SPORTURI  »  HANDBAL  »  ZALĂU

Gheorghe Tadici, după cedarea starului Zalăului la CSM București: „Nu puteam să o mai ţin aici”

Gheorghe Tadici, antrenor Zalău
Gheorghe Tadici, antrenor Zalău

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 18:56

Gheorghe Tadici e tehnicianul care a văzut în Claudia Maria Constantinescu, la 18 ani, un mare talent. La 24 de ani, interul stânga a semnat ieri cu CSM București. Antrenorul Zalăului vorbește de ascensiunea ei, dar și de ce crede că CSM va câștiga titlul în fața SCM Rm. Vâlcea.

  • Gyor - CSM București e sâmbătă, de la 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1 și TV Digi Sport 1.

- Domnule Tadici, de ce aţi renunţat la Claudia Constantinescu?
- Nu e vorba că am renunţat. Vine un moment în care trebuie să dai şansă jucătoarelor să meargă la mai bine, viaţa de sportiv e scurtă. La CSM are ocazia să ia contact cu Liga Campionilor, la Zalău nu o să se mai întâmple asta niciodată. Să câştige în doi ani cât la Zalău în 6 ani! Atunci trebuie să le laşi, să le respecţi munca din spate. A stat 6 ani la Zalău, a avut un ghinion în urmă cu doi ani când şi-a stricat umărul, acum e într-o revenire undeva la 75-80 la sută. Mai are posibilităţi să urce, e o apărătoare puternică, are oexplozie fantastică în aruncare.

- Se poate impune la CSM? Are loc în echipă să joace?
- Dacă nu va juca acum imediat, în mod cert va juca în perioada următoare. Vă asigur că la toamnă va fi una dintre jucătoarele exponenţiale ale echipei. E un caracter frumos, puternic, muncește mult.

- E mai ușor acum pentru ea să facă și pasul spre naţională?
- Eu consider că şi de la Zalău, și de la Slatina, și de la CSM, o Constantinescu, o Bazaliu sau Osatse nu trebuiesc omise. Am mizat pe jucătoare cărora li s-a dat mult credit și nu s-a întâmplat nimic. E vremea lor acum!

- S-a vehiculat un schimb Constantinescu cu Bazaliu?
- S-a discutat, de ce să mint, dar nu e nimic concret. Mai mult îşi doreşte Bazaliu. Am stat de vorbă cu ea, Bianca vrea, nu poate să-i cadă bine transferul ăsta. A plecat Neagu, dar a venit Constantinescu, mai e şi Lekici, au soluţii multe pe post. E păcat de ea, trebuie să aibă încredere, să înceapă să joace.

- Uşa e deschisă la Zalău pentru Bazaliu?
- Da, dar nu aşa cum se doreşte, până în vară. Vine 13 etape, eu nu sunt Mafalda! Trebuie să lucreze antrenamente de individualizare. Dacă acceptă să vină măcar un an, e OK. Are nevoie de două cantonamente bune, de 30-40 de antrenamente de individualizare.

- Cine câştigă titlul, CSM sau Vâlcea?
- În mod normal CSM! Are lot mai bun.

- Se va decide totul în meciurile directe?
- Cred că da, la meciurile directe se va decide. Dar aţi văzut, era să se întâmple cu Buzăul şi campionatul era cam jucat. Acum presupun că jucătoarele de la CSM s-au trezit. Să vedem dacă rezistă pe acest ritm campionat-Liga Campionilor. 

Vezi și:

Cum a reacționat înlocuitoarea Cristinei Neagu când a fost ofertată de CSM București: „Nu puteam rata o asemenea ocazie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează