SPORTURI  »  HANDBAL  »  MONDIAL

Danemarca a eliminat Egipt la loviturile de la 7 metri! Iată semifinalistele Mondialului

Egiptenii nu-și pot reveni la finalul meciului cu Danemarca FOTO IHF
Egiptenii nu-și pot reveni la finalul meciului cu Danemarca FOTO IHF

Articol de - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2021 23:59 / Actualizat joi, 28 ianuarie 2021 00:29

Campioana mondială Danemarca a fost asemenea unei pisici. A avut 7 vieți în meciul de aseară, de la Cairo. Desfășurare de thriller și în Ungaria-Franța!

Meci incredibil în "sferturile" de finală ale Mondialului de handbal, în Egipt. Danemarca pornea ca mare favorită în fața echipei țării gazdă. Africanii au făcut însă un meci senzațional și au fost de două ori aproape de victorie. Dar nu au știut să gestioneze aceste momente.

Gafa lui Mamdouh Shebib în Danemarca - Egipt

Egiptenii au condus cu 28-27 cu 35 de secunde înainte de final. Numai că Danemarca a egalat. Egiptul avea 30 de secunde șansa atacului victorios. Însă, în acel moment, pivotul de la Dinamo București, Mamdouh Shebib, a făcut o gafă monumentală. A intrat pe teren înainte ca unul dintre colegii săi să vină la schimbare. Egiptul a pierdut mingea, iar meciul a intrat în prelungiri, la 28-28. Shebib s-a așezat pe bancă și a plâns minute în șir.

În prelungiri Danemarca a avut mai întâi două goluri avantaj, dar africanii au recuperat și au trecut la rândul lor în față. Când mai erau doar trei-patru secunde, la 35-34 pentru egipteni, Ibrahim El-Masry s-a opus repunerii rapide a mingii și, conform regulamentului, a văzut direct cartonașul roșu, iar Danemarca a beneficiat de o aruncare de la 7 metri. Magnus Landin a marcat și a trimis partida la aruncările de la 7 metri.

Eroii în lacrimi

Și aici suspansul a fost maxim. Mai întâi au ratat egiptenii, prin Ahmed El-Ahmar. Au fost apoi câte trei lovituri transformate de fiecare echipă. A venit însă și ratarea nordicilor, prin Nicolaj Nielsen. Urma ultima aruncare a Egiptului din prima serie de 5. Ali Zein a trimis sus, în stânga portarului, dar Niklas Landin l-a "ghicit" și a apărat. Lase Svan a pus capăt "thrillerului" de la Cairo, trimițând Danemarca în semifinale. Cel mai frumos meci de la actuala ediție s-a încheiat cu egiptenii plângând în hohote după o șansă pe care nu se știe când o vor mai avea!

Danemarca a eliminat Egipt la loviturile de la 7 metri! Iată semifinalistele Mondialului
Bucuria danezilor după calificare FOTO IHF

Ungaria, eliminată în prelungiri de Franța!

Un alt meci cu o desfășurare încredibilă a fost cel dintre Franța și Ungaria. Maghiarii au avut un start uluitor și au condus cu 7-1, 8-2 și 9-3. Nu au putut ține însă apoi pasul cu sextupla campioană mondială. Franța a echilibrat jocul și până la pauză mai avea de recuperat doar două goluri: 12-14. 

În partea a doua, formația antrenată de Guillaume Gille a trecut chiar în avantaj. 20-19. Cu trei  minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, Franța se desprinsese la trei goluri: 30-27. ”Cocoșii” s-au grăbit însă să celebreze prea devreme. Ungaria a egalat și a trimis meciul în prelungiri: 30-30. Acolo însă Franța, echipa mai echilibrată, s-a impus clar și s-a calificat în semifinale după 35-32. 

Spania nu a avut mari emoții cu Norvegia, 31-26, după 21-15 la pauză, iar Suedia a spulberat Qatar, 35-23. Semifinalele se joacă vineri, după următorul program: Danemarca-Spania și Suedia-Franța.

REZULTATE SFERTURI DE FINALĂ

Danemarca-Egipt39-38 (16-13, 28-28, 7-7) 4-3 la 7 metri
Franța-Ungaria35-32 (12-14, 30-30)
Spania-Norvegia31-26 (21-15)
Suedia-Qatar35-23 (14-10)

Numire-surpriză în handbalul masculin: Sandu Iacob, antrenor la naționala Georgiei

Nicușor Dan a fost la antrenamentul lui CSM București » Ce asigurări le-a dat Cristinei Neagu și coechipierelor sale: va mai fi echipă la CSM și în sezonul viitor?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
swedan
swedan  •  28 Ianuarie 2021, 09:53
Postat de dobrin pe 28 Ianuarie 2021, 04:53

„Însă, în acel moment, pivotul de la Dinamo București, Mamdouh Shebib, a făcut o gafă monumentală.” Sa intelegem ca si Mondialul e interzis cainilor, nu numai Liga Campionilor.

E vorba de aces in semi-finale. In ce lume asta înseamnă interzis? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  28 Ianuarie 2021, 04:53

„Însă, în acel moment, pivotul de la Dinamo București, Mamdouh Shebib, a făcut o gafă monumentală.” Sa intelegem ca si Mondialul e interzis cainilor, nu numai Liga Campionilor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează