SPORTURI  »  HANDBAL  »  COVID-19

Dinamovistul Dan Savenco, povești senzaționale din trafic: „Le-au dat câinilor kilometrajul peste cap! Să vă spun ce mi-a zis o domnișoară”

Dan Savenco
Dan Savenco

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 mai 2020 15:28

Dan Savenco (34 de ani), handbalistul campioanei en-titre Dinamo, nu duce lipsă de activitate în timpul pandemiei. Legitimat la CS Dinamo, acesta a fost detașat în stradă, fiind nevoit să-și schimbe temporar rolul. Din pivot, a ajuns agent.

„De la bun început, vă spun că eu sunt de fel un om tare liniștit, înțelegător. Amenzi n-am dat încă. Am obraz, n-aș putea s-o fac, fiindcă e ca și cum le-aș da peste nas oamenilor. Și celor alături de care lucrez, și celor care, probabil, că nu au atât de mulți bani ca să achite penalitățile. Știu că viața e grea, și mama are pensie mică, așa că am încercat să le explic tuturor cu frumosul. 

Dar am întâlnit niște situații… A venit cineva din Afumați, iar când a fost oprit a zis că merge să-și ia de mâncare din Crângași. Pe bune? 

Am oprit o domnișoară, mi-a spus că vine din Militari și se duce la Obor că acolo sunt cele mai bune ridichi! Serios? Și pe ce ton a spus-o… Dacă ar fi oameni bătrâni, care s-au obișnuit să cumpere doar dintr-un loc anume, poate ai înțelege, dar sunt tineri puși pe caterincă”, a declarat Savenco, potrivit Libertatea.

Dan Savenco: „Le-au dat câinilor kilometrajul peste cap”

„Mă gândeam zilele trecute: la cât se aleargă în București, ar trebui să fim campioni mondiali la atletism. Iar cei care nu fac jogging își scot câinii la plimbare. Eu nu vedeam atâția înainte. Mă gândesc acum, le-or da și cățeilor măcar o cană de apă?! Nu de alta, dar le-au dat kilometrajul peste cap!” - Dan Savenco

Dan Savenco: „În Ferentari e ca în favele”

Dan Savenco a fost trimis inițial la Secția 24 Poliție din Capitală, în Ferentari. Handbalistul a povestit experiența.„E favelă! Nu poți să-ți închipui exact, nu poți să descrii în cuvinte, uitați-vă pe net și apoi înmulțiți cu o sută ca să vă dați seama de realitate. 

Când am intrat pe stradă, am văzut șobolani mai mari decât o mâță. M-au întrebat colegii: «Ai curaj să intri în blocuri?». Am avut șansa de a merge acolo cu celebrul «Gargamel», m-a dus 10-15 minute prin, nu știu cum să numesc exact, locuințele alea. Vrei să ajuți, vrei să fugi, nu-ți vine să crezi, dar e un coșmar real. 

Ceea ce vedeți la TV din filmele americane, din ghetouri, sau viața la țară, în zone sărace, e pistol cu apă, pe lângă ce e în Aleea Livezilor”, a povestit Savenco pentru Libertatea. 

Citește și alte știri de actualitate:

Amenzi URIAȘE pentru nouă români care au încălcat restricțiile și au mers la grătar de 1 Mai

Ministrul Sănătății mesaj clar pentru români: „Nu vă gândiți la relaxare! Nu am atins vârful pandemiei”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
251470548655329
Mihai Corneliu  •  03 Mai 2020, 16:09

Perfect scris! Hai Dinamo!

10220050158996603
Cornelia Gregg  •  02 Mai 2020, 23:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

silvinho911
silvinho911  •  02 Mai 2020, 22:31

Incepeti sa repostati aceleasi articole: https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/dan-savenco-scos-din-sarite-de-bucuresteni-pana-acum-nu-alerga-nimeni-pe-strazi-596968.html . Mai inlocuiti un paragraf si gata. Hai ca luam salariul si luna asta!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează