SPORTURI  »  HANDBAL  »  CRISTINA NEAGU

Cristina Neagu, confesiune dureroasă: „Mi s-a părut că nimic nu e suficient pentru oameni! ” » + ce spune despre accidentare: „Poate erau meciuri în care puteam fi scoasă”

Cristina Neagu // FOTO: Red Bull
Cristina Neagu // FOTO: Red Bull

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2019 18:37

Handbalista Cristina Neagu, 30 ani, a vorbit despre accidentarea ei, despre recuperarea după ruptura de ligamente de la Campionatul European și despre planurile pe care le are.

„După operație, totul a fost bine. Nu am avut dureri așa mari și am putut să dorm și să mă odihnesc. Vin la recuperare cam de șase ori pe săptămână, deși în mod normal e suficient de patru-cinci ori pe săptămână. Vin la ora 10:00 dimineața și plec pe la 15:30.

Mi-am dat din nou seama că dacă nu-ți asculți corpul, nici el nu te mai ajută la un moment”, a declarat Cristina Neagu într-un interviu pentru Red Bull, unul dintre sponsorii ei.

„Poate că au existat meciuri în care selecționerul putea să mă scoată”

Cristina Neagu a vorbit despre cauzele care au dus la accidentarea din finalul meciului cu Ungaria.

„Jucam cam 59 de minute pe meci, din 60. În tensiunea competiției și-n tensiunea meciului împotriva Ungariei, ultimul lucru la care probabil s-a gândit antrenorul a fost să mă scoată pe mine de pe teren. Poate că înainte au existat meciuri în care ar fi putut să mă scoată pentru că am avut meciuri în prima grupă în care conduceam detașat și exista posibilitatea să mă odihnesc mai mult.

Puteam și să zic «mai scoate-mă și pe mine pentru că sunt obosită», dar când adrenalina e mare, iar meciul e de calificare în semifinale, am zis «mă duc cu tot ce am». Când rațiunea e depășită de inimă, cam asta se întâmplă”, a spus Cristina

„După o lună de zile, când totul va fi mai bine, voi putea să merg la antrenamente câteva ore, să mă mișc normal și să fac alte lucruri. Abia aștept să conduc. Îmi e dor să conduc” Cristina Neagu

„Am avut momente în care mi s-a părut că nimic nu e suficient pentru oameni”

Cristina a vorbit și despre faptul că a fost criticată de multe ori de fani.

„În ultimii ani, am tot jucat la cel mai înalt nivel, am tot câștigat tot felul de premii. La 22 de ani, când am ieșit cea mai bună jucătoare a lumii, am început să plâng și mă uitam în oglindă și-mi spuneam «băi, ai reușit, e visul tău, asta ți-ai dorit». După aceea am început să mă obișnuiesc cu asta, cu presiunea din partea oamenilor și cu anumite răutăți și critici pe care le-am tot primit, chiar și de când m-am întors în țară și am început să joc pentru CSM, am avut momente în care mi s-a părut că nimic nu e suficient pentru oameni. Dacă dai 10 goluri, oamenii spun «ăsta nu e sport individual, trebuie să câștige echipa», dacă dai 5 se spune «a jucat slab», dacă dai 7 goluri, «mda, s-a apropiat de nivelul ei».

Va veni Campionatul Mondial, care e foarte important din punctul de vedere al calificării la Jocurile Olimpice. Îmi doresc foarte mult să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Pe lângă faptul că îmi doresc să câștig Liga Campionilor cu o echipă de club din România, Olimpiada de la Tokio e pentru mine cel mai important obiectiv. Vreau să luptăm pentru o medalie”, a adăugat Neagu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  08 Februarie 2019, 11:20

Corect si adevarat pe iubitorii de handbal nu poti sa-i multumesti oricat ai da pt. echipa sau tara ta. De altfel si eu , ca si altii am judecat gresit crezand , ca din cauza ta nu trag fetele la poarta ca sa nu rateze si sa le certi .Sau tot jocul se face pt. tine . Ca a fost o parere gresita , s-a vazut ulterior unde nimic nu merge si se exagereaza la pase intrand in pasiv . Aveam strangere de inima vazand ca joci tot meciul si sa spun drept (parca ar conta parerea mea ) prevedeam accidentarea , accidentare care in conditii normale nu ar fi avut loc , daca nu era suprasolicitarea draconica . In rest te asteptam sa revii sanatoasa cu rabdare si incredere ca vei avea mult de jucat in continuare la cel mai inalt nivel . SA NE TRAIESTI SI SA FII SANATOASA .

peluza
peluza  •  04 Februarie 2019, 22:51

Cristina, asa este! Insanatosire grabnica! Se fac experimente pe romani asa cum sustine si utilizatorul de mai jos. Massmedia intretine panica asta ca in Statele Unite. Trump si Clinton sunt in razboi, dar pe la spate se pupa. Asa fac si politicienii nostri, si nu numai. Si ziarele astea de sport nu prea mai sunt de sport adevarat. Noua ne pare rau! Dar totusi, tu singura poti sa iei presiunea asta de pe tine. Ca pana la urma oamenii isi doresc mai mult, nu ne poate face pe tine decat sa fii mai buna! Dar da, sustinerea si iubirea este foarte importanta. Unii nu o au si nu stiu, nu cunosc.

alegsandru
alegsandru  •  04 Februarie 2019, 19:50

Populatia Romaniei se afla intr-un amplu proces de *** si ***. Trebuie intretinuta permanent o stare de neliniste, scandal si bascalie. Cristina Neagu este o victima colaterala a "educatorilor".

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează