SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

VIDEO + FOTO Final uluitor în CSM București - Rapid, derby-ul handbalului românesc » A greșit pasa decisivă din ultimele secunde și a izbucnit în plâns

CSM București a învins-o pe Rapid, scor 27-26, în derby-ul rundei cu numărul 14 din Liga Națională de handbal feminin. „Tigroaicele” s-au desprins în fruntea clasamentului.
CSM București a învins-o pe Rapid, scor 27-26, în derby-ul rundei cu numărul 14 din Liga Națională de handbal feminin. „Tigroaicele” s-au desprins în fruntea clasamentului.

Articol de , , , - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 19:10 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 20:11

CSM București a învins-o pe Rapid, scor 27-26, în derby-ul rundei cu numărul 14 din Liga Națională de handbal feminin. „Tigroaicele” s-au desprins în fruntea clasamentului.

Cel mai tare duel din sportul românesc, între două echipe de Liga Campionilor, a strâns peste 4.500 de spectatori în sala Polivalentă din București.

CSM București - Rapid, derby fără granițe: „Sunt convins că multă lume din Europa s-a uitat!” » Ce au declarat Adi Vasile și Carlos Viver
CSM București - Rapid
CSM București - Rapid, derby fără granițe: „Sunt convins că multă lume din Europa s-a uitat!” » Ce au declarat Adi Vasile și Carlos Viver

CSM București - Rapid, derby de Liga Campionilor în handbalul românesc

Debutul înfruntării a fost „furat” de intervențiile din cele două portărițe, Davidsen și Ciucă păstrând tabela intactă timp de trei minute. Neagu a ieșit la rampă, dar a primit o replică pe măsură din partea surprinzătoarei Alexandra Badea, precizie chirurgicală în extrema dreaptă a campioanei. Prima parte s-a încheiat la egalitate, scor 13-13, deși „tigroaicele” au avut și trei lungimi avans.

+30 FOTO

Echilibrul a domnit până în ultimele 10 minute ale derby-ului. Carlos Viver, antrenorul campioanei, a forțat două atacuri fără portar și a fost pedepsit. CSM s-a desprins la patru goluri, dar ultimele secvențe au fost incendiare. Ostase a înscris pe contraatac, cu 69 de secunde rămase, pentru 27-26!

Final dramatic în CSM București - Rapid

Adi Vasile a cerut time-out. Schema gândită a dat greș. Rapid a recuperat și a avut 25 de secunde pentru egalare. Pasa decisivă a lui Kanor a fost însă defectuoasă, direct în tribună. Franțuzoaica a izbucnit în plâns, fiind cu greu consolată de colege. 

13 partides-au disputat între cele două echipe care ne reprezintă în acest sezon în Liga Campionilor, CSM a câștigat 12, iar ultima s-a încheiat la egalitate

CSM București rămâne invincibilă în acest campionat, 13 victorii și o remiză. Neagu și compania au ajuns la 40 de puncte, un avans de 6 lungimi față de principala urmăritoare Bistrița. Rapid rămâne cu 31 de puncte.

VIDEO. Galeria Rapidului, alături de jucătoare și după eșec

Clasamentul actualizat din „Liga Florilor”

Final uluitor în CSM București - Rapid, derby-ul handbalului românesc » A greșit pasa decisivă din ultimele secunde și a izbucnit în plâns
FOTO: Flashscore

A fost un meci pe care trebuia să-l căștigăm . Știam că va fi greu, Rapid e o echipă bună, greu de bătut, și în această atmosferă care oferă ambelor echipe multă energie a fost un meci frumos și mă bucur că noi am câștigat la final. Nu cred că am câștigat titlul, aici în România până nu se termină toate etapele nu putem sta liniștite. Sunt multe echipe bune. Aproape orice echipa poate câștiga împotriva alteia. 

E diferență între meciurile de acasă și cele din deplasare. Când vom trage linie, vrem să fie un sezon foarte bun, să câștigăm toate meciurile. Lucurile nu se opresc aici, vrem să o facem pentru noi și să rămânem la mâna noastră, nu să așteptăm din partea altora rezultate. Nimic nu e rezolvat, dar ne ajută că avem o asemenea diferență 
- Emilie Hegh Arntzen, inter CSM București

FINAL » CSM București - Rapid 27-26

CSM București 27:  Neagu 8, Dembele 5, Zaadi 3, Pintea 3, Arntzen 2, Aune 2, Omoregie 2, Sudakova 2. 
Antrenor: Adrian Vasile 

Rapid București 26: Kanor 6, Badea 5, Ostase 4, Fernandez 3, Buceschi 2, Korsos 2, Janjusevici 2, Hernandez 1, Polman 1
Antrenor: Carlos Viver

S-a terminat partida! CSM București a câștigat, scor 27-26.
min. 59: Lorena Ostase înscrie pe contraatac. Au mai rămas 69 de secunde! 27-26
min. 58: Zaadi pasează fără să se uite către Pintea, iar CSM păstrează un avans liniștitor. 27-24
min. 57: Ostase marchează două goluri consecutive. 26-24
min. 55: Time-out cerut de Adi Vasile. 25-22
min. 54: Neagu transformă o aruncare de la 7 metri. 25-22
min. 53: Rapid atacă fără portar, pierde mingea și este pedepsită. 24-22
min. 52: Aune punctează pentru prima dată în meci, cu o „boltă” perfectă. 23-22
min. 51: Kanor, principala armă a Rapidului în acest moment. 22-22
min. 45: Fraga Fernandez aruncă superb, cu mâna stângă. 20-20
min. 42: Kanor se înalță superb. 20-19
min. 41: Alexandra Badea înscrie din nou, golul cu numărul 5 din meci. 18-18
min. 40: Carlos Viver a cerut timp de odihnă. 18-17
min. 37: Neagu punctează de la 7 metri. 16-17
min. 35: Ciucă are o intervenție senzațională, cu brațul stâng. 15-16
min. 34: Ritm mai intens în debutul părții secunde. 15-15
min. 32: Buceschi aruncă în vinclu, din unghi. 14-14
A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză! CSM București și Rapid sunt la egalitate, scor 13-13
min. 30: Alexandra Badea, aruncare perfectă dintr-un unghi imposibil. 13-13
min. 27: Fraga Fernandez punctează imediat după time-out. 12-12
min. 25: Omoregie, angajată ideal de Neagu, înscrie din cădere. CSM București este în inferioritate. 12-9
min. 21: Neagu aruncă direct în vinclu, chiar înaintea „pasivului”, și întrerupe perioada de „secetă”. 9-8

min. 18: Neagu înscrie cu noroc, o minge deviată. 8-7
min. 16. Neagu găsește un culoar și profită. 7-6
min. 14: Eliza Buceschi trimite în bară de la 7 metri. 5-6
min. 11: Adrian Vasile cere time-out. 4-6
min. 9: Lorena Ostase rămâne singură pe semicerc și nu are emoții. 4-5
min. 7: Crina Pintea e atentă, recuperează o minge și o duce pe CSM București în avantaj. Alexandra Badea răspunde imediat din extremă. 4-4
min. 5: Eliza Buceschi transformă o aruncare de la 7 metri. 1-2
min. 4: Cristina Neagu aruncă superb, din cădere. 1-1
min. 3: Ciucă și Davidsen au apărat tot în primele 3 minute! 0-0
A început partida! 4.500 de spectatori sunt prezenți în Sala Polivalentă. Galeria lui CSM București se ridică la nivelul adversarilor.

Citește și alte știri din sport:

Ordinul Ministerului Sportului, interpretat diferit în handbal, baschet și volei: „Fetele nu plătesc amenzi, băieții da!”

Danemarca a rescris istoria! E campioană mondială pentru a treia oară consecutiv și atacă poziția României

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
Juvezaur
Juvezaur  •  31 Ianuarie 2023, 03:21
Postat de grigs1981 pe 30 Ianuarie 2023, 21:08

Ia mai uita-te odata pe you tube la reluare ca in direct nu au dat-o...Cat despre rezultate internationale...de cand a venit Neagu ce a castigat CSM?Cati ani sunt de atunci?E pe locul 1 in grupa de calificare si ce garanteaza asta?Apropo,daca castiga Liga(CSM) sunt primul care ma bucur ca doar sunt si impozitele mele acolo,nu-i asa?

Impozitele tale sunt si la Rapid. Asta pentru informarea ta. dai la 1:07:22 pe youtube, astept scuzele tale.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  31 Ianuarie 2023, 00:43
Postat de Copenhaga1970 pe 30 Ianuarie 2023, 19:52

Am urmărit în urmă cu vreo săptămână cam o jumătate de repriză din partida CSM-Bietigheim. Mare chinuială pentru ”tigroaice” (cum le spune GSP) în fața unei echipe fără individualități și cu o exprimare modestă în joc. A fost o nouă confirmare că CSM are cel puțin două verigi slabe. Într-un singur minut, Cristina Neagu a tras la un metru peste poartă de la 6 metri fără să fie stânjenită de nimeni, pentru ca apoi să dea o pasă aiurea către o coechipieră. Un mare talent, care însă după accidentare nu mai joacă handbal. Implicarea și concentrarea în meci sunt la cote minime. Deviza ei pare a fi timpul trece leafa merge. Apoi, nea Vasile nu ”vede” jocul mai deloc, nu simte jucătoarele. Din păcate, prestația sa ca antrenor este foarte asemănătoare cu cea de jucător.

E bine ca mai ai timp sa urmaresti cate "o jumatate de repriza" si iti poti da cu parerea, meciul ala cu Bietigheim a fost unul in conditii speciale, nu ma astept sa le stii daca te-ai uitat doar la "o jumatate de repriza" pentru ca mai mult ca sigur nu ai vazut esentialul. Oricum de ce crezi tu ca Bietigheim e o echipa slaba? Ca idee, Rapidul are cam cele mai mari sanse sa joace cu Bietigheim, sa vedem si meciul ala sa imi spui cum ti se par nemtoaicele. Cat despre Vasile, no comment, arata in sfarsit a antrenor mare, are reactii chiar foarte bune in ultima vreme, dar nu cred ca ai vazut asta in meciul cu Bietigheim cand echipa suferea destul de mult pe faza ofensiva el a luat decizia sa joace 7 cu 6 si fetele au facut-o aproape de perfectiune impotriva unei echipe foarte artagoase si rapida, echipa care nu te prea iarta cand ai poarta goala, o echipa cu repuneri rapide, cu toate astea nu s-a luat niciun gol cu poarta goala si am castigat un meci pe care l-am crezut pierdut prin minutul 15 al primei reprize.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  31 Ianuarie 2023, 00:35
Postat de grigs1981 pe 30 Ianuarie 2023, 19:07

"Doamna"Neagu,se preface a fi lovita peste fata de Ostase,pentru ca rapidista sa fie eliminata!Mda, a inghitit greu ca a pierdut campionatul trecut si acum si-a folosit intreaga"greutate" pentru a obtine victoria cu orice pret!Tot sportul romanesc este politizat,nu numai fotbalul,de aceea adio rezultate internationale!

Ce treaba are politizarea sportului romanesc cu lipsa rezultatelor internationale? Tocmai un rapidist s-a gasit sa vorbeasca despre arbitraje :))))) voi nu aveti simtul penibilului ma? Ati uitat cum ati castigat titlul de sezonul trecut? Daca e sa vorbim despre "drama queen", stai linistit, nimeni nu o poate depasi pe penibila aia de Ciuca, aia a fost in stare sa ceara eliminare pentru adversara pe motiv ca i-a dat cu mingea spre fata, saracuta a uitat ca pusese mana si s-a aparat sa nu o loveasca mingea, apoi tot ea fugea dupa arbitru si cersea eliminare :))))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează