SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - VÂLCEA 23-22

CSM BUCUREȘTI - VÂLCEA 23-22 // Per Johansson: „Pera e un porc nenorocit!” » Scandalul din handbal capătă proporții

Articol de - Publicat duminica, 15 martie 2020 20:57

CSM BUCUREȘTI - SCM RM. VÂLCEA 23-22 // Per Johansson, secundul lui Adi Vasile la CSM, a declarat în presa suedeză despre Florentin Pera, antrenorul campioanei, că este „un porc nenorocit!”. Suedezul spune că Pera i-a înjurat pe arbitri și pe observator. 

Disputat săptămâna trecută în Sala Polivalentă din București, derby-ul campionatului CSM București-SCM Rm. Vâlcea 23-22, s-a încheiat cu o bătaie între Per Johansson, secundul de la CSM, și Florentin Pera, principalul de la SCM. Imaginile TV arată că Per Johansson era în jumătatea de teren a echipei din Vâlcea, iar cei doi tehnicieni au început să gesticuleze unul la altul. Când au încercat să sară unul la altul șiau fost imediat despărțiți de jucătoare și de oamenii de lângă echipă. 

În presa suedeză însă, Per Johansson a făcut câteva declarații dure la adresa lui Florentin Pera. „Aftonbladet” a făcut un interviu cu tehnicianul nordic, numindu-l pe Pera „un porc nenorocit”. El susține că Pera i-a înjurat la meciul cu CSM pe cei doi arbitri, Cazan și Sulyman, dar și pe observatorul partidei, Ion Șerbu. 

„Cvijici, scutul meu în fața lui Pera!” 

Iată câteva dintre declarațiile date de Johansson. „Deși a fost evident pentru toată lumea care a văzut meciul că Vâlcea a avut arbitrii de partea ei, pe toată durata partidei, având printre altele 6 aruncări de la 7 metri, față de 0 ale CSM-ului, iar noi am avut două eliminări în ultimele 5 minute (n.r. în realitate a fost una singură), Pera a fost foarte agresiv, a țipat la arbitri și la delegatul partidei. Mi-a spus ceva foarte urât, nu vreau să spun ce, dar a întrecut orice limită, după care am fost înjurat și agresat verbal. S-a repezit la mine și a fost necesar ca jucătoarele și gardienii, stafful echipei să intervină între noi să ne despartă. El nu a renunțat, s-a luat la luptă cu jucătoarea noastră Dragana Cvijici care este destul de mare și care a fost scutul meu în fața lui", a spus Per. 

Johansson spune nu regretă nimic. „Trebuie să luăm atitudine pentru fete și pentru antrenorul nostru principal. El, Pera, este un porc nenorocit și se comportă ca un porc. Eu mi-am asumat rolul de a arăta că acest lucru nu este în regulă”. 

+1 FOTO

„Ar fi luat un an de suspendare!”

Întrebat de reporter dacă a câștigat lupta, Per Johansson a spus. „Am câștigat, că sunt mai rapid decât el!". Apoi nordicul crede că nu vor fi consecințe asupra antrenorului de la Vâlcea. „Foarte rar se întâmplă acest lucru în România! Ce pot să spun e că, pentru ce a strigat el la arbitri, la delegat și mie, în Suedia ar fi luat un an de suspendare!”, a încheiat Per Johansson. 

„M-au făcut spion!”

Per Johansson a trimis un mail către „Fanatik”, în România, prin care s-a plâns de mai multe lucruri întâmplate în România: „Abia am aterizat la CSM și am și fost atacat de mass-media și de antrenorii din țară pentru că eram considerat spion. Dacă cineva crede că sunt aici pentru a spiona, este paronia mai mult decât decât orice altceva!”.

„Cum este posibil pentru el să scape fără nicio sancțiune, când se răstește la jucători, oficiali, delegați cu expresii precum: «F****-ti g*** m*-**i" și "Du-te-n p**a mea». De ce nu este pedepsit pentru acest tip de limbaj? De ce este de acceptat ca un lider needucat să batjocorească și să umilească pe toată lumea într-un meci de handbal în 2020. Toți cei din sală au auzit ce strigă, dar toată lumea acceptă că are voie să facă asta”. 

Florentin Pera: „O să-l dau în judecată!”

Florentin Pera a reacționat și el la acuzele dure ale lui Per Johansson. Antrenorul vâlcean este costernat și nu înțelege de unde atâta ură și minciună: „Cine m-a auzit pe mine înjurând observatorul, arbitrul, pe el la meciul cu CSM? Pune la îndoială calitatea oficialilor, care ar fi oprit meciul în cazul unor jigniri la adresa lor, mai ales că era sala goală şi se auzea absolut totul!”.

„Nu am nimic cu Adrian Vasile. Ne-am salutat respectuos, nu am avut nicio problemă şi niciun conflict". "Declaraţia dată de "secundul" lui CSM în presa din Suedia, probabil tot la o ora târzie, în care mă calomniază, m-a făcut să contactez avocatul pentru a-l acţiona în instanţă" 

„Eu nu l-am făcut spion, iar dacă se simte este problema lui şi nu este corect să ne facă paranoia. Foarte mulţi oameni de handbal din ţară s-au întrebat cum este posibil ca un antrenor principal la o echipă naţională să vina secund la o echipă de club cu puţin timp înainte de turneul preolimpic. Întâmplarea face ca una dintre adversarele echipei României să fie echipa la care el este antrenor principal. Poate de aici pleacă şi frustrarea acestuia faţă de oamenii din handbalul românesc".

„Acest individ, cu aceste declaraţii, atât faţă de mine şi, în special, faţă de oamenii din handbalul românesc, nu face decât să-şi arate aroganţa şi superioritatea faţă de noi, declarând că el a venit cu intenţii bune şi doreste să educe jucătorii şi oficialii din România”
- Florentin Pera, antrenor Vâlcea

Vezi și: 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
360050611181014
Vali Iliu  •  16 Martie 2020, 16:35

Per și Pera au ceva de împărțit. Per nu vede nici o problemă să antreneze, fie și din postura de secund, o echipă a cărei piese principale îi sunt deja adversare. Posibil ca în Suedia să existe o altă definiție a conflictului de interese. Pera nu vede nici o problemă să fie lipsit de control pe teren și de bun simț în afara lui. Cum altfel s-ar putea explica înjurăturile sale, surprinse pe video, la adresa unor doamne arbitru, cu ocazia unui alt meci. Cum altfel s-ar explica imaginata înălțime morală de la care îl numește pe adversarul său "străin", ca și când, străin fiind, pleci din start cu un set restrâns de drepturi. Cine are dreptate? Poate Adi Vasile, un băiat cu o conduită admirabilă pe teren, chiar și în momentele de tensiune. Haideți să ne concentrăm un pic pe cum înțelege Adi Vasile să se comporte și să vorbească și să vedem dacă putem face un pic mai des ca el.

ceaiuri
ceaiuri  •  16 Martie 2020, 11:46

suedezul a invatat si limba(se pare ca intelege unele vorbe de ..duh)dar daca are dreptate(si nu cred)observatorul federal in raportul de dupa joc o sa mentioneze ce s-a intamplat daca nu..rusinica,suedezul minte ca..pinochio

raducallin
raducallin  •  16 Martie 2020, 11:24

Intrebare : de ce ar injura un antrenor arbitrii care au tras cu echipa lui tot meciul dupa cum spune suedezul ?Daca arbitrii tin cu tine si iti ajuta echipa tu ii injuri ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează