SPORTURI  »  HANDBAL  »  CONFLICT

EXCLUSIV Culisele pumnului care a șocat handbalul masculin românesc » Căpitanul lui Dinamo plătește în continuare daune: „Nu ne-am împăcat, cresc și al treilea copil”

Dan Savenco îi plătește în continuare daune lui Dorin Dragnea
Dan Savenco îi plătește în continuare daune lui Dorin Dragnea

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 11:04 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 15:27

Dan Savenco (35 de ani), căpitanul echipei de handbal a lui Dinamo, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, unde a vorbit despre cariera lui, dar și despre perioada în care a activat ca polițist în timpul pandemiei.

Savenco nu s-a ferit să rememoreze și conflictul de amploare pe care l-a avut în 2012 cu Dorin Dragnea, acum în vârstă de 33 de ani, coleg pe care l-a băgat în spital în urma unui conflict izbucnit în vestiar. Dat în judecată de handbalistul agresat, Dan Savenco plătește despăgubiri financiare chiar și în ziua de azi. 

„Nu, nu ne-am împăcat. Sper să nu fiu înțeles greșit. Cresc și al treilea copil, ca să zic așa. 

A fost o problemă de vestiar, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. A fost o discuție de vestiar. Am avut o discuție, el știe sigur că n-a fost nimic personal. Trebuie să plătesc și acum o sumă foarte mare de bani”, a spus Dan Savenco, la emisiunea GSP Live.

Conflict de proporții între Dorin Dragnea și Dan Savenco

Pe 11 martie 2012, la finalul partidei dintre CSM București și Pandurii Târgu Jiu, Dorin Dragnea de la CSM Bucureşti s-a plâns că a fost agresat în vestiar chiar de doi dintre coechipierii săi. Conform relatărilor de la acea vreme, Dan Savenco l-a agresat violent pe Dragnea, lovindu-l cu pumnul în plină figură pe colegul său de echipă

Plin de sânge, acesta a avut nevoie de intervenția Ambulanței. Ulterior, el l-a dat în judecată pe Dan Savenco, cerându-i acestuia despăgubiri uriașe.

În urma acelui incident, Dragnea şi-a eliberat un certificat medico-legal şi a hotărât să-l dea în judecată pe Savenco. De asemenea, şi-a reziliat contractul cu CSM Bucureşti. „Nu puteam să-i mai privesc în ochi pe cei care m-au lovit”, a explicat handbalistul la acel moment.

Instanțele i-au dat dreptate handbalistului agresat, după patru ani de procese care păreau interminabile. Daunele cerute de Dragnea, care includeau și bani pentru o operație estetică de remoderlare a maxilarului, sunt achitate chiar și în ziua de azi de Savenco, ajuns unul dintre jucătorii importanți de la Dinamo.

EXCLUSIV Culisele pumnului care a șocat handbalul masculin românesc » Căpitanul lui Dinamo plătește în continuare daune: „Nu ne-am împăcat, cresc și al treilea copil”
  • Dorin Dragnea, handbalistul lovit de Savenco

Daunele cerute de Dragnea:

  • Obligă pârâtul să plătească reclamantului 54.927 lei, cu titlul de despăgubiri materiale
  • Obligă pârâtul să plătească reclamantului 50.000 lei, cu titlul de daune morale
  •  Obligă pârâtul la plata unei sume de 5.000 de lei, ca plată pentru operația estetică de remodelarea maxilarului afectat
  • Obligă intimatul către apelant la plata sumei de 2500 lei, cheltuieli de judecată

Savenco și Dragnea s-au mai ciocnit o dată

Culmea, la doar câteva luni după acel incident, Savenco și Dragnea s-au întâlnit din nou pe parchet, de această dată din postura de adversari. În startul acelei partide, Savenco şi-a adus aminte de episodul petrecut în primăvara acelui an şi i-a aplicat o nouă corecţie lui Dragnea, spărgându-i capul cu cotul

Dragnea a avut nevoie de îngrijiri medicale minute bune, fiindu-i cusută plaga de către echipa medicală prezentă la meci. El a evoluat mai bine de jumătate de meci cu o faşă pe cap.

Citește și alte știri din handbal:

VIDEO Radiografie dură făcută handbalului românesc: „Ne-am calificat la Mondial din întâmplare! De ce mă suspendă dacă nu vin la națională?”

Șanse să ajungem la Euro 2022! „Tricolorii” n-au mai fost la turneul final de 26 de ani

De când a căzut „Legea Dedu”, echipele masculine au transferat numai jucători extracomunitari!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
ceaiuri
ceaiuri  •  18 Iunie 2020, 17:06
Postat de Marian Iordachescu pe 18 Iunie 2020, 02:31

Pentru faptele sale huliganice pe care le-a avut fata de Dragnea acest derbedeu Savenco, ar trebui huiguit in toate salilede sport in care apare, pe teren , pe banca sau in tribuna Golanii nu au ce cauta in salile de sport sau pe stadioane

si tu nu ai ce cauta aici....

623506571124451
Marian Iordachescu  •  18 Iunie 2020, 02:31

Pentru faptele sale huliganice pe care le-a avut fata de Dragnea acest derbedeu Savenco, ar trebui huiguit in toate salilede sport in care apare, pe teren , pe banca sau in tribuna Golanii nu au ce cauta in salile de sport sau pe stadioane

627660108026511
Balaban Marius  •  17 Iunie 2020, 20:24

In caz ca aveti nedumeriri in privinta celor care bateau in arestul Securitatii sau la Mineriade... erau profesionistii pumnului de la Dinamo. Au fost generatii de batausi retrasi din activitatea sportiva si care si-au castigat o paine alba cu pumnul.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează