SPORTURI  »  HANDBAL  »  XENOFOBIE

Derapaj xenofob la un meci de handbal de junioare: „Echipa creștină AHC a învins echipa musulmană HC Dunărea Brăila” » Reacția celui care a scris: „Cu ce am greșit?”

Articol de GSP - Publicat joi, 26 septembrie 2019 09:57

Meciul din campionatul de junioare 3 de handbal (13-14 ani), dintre AHC Olimpia Brăila și HC Dunărea Brăila 23-21 s-a transformat într-un adevărat scandal după ce infobrăila.ro, site-ul condus de Ștefan Cătălin Iordache, consilier PND și sponsor al echipei câștigătoare, a scris o cronică xenofobă. CNCD s-a autosesizat. 

Cronica derby-ului din Brăila a fost transformată într-o luptă între „creștini și musulmani”, jucătoarele de la HC Dunărea fiind atacate și jignite. 

„AHC Olimpia Brăila, o echipă micuța și creștină din Brăila, s-a bătut cu conglomeratul musulman al HC Dunărea Brăila, care se adapă din banii din Coran. A fost o luptă ca între cruciați, dar victoria a aparținut pâna la urma echipei conduse de Dumnezeu, în detrimentul Coranului, sponsor al unei echipe vândute de autorități unui șeic”, se arată în cronica partidei. 
 

Derapaj xenofob la un meci de handbal de junioare: „Echipa creștină AHC a învins echipa musulmană HC Dunărea Brăila” » Reacția celui care a scris: „Cu ce am greșit?”

„Alina Czeczi, divorțată, a venit fără burka” 

Alina Czeczi, 29 de ani, este extremă stânga la echipa de senioare HC Dunărea Brăilă și antrenoarea junioarelor. Ea a stat în tribună, dar nu a scăpat de jignirile xenofobe. 

„«Iconica» jucătoare a Brailei, de loc din Zalău, Alina Czeczi, divorțată, a purtat ghinion echipei pe care a sprijinit-o. Ea a apărut la joc însoțită de al nu știu câtelea «iubit» aciuat pe malul mâlos al Dunării, dar fără burka. A părut că l-a uitat pe cel căruia i-a jurat credință în Biserica Ortodoxă Română, dar nu ne mai miră nimic când vedem că musulmanii au mânjit terenul cu reclamele lor”. 

„Duminica viitoare, învingatoarele le vor înfrunta pe jucătoarele de la ART Galați. Să le ținem pumnii strânși micuțelor campioane brăilence! În sfârșit, un meci între creștini!”

Cătălin Ștefan Iordache: „Cu ce am greșit” 

Cătălin Ștefan Iordache, cel care deține site-ul și este și președinte la Olimpia, a reacționat și a spus că e dispus să plătească amenda de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. 

„Eu am scris! Sunt dispus să plătesc. Pe spatele tricourilor echipei de handbal sunt trecute numele CJ și al Primăriei, iar pe pieptul tricourilor apare numele unei firme din Emirate, cea care a preluat Insula Mare a Brăilei. Autoritățile locale dau 50 de miliarde pe sezon, nu cred că firma musulmană oferă mai mult. Suntem într-o țară creștină și nu înțeleg de ce e favorizată firma Al Dahra. Cu ce am greșit când am spus că e o echipă musulmană? Merg în vacanță în spațiul musulman, dar nu vreau ca o firmă din Emirate să stea pe pieptul echipei din orașul meu”, a declarat acesta, potrivit Libertatea

De unde a pornit totul 

Iordache a lucrat până în martie la HC Dunărea Brăila, dar a demisionat după un scandal cu George Caranica, consilier municipal PSD și președintele echipei. Cei doi s-au certat, după ce Iordache l-a numit pe Caranica „pi*** și clitoris”, iar într-o convorbire telefonică l-a amenințat și a spus că nu va ajunge niciodată prefect.

Citește și:

Derapaj rasist grotesc al suporterilor din Zalău » CNCD a reacționat: „E inacceptabil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  26 Septembrie 2019, 15:31
Postat de Mihai Şomănescu pe 26 Septembrie 2019, 11:29

Xenofobia inseamna teama irationala de straini. Aici nu e vorba de străini, ci de un set de valori morale, crestinism vs islam. Folositi termeni pe care nu-i cunoasteti si nu-i intelegeti. Jenanta fituica a ajuns gsp sub conducerea marelui carmaci tolontan.

Așa este. "Libertatea" i-a devenit model! Cu fetele de la pagina cinci cu tot!

alegsandru
alegsandru  •  26 Septembrie 2019, 13:39
Postat de Mihai Şomănescu pe 26 Septembrie 2019, 11:29

Xenofobia inseamna teama irationala de straini. Aici nu e vorba de străini, ci de un set de valori morale, crestinism vs islam. Folositi termeni pe care nu-i cunoasteti si nu-i intelegeti. Jenanta fituica a ajuns gsp sub conducerea marelui carmaci tolontan.

Macar, nu au mai zis ca e rasism, stii... De fiecare "derapaj" se vorbea ca e rasist. Ei erau instruiti pe model american unde rasele sunt destul de mixate, dar la noi, care rase? Si ei saracii postau dupa instructaj ca robotii :)))

boierasul
boierasul  •  26 Septembrie 2019, 13:11
Postat de pierrecardin pe 26 Septembrie 2019, 11:43

Sunt pline puscariile cu ucigasi, pedofili si violatori cu valori crestine. Toti intr-o tara crestina desigur :))

))) important este ca unii sunt < fericiti> intr-o > ROMANIE NORMALA >))))) hai la vot ))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close