SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CSM București face încă un transfer de marcă: Alexandrina Barbosa! Cel mai bun inter stânga de la CM din Japonia a semnat pe un an

Articol de - Publicat vineri, 28 februarie 2020 14:41

Alexandrina Barbosa, interul stânga al „naționalei„ Spaniei a semnat un contract pe un an cu vicecampioana României. Iberica a mai jucat în România la Rulmentul Brașov și Oltchim.

CSM București a parafat un nou contract pentru sezonul viitor. Este vorba de Alexandrina Barbosa (33 de ani), jucătoarea desemnată cel mai bun inter stânga la Campionatul Mondial din Japonia, de anul trecut. Barbosa vine pe același post cu Cristina Neagu, dar la fel de bine poate evolua și în postura de centru sau de inter dreapta.

Iberica născută la Lisabona, provine dintr-o familie cu 11 copii, ea fiind cel de-al nouălea. Din 2012, a primit cetățenie spaniolă și a jucat pentru naționala iberică, echipă cu care a câștigat argintul mondial în 2019, dar și argintul european în 2014. Barbosa e o jucătoare cu o viteză incredibilă și imprevizibilă. Marchează foarte multe goluri și iese în evidență prin desele intercepții.

Ea este familiarizată cu campionatul din România, jucând doi ani la Rulmentul Brașov (2008-2010) și un sezon la Oltchim Rm. Vâlcea (2012-2013). Un atu pentru ea ar fi și faptul că vorbește limba română. În 2019 a devenit mama unei fetițe. 

Ultima dată a jucat la Nantes (Franța), dar în carieră a trecut pe la echipe mari din Europa: Itxako (Spania), Thuringer (Germania), Fleury și Nantes (Franța), Rostov (Rusia). 

4 jucătoarevor pleca sigur, de la CSM București la finalul sezonului: Lekici, Grbici (Buducnost), Torstensson și Curea (se lasă)

O nouă mămică

Barbosa este al doilea transfer pe care CSM București l-a parafat după ce al franțuzoaicei Siraba Dembele (33 de ani). Ca și Barbosa, Dembele vine la CSM după ce a devenit mamaă de gemeni. În lotul actual, CSM București are o singură jucătoare care are copil, este vorba de extrema stânga Iulia Curea. Adi Vasile, antrenorul CSM-ului, a anunțat că „lotul CSM București e deja făcut pentru sezonul viitor. Vor fi anunțate și alte transferuri, dar le voți afla la momentul oportun"

Citește și: 

CSM București poate câștiga grupa dacă va învinge în Franța. Metz nu a mai pierdut însă un meci pe teren propriu de mai bine de trei ani!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
1924845564310869
Liviu Rodeanu  •  28 Februarie 2020, 19:49

Cel mai bun transfer era păstrarea Andreei Lekici.

xac13
xac13  •  28 Februarie 2020, 16:35

Păcat se putea mult mai bine , cele două jucătoare în vârstă și după perioade de repaus !!! Cel mai cinstit lentru noi suporterii , nu mai sunt bani , nu mai facem transferuri, setam alte obiective . Așa doar pe Cristina , numai Cristina .... boală lungă moarte sigură !!!

valyomanid4
valyomanid4  •  28 Februarie 2020, 15:21

Buna dimineata Gsp ! Se stie de o saptamana ca iberica e jucatoarea CSM-ului.!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează