
- Asta e cel mai important, să învăţăm din eşecuri! Cred că sunt mai mulţi factori care au dus aici. În primul rând suntem noi, fetele. Atacul şi apărarea noastră nu au funcţionat. Am încercat, am avut câteva tentative, dar nu ne-au ieşit. Suntem trişti, suntem supăraţi, dar trebuie să ridicăm capul din pământ, nu trebuie să dezarmăm. Avem o zi liberă, după care urmează cele mai importante meciuri de la acest European. Avem şanse mari să ajungem în semifinale şi credem în ele până la final.

- Puteţi prinde din nou forma pe care aţi avut-o în primele meciuri?
- Asta ne dorim. Sistemul competiţional e cum e, am avut trei zile de pauză, cred că am ieşit un pic şi din ritmul competiţiei. Ne simţeam extrem de bine şi jucam bine. Acum e o zi de pauză şi alte două meciuri la rând. Nu înţeleg acest sistem, însă nu pot să găsesc asta ca scuză. Tot ce pot să fac e să privesc înainte pentru că mai avem două meciuri şi şanse în semifinale. Cum am jucat bine în turneu până acum, putem să o facem şi la meciurile cu Spania şi Ungaria.

"Au lipsit mingi luate în apărare"

- Ne-au surprins cu ceva olandezele? Pregătiserăţi altceva?
- Nu e vorba de aşa ceva. Cred că ne-au lipsit nişte mingi luate în apărare astfel încât să punem presiune pe ele. Olanda a jucat foarte bine în atac, s-a distanţat şi aşa e simplu să joci când nu ai presiune, când ai 4-5 goluri avantaj. Ne-am pregătit cum ne-am pregătit şi până acum, dar nu a fost ziua noastră.

- Tu ai aruncat de câteva ori la poartă, apoi parcă ţi-a lipsit curajul?
- Nu e vorba de curaj. Când sar trei jucătoare pe tine trebuie să o găseşti pe colega liberă de lângă tine, despre asta e vorba în jocul de handbal. Nu a fost ziua mea, la fel cum nu a fost ziua echipei. Repet, sunt supărată, tristă, frustrată, însă mâine vreau să privesc înainte! Avem două meciuri în urma cărora ne putem califica în semifinale. Stăm la mâna noastră şi putem să facem asta. E clar că suntem frustraţi, supăraţi, dar dacă menţinem aceste lucruri în noi şi la următoarele partide, nu ne ajută cu nimic. Să fim supăraţi acum şi să ne ridicăm de mâine!

4 goluri a marcat Neagu în meciul de aseară, având un procentaj de reuşită de doar 29%

9 ratări de la linia de 9 metri a avut Cristina, aproape cât în toate celelalte meciuri la un loc

Programul grupei

11 decembrie: Spania - România, Olanda - Norvegia
12 decembrie: Spania - Norvegia, Ungaria - România, Olanda - Germania

Clasament grupa II

1. Olanda 3m 6p
2. ROMÂNIA 3m 4p
3. Germania 4m 4p
4. Ungaria 4m 4p
5. Norvegia 3m 2p
6. Spania 3m 0p

cITEȘTE ȘI:

CALCULE. Ce șanse mai are România la semifinale? Ce înseamnă eșecul cu Olanda

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  10 Decembrie 2018, 13:11
Postat de Kiss Péter pe 10 Decembrie 2018, 11:49

Neagu este buna de pensionare!

N-ai vrea sa se pensioneze de la Gyor ? Tristule...

2264101893823582
Kiss Péter  •  10 Decembrie 2018, 11:49

Neagu este buna de pensionare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează