SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAŢIONALĂ DE HANDBAL FEMININ

Cristina Vărzaru anunţă: "După Olimpiadă, mă retrag de la echipa naţională"

Cristina Vărzaru
Cristina Vărzaru

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2011 16:00

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Vărzaru, a declarat, miercuri, la Rîmnicu Vîlcea, că îşi doreşte să joace la prima reprezentativă pînă la Jocurile Olimpice de la Londra, dar că apoi se va retrage.

"Eu am un an şi jumătate de contract cu Viborg, nu ştiu unde voi juca apoi. Se spune că niciodată să nu spui niciodată, aşa că nu exclud să îmi închei cariera în România. Cît priveşte naţionala, voi veni atîta timp cît voi fi convocată şi mă vor ţine picioarele. Vreau să evoluez la Jocurile Olimpice dacă ne vom califica şi apoi mă voi retrage, le voi lăsa pe fetele mai tinere să continue", a spus Vărzaru.

Extrema campioanei din Danemarca spune că îşi doreşte ca România să încheie grupa din preliminariile CE din 2012 pe primul loc: "Cel mai important este meciul care urmează, asta e clar, e o regulă în sport. Aşa că eu zic să o luăm treptat, să trecem cu bine peste meciurile cu Portugalia şi Grecia. Sînt două naţionale bune, dar nu de calibrul unor formaţii ca Franţa sau Brazilia, de exemplu. Aşa că este şi un bun prilej să ne pregătim pentru meciurile dificile care urmează la Mondialele din decembrie. Vrem să terminăm pe primul loc al grupei, vrem să ne apărăm blazonul. În plus, vrem să facem un meci frumos, jucăm pe propriul teren şi acest lucru se întâmplă foarte rar, la echipa naţională".

Naţionala României va juca miercuri seară, la Rîmnicu Vîlcea, cu Portugalia (ora 20:00), în grupa a 2-a a preliminariilor Campionatul European din 2012. Pe 22 octombrie, România va întîlni în deplasare Grecia. Din grupă mai face parte echipa Serbiei.

În Grecia, cu autocarul?!
Oficialii Federaţiei Române de Handbal nu exclud posibilitatea ca echipa naţională feminină să facă depasarea cu autocarul în Grecia pentru partida din preminariile Campionatului European din 2012, în urma grevelor ce paralizează transporturile aeriene din această ţară.

Naţionala României va juca, sîmbătă, la Salonic, al doilea meci din preliminariile pentru calificarea la turneul final al Campionatului European care va avea loc în luna decembrie a anului viitor. Şefii Federaţiei Române de Handbal nu ştiu, în acest moment, cum se va face deplasarea, avînd în vedere grevele din Grecia.

"Miercuri se joacă împotriva Portugaliei, joi delegaţia României pleacă la Bucureşti, apoi vom vedea ce se poate face. Dacă grevele persistă în Grecia şi nu putem merge cu avionul la Salonic, atunci nu avem decît să plecăm cu autocarul, este singura variantă. Va fi dificil şi obositor, dar asta este situaţia, nu sîntem noi de vină", spune preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

O grevă generală de 48 de ore a început miercuri dimineaţa în Grecia, serviciile de transport, inclusiv aerian, urmînd să fie oprite în timpul protestelor, la care participă cea mai mare parte a serviciilor publice, companiile private şi magazinele.
Cinci curse care trebuiau să plece, miercuri, de pe Aeroportul Otopeni spre Atena şi Salonic au fost anulate din cauza grevei generale a sindicaliştilor din Grecia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
dorindeva
dorindeva  •  19 Octombrie 2011, 23:42

@...o parte din teritoriul Greciei in cazul transportului cu autocarul, acest meci ar trebui amanat pana se indeplinesc conditiile desfasurarii lui intr-o maxima siguranta. Chiar daca echipa de handbal a Greciei nu reprezinta o forta in handbalul feminin, oboseala acumulata de fetele noastre, in cazul transportului cu autocarul, teama de a juca in fata unui public si asa destul de vulcanic, ar putea creea unele neplaceri in randul echipei noastre. Si nu ma refer aici la faptul ca am putea obtine un rezultat slab cat la faptul ca din aceste cauze (oboseala in special) ar putea aparea accidentari nedorite. FRH,protejati aceasta echipa, e tot ce avem mai bun in sport la ora actuala. Multumim.

dorindeva
dorindeva  •  19 Octombrie 2011, 23:21

Vad ca FRH isi face probleme in legatura cu mijlocul de transport cu care urmeaza sa faca deplasarea echipa nationala de handbal feminin a Romaniei la Salonic. Pentru aceasta existand doua variante: Avionul, in cazul ca transporturile aeriene spre Grecia nu vor fi afectate de greva existenta in aceasta tara, sau autocarul, in cazul ca greva nu inceteaza pana sambata. Eu propun FRH sa ia in calcul si o a treia varianta, aceea de a cere EHF sa faca o analiza si sa hotarasca daca acest meci se poate desfasura in conditii de siguranta. Daca EHF considera ca poate fi pusa in pericol siguranta sportivelor celor doua echipe si in special a jucatoarelor noastre care vor fi nevoite sa tranziteze ...

flafy
flafy  •  19 Octombrie 2011, 21:08
Postat de pixelbender pe 19 Octombrie 2011, 19:51

Viborg nu mai este campioana Danemarcei. Viborg este medaliata cu bronz in campionatul trecut. Campioana este FC Midtjylland, in timp ce argintul l-a castigat Randers HK. Prin urmare nu mai este "extrema campioanei Danemarcei".

astia inafara de fotbal nu stiu nimic...oricum vor mai veni jucatoare din urma...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează