SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CRISTINA NEAGU ACCIDENTARE. FCSB o face bine pe Cristina Neagu » Cum decurge o zi de recuperare: „Mă, tu știi cine ești!”

Cristina Neagu
Cristina Neagu

Articol de , - Publicat sambata, 02 martie 2019 07:42

Cristina Neagu e în plin proces de recuperare după ruptura de ligament încrucişat anterior și se pune pe picioare la baza din Berceni a vicecampioanei FCSB, sub comanda kinetoterapeutului Ovidiu Kurti.

Au trecut aproape două luni de când cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, s-a operat la ligamentele încrucișate ale genunchiului drept, în Belgia, la clinica doctorului Marc Martens.

Din acel moment, vedeta celor de la CSM București a avut parte de un tratament special pe care trebuie să-l urmeze, iar exercițiile primite de la Martens le face la baza roș-albaștrilor din Berceni, sub comanda unuia dintre cei mai renumiţi kinetoterapeuţi din ţară, Ovidiu Kurti.

kurti

Cristina Neagu: "Recuperarea îmi mănâncă jumătate de zi"

cristina neagu sala

"De când m-am întors în România, vin la recuperare cam de șase ori pe săptămână, deși în mod normal e suficient de patru-cinci ori. Recuperarea îmi mănâncă, oricum, cam jumătate din zi. Mă trezesc dimineața, vin la recuperare și ajung înapoi acasă pe la ora 16:00, mănânc ceva, apoi mă uit la filme, citesc. Când totul va fi mai bine, voi putea să merg la antrenamente câteva ore, să mă mișc normal și să fac alte lucruri. Abia aștept să conduc, îmi e dor să conduc!", spune Cristina într-un interviu pentru pagina Red Bull.

cristina neagu sala2

După operația în Belgia, Neagu a primit un plan de recuperare pe care-l are de urmat. Iar începând de luni, aceasta ajunge la pasul 4 din 7!

Cristina va avea de trecut un nou control medical amănunțit în urma căruia va primi un dosar medical complet, dar și mai multe indicații despre ce are de făcut pentru continuarea recuperării la București.

Va continua să meargă în cantonamentul roș-albaștrilor, iar în această perioadă va putea să înceapă și exercițiile ușoare pe bicicletă, însă și să le continue pe cele pe care le face deja de două luni.

cristina neagu sala3

"Mă, tu știi cine ești!" 

"Cine are grijă de mine? Vin ai mei, vin prieteni, vin colegele să mă vadă. Totuși, sunt foarte orgolioasă.

Nu-mi place să fie cineva cu mine non-stop care să-mi zică «Hai că-ți aduc aia, hai că fac aia». Încerc să fac și eu lucruri, să mă simt și eu în stare. Zic «Bine, puteți să veniți să mă ajutați, să-mi faceți puțină curățenie, apoi mă lăsați să mi le fac eu pe ale mele».

E și asta o lecție pentru mine, că dacă în mod normal nu cer ajutorul, acum trebuie să spun «Am și eu nevoie de nu știu ce», «Îmi dai și mie chestia aia?» și tot așa. E un proces de învățare pentru mine! Am foarte mare încredere în mine și, de fiecare dată când mi-a fost greu, m-am uitat în oglindă și am zis «Mă, tu știi cine ești!»", mai spune Neagu. 

picior cristina neagu

"Urmează un an 2019 greu, de luptă, în care va trebui să muncesc de două ori mai mult pentru a reveni la nivelul obişnuit. Şi am să o fac, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, pentru că la asta mă pricep cel mai bine: să revin şi mai puternică după momentele grele.

Pe lângă faptul că îmi doresc să câștig Liga Campionilor cu o echipă de club din România, Olimpiada de la Tokyo e pentru mine cel mai important obiectiv în anii următori în ceea ce privește echipa națională! O să fac tot ce ține de mine să ajung la Tokyo și o să ne luptăm pentru o medalie"
Cristina Neagu, handbalistă

22 de mii de € net primește Neagu, leafă lunară, de la CSM București, fiind cel mai mare salariu al unui sportiv din România, dar și al unui bugetar de la noi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (45)
112383043130512
Corneliu Brincoveanu  •  02 Martie 2019, 18:18

" Steaua e numai una !", toata lumea stie cantecul lui Torje... Fcsb e Steaua !!! Echipa lui Gigi va juca pe noul Ghencea toate meciurile ! Armata nu o va putea opri ! Terenul si arena nu vor mai fi sub jurisdictie militara, ha,ha,ha ! Echipa lui Talpau va juca in continuare pe terenurile ratacite de linga campul de instructie...La ssstiinga ! La drrreeaapta ! La stinga-nprejurrrr ! Fiecare zi, e o zi buna, daca-ti pasa ! Hai SSSTTTEAUUUUA !!!

103179470776675
Sabin Ellak  •  02 Martie 2019, 18:01

Asta da salariu ! Vedeti unde se duc banii nostrii ?? Va mirati ca impozitele cresc anual ?? Intelegeti de ce nu avem infrastructura, investitii,autostrazi si spitale cu tehnica moderna?? Jale mare,si primarita Firea,ataca pe toate lumea,cu nu primeste bani destui. De ce sa primeasca? Nu avem bani pentru aruncat pe fereastra.Inteleg sa sustinem sportul,sa platim pe nivelul importantei sociale,dar sa nu batem joc de banii cetatenilor !Este sfidator atunci cand o parte din pensionarii dupa 40 de ani de munca mor de foame !

1198766430181192
Abigail Laslas  •  02 Martie 2019, 16:28
Postat de para.para pe 02 Martie 2019, 12:41

Aceasta polemica este inventata si mai grav, intretinuta zilnic, cu buna stiinta de catre angajatii ambalatori de peste. Fara ploemica cu fcsb este sau nu Steaua, aceasta hartie de impachetat peste era disparuta de mult de pe piata media.

ce sa faca si ei, daca la asta musca haterii si baga trafic

Vezi toate comentariile (45)
Comentează