SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC DOBROGEA SUD - FC PORTO

HC Dobrogea Sud are o misiune extrem de dificilă în Cupa EHF » Ultimele detalii înaintea meciului cu Porto

Zoran Nikolici, pivotul Constanței în meciul contra Stelei, de la jumătatea săptămânii FOTO Raed Krishan
Zoran Nikolici, pivotul Constanței în meciul contra Stelei, de la jumătatea săptămânii FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 15 februarie 2019 19:45

HC Dobrogea Sud Constanța întâlnește pe teren propriu marea favorită a grupei, FC Porto, o echipă care se bazează pe cei 8 componenți ai naționalei lusitane.

Misiune infernală pentru Dobrogea Sud Constanța în fața marii favorite a grupei, FC Porto, echipă care s-a instalat deja în fotoliul de lider după un succes fără drept de apel cu spaniolii de la Cuenca, 37-26, în prima etapă.

Planul prin care elevii lui Zvonko Sundovski încearcă să pătrundă în faza următoare a competiției implică însă câștigarea tuturor partidelor pe care le susțin în sala proprie.

„Porto este cea mai puternică echipă din grupă, dar să nu uităm că jucăm acasă și avem suporterii de partea noastră! Vrem să demonstrăm că avem valoare și am ajuns în această fază pe merit. Am spus că trebuie să câștigăm toate meciurile de pe teren propriu și să aducem puncte din deplasare.

Dar o victorie cu portughezii nu ne garantează calificarea, iar o înfrângere nu-i un capăt de țară, pentru că păstrăm oricum șanse de a merge mai departe. Este o grupă echilibrată și se poate întâmpla orice”, a explicat căpitanul Laurențiu Toma.

„Fiecare meci este decisiv, așa că nu ne apucăm să facem calcule. În primul meci am jucat bine, am fost aproape să câștigăm, dar am avut ghinion și au fost și câteva decizii de arbitraj care ne-au dezavantajat. Porto este o echipă foarte bună, în formă, însă și noi suntem pe primul loc în campionat și am câștigat toate meciurile din competiția internă în acest an.

Ne trebuie mai multă încredere, iar jucătorii importanți să-și asume responsabilitatea în momentele decisive. O echipă puternică trebuie să câștige și atunci când nu joacă bine”, a declarat antrenorul Zvonko Sundovski, care nu-i va putea folosi în duelul cu FC Porto pe centrul Dalibor Cutura și pivotul Marius Mocanu, ambii accidentați.

Pace în vestiar

La ultimul time-out de la Holstebro, antrenorul Zvonko Sundovski și veteranul George Buricea s-au contrat verbal, tonul fiind unul războinic, în special din partea antrenorului constănțenilor. „Nu a fost un incident, doar am vorbit mai tare. Sunt astfel de momente, eu eram foarte nervos pentru că simțeam că am fi putut câștiga, și jucătorii erau la fel. Dar nu a fost nimic intenționat. Sigur, nu este bine că s-a văzut la televizor, dar important este ce se întâmplă după meci, totul s-a liniștit în vestiar”, a dezvăluit Sundovski. 

A scos Potaissa Turda

Cu o serie de 14 victorii consecutive în toate competițiile, FC Porto este, fără îndoială, marea favorită a Grupei C. Lusitanii sunt pregătiți de fostul mare handbalist suedez Magnus Andersson, campion mondial și european, au 8 internaționali lusitani în lot, dar și câțiva stranieri de top, printre care trei cubanezi și un austriac. Pe plan intern, conduc autoritar, înregistrând un singur eșec în 22 de etape. Porto s-a mai duelat cu o formație din România în acest sezon al Cupei EHF, eliminând în primul tur preliminar pe Potaissa Turda cu o dublă victorie, 41-21 și 27-24.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
581534618615543
Robert Ivan  •  16 Februarie 2019, 19:11

HC Dobrogea Sud Constanta (ROU) vs FC Porto Sofarma (POR) 29:35 (13:18)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează