SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - KRISTIANSAND 26-31

CSM BUCUREȘTI // Interviu cu Dragan Djukici, antrenorul lui CSM București: "În două săptămâni nu se puteau face minuni! " » Schimbări importante la antrenamente: jucătoarele vin cu caietul de notițe și sunt "scoase la tablă"

Articol de - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 12:48

Dragan Djukici, antrenorul celor de la CSM București, a încercat să găsească explicațiile eșecului cu Kristiansand, 26-31, recunoscând că echipa nu a jucat nimic din ce a pregătit. Sârbul vorbește și de ce nu a schimbat-o pe Neagu sau de ce nu a încercat să joace fără portar

CSM București a suferit duminică seara a doua înfrângere în grupa D, 26-31 cu Vipers Kristiansand. A fost primul meci pierdut pe teren propriu de Neagu și compania care pot acum chiar să piardă calificarea în Main Round.

Nimic nu a funcționat în jocului campioanei României care a fost surclasată la toate capitolele de norvegience. Venit recent la CSM, sârbul Dragan Dukici a încercat să ofere explicațiile unei seri negre.

- Domnule Djukici, ce ar fi de spus după această înfrângere? CSM a primit iar peste 30 de goluri.
- Da, sunt foarte multe goluri primite pentru că nu am contat în apărare, nu am făcut blocaje, faulturi utile, nu ne-a ieșit nimic. Am acceptat de la început stilul impus de Vipers, cu handbal în viteză, cu un tempo ridicat, dar acest lucru nu ne-a ajutat. Ar fi trebuit să ne apărăm mai bine, să jucăm așezat și să avem răbdare în atac, dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat.

- Ce se întâmplă, nu aveți jucătoarele adecvate pentru faza de apărare? Sunt jucători care sunt folosiți uneori exclusiv pentru apărare!
- În apărare trebuie să ai o voință extraordinară. Dacă își dorești cu adevărat să joci apărare, o poți face. Eu nu am auzit de jucători înzestrați să joace apărare. Da, sunt jucători cu abilități și calități pentru atac. În apărare e chestie de voință, să dai totul pe teren pentru ca ceva bun să se întâmple acolo.

- V-a surprins cu ceva Vipers?
- Norvegiencele ne-au studiat foarte bine jocul, s-a văzut că au avut soluții pentru apărarea noastră, pentru portari. În această seară au jucat un handbal mai bun decât noi.

- Neagu a făcut o primă repriză slabă. De ce nu ați încercat să o schimbați, să se liniștească?
- Neagu chiar și când nu joacă bine, face culoare pentru alte douătrei coechipiere. Ține echipa unită. Asta e problema, că nu se pune problema să joace Neagu sau Lekici cu Vipers, noi trebuie să jucăm ca o echipă. Și nu prea am făcut-o. Se joacă mult individual. Trebuie să avem mentalitate de echipă, un sistem care să funcționeze. Pentru că atunci poți să câștigi sau să pierzi, dar să o faci ca o echipă. Individual, oricine poate să aibă o zi mai bună sau mai proastă.

- De ce nu ați încercat un sistem cu doi pivoți, în atac, să destabilizați apărarea lor? Apoi, de ce nu ați jucat fără portar în ultimele minute, să forțați, oricum nu mai era nimic de pierdut?
- Bineînțeles că m-am gândit la un sistem de joc cu doi pivoți, dar în cele două săptămâni de când am venit la echipă am avut meciuri și deplasări, nu am avut timp să punem la punct un alt sistem de joc. Am lucrat mult la apărare, deși acum nu s-a văzut, dar cred că în celelalte partide apărarea s-a mișcat bine. Nu a fost seara noastră, pivoții nu au înscris nici un gol, ele ne-au lăsat să aruncăm de la 9 metri, iar Lunde a prins o formă foarte bună.

- Vă e teamă că o să fiți schimbat?
- Nu! Orice antrenor care ar fi fost în locul meu, în două săptămâni nu putea face minuni! 

Cu temele nefăcute

De când Djukici a venit la CSM București, jucătoarele trebuie să vină la antrenamente cu caietul de notițe, se fac vizionări mai mult ca oricând și fetele sunt și "scoase la tablă"

Dragan Djukici a venit cu un alt sistem de antrenamente la CSM București. Sârbul pune foarte mult accent pe latura teoretică, în sensul că se fac foarte multe vizionări, se disecă adversarul, fazele importante din meciuri. Jucătoarele trebuie să-și noteze ce văd și apoi sunt și ascultate și întrebate ceea ce ele au consemnat.

Dacă până acum suedezul Magnus Johansson le întreba pe fete ce tactică trebuie să aleagă, Dragan Djukici e cel care transmite ceea ce trebuie să se joace în ce sistem, în ce formulă. Nimeni din staff, nici chiar secundul Adrian Vasile, nu are un cuvânt de spus. Djukici e cel care se implică sută la sută și ia hotărârile de unul singur.

Până acum, la CSM, Djukici a fost calm, nu s-a enervat și le-a vorbit fetelor pe un ton blând. În schimb, în ultimul său mandat, când antrena HC Odorhei, Djukici avea un temperament vulcanic, și nu de puține ori, nervos fiind, a răsturnat masa de masaj în mijlocul vestiarului, supărat de atitudinea handbaliștilor săi în meciuri.

Timpul nu este de partea sârbului, următoarele două partide fiind extrem de importante. Un eventual eșec la Budapesta, cu Ferencvaros, ar arunca echipa într-o situație disperată, putându-se chiar rata calificarea. Un succes în Ungaria însă, ar putea calma lucrurile, CSM urmând să se califice în Main Round cu 6 puncte dintr-un maxim de 8.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1742401565799276
Gaby A Gator  •  05 Noiembrie 2018, 22:01

Consecinta amatorismului la aducerea antrenorilor! Au venit tot soiul de antrenori care nu au reusit sa unesca valorile lui CSM, Daca se va juca in continuare la fel CSM nu se califica in Final Four!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează