SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dinamo, înfrângere usturătoare cu Kristiansand, în EHF European League

Campioana României vrea să-și recupereze în Suedia, cu Kristianstad, punctele pierdute pe teren propriu cu Sporting Lisabona. Dinamo e fără antrenorul principal Ștefan Constantin
Campioana României vrea să-și recupereze în Suedia, cu Kristianstad, punctele pierdute pe teren propriu cu Sporting Lisabona. Dinamo e fără antrenorul principal Ștefan Constantin

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2020 17:33 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 23:38

Dinamo a pierdut în Suedia, cu Kristianstad, scor 22-31, în runda secundă a grupei B din EHF European League.

Seară neagră pentru campioana României. Înfrângere la 9 goluri diferență în Suedia și ”alb-roșiii” rămân cu zero puncte după două etape.

Partidă de coșmar pentru Dinamo București în etapa a doua a EHF European League, grupa B. Campioana României a fost la pământ în fața suedezilor de la IFK Kristianstad. Nordicii au făcut instrucție cu o echipă care nu se regăsește parcă fără antrenorul Ștefan Constantin, depistat pozitiv cu coronavirus.

Linia de 9 metri inexistentă

Dinamo a suferit enorm la aruncările de la 9 metri. Oamenii de gol, Ante Kuduz și Amine Bannour au fost inexistenți pe teren. Bannour a marcat un singur gol din 5 aruncări, iar Kuduz două din 8! Nici Humet sau Vujici nu au fost mai de Doamne ajută, fără reușită din câte trei încercări. Singurul inter adevărat al lui Dinamo a fost tânărul Octavian Bizău.

Apărarea dinamovistă nu mai e nici ea cea din sezonul trecut, atunci când bucureștenii au legat 12 meciuri fără înfrângere în Liga Campionilor. Asta cu toate că portarii Missaoui, în prima repriză, și Heidarirad, în partea secundă, au scos ce era de apărat. Suedezii au marcat enorm pe contraatac și faza a doua, replierea românilor neexistând.

Joc pe plus pentru extremele Vali Ghionea și Nicu Negru, dar prea puțin pentru un rezultat bun, în Suedia.

Antrenorul Sebastian Bota pare și el depășit total de situație, la time-outuri fostul internațional român încercând doar să-i încurajeze pe jucători după greșelile nenumărate.

A doua înfrângere consecutivă a dinamoviștilor care-și complică situația în grupă. Urmează pe 17 noiembrie meciul de la Preșov, cu Tatran, campioana Slovaciei care, la prima vedere, pare cea mai slabă echipă a grupei. 

FINAL » Kristiansand - Dinamo 31-22

  • IFK Kristianstad 31: Halen 6, M. Olsson 6, Nyfjall 5, Frend-Ofors 5, Einarsson 4, Ocvirk 3, Jurmala 1, J. Nilsson 1. Antrenor: Ljubomir Vranjes
     
  • Dinamo 22: Ghionea 6, Bizău 6, Negru 4, Kuduz 2, Hebo 2, Bannour 1, Mamdouh 1. Antrenor: Sebastian Bota

S-a terminat partida!
min. 55: Bannour încearcă să arunce de la șold, dar mingea se duce mult peste poartă. 29-18


min. 50: Ghionea ratează și de la 7 metri. 27-16


min. 47: Kristiansand înscsrie 3 goluri pe contraatac. 26-16
min. 45: Dinamo cere timeout, după 3 acțiuni ofensive consecutive ratate. 23-16
min. 40: Bizău, păstrat doar pentru faza ofensivă, punctează spectaculoasă de pe linia de 9 metri. 20-16

A început repriza secundă!

S-a încheiat prima repriză!
min. 26: Negru întrerupe seria bună a suedezilor. 14-11
min. 17: Dinamo revine în joc! Negru înscris pe contraatac, din extrema stângă. 8-7
min. 15: Bannour înscrie de pe pivot. 8-5
min. 12: Vali Ghionea înscrie spectaculos din extrema dreaptă. Missaoui intervine la acțiunea următoare a suedezilor. 7-4

Partida a început la 19:45!

Egal în Liga Campionilor

Cele două echipe s-au întâlnit și în ediția trecută a grupelor Ligii Campionilor. Dinamo a scos un egal în Suedia, 29-29, pentru ca la București să se impună cu 28-25. În prima etapă din European League, IFK a pierdut cu 23-30 la Berlin, cu Fuchse. Surprinzător, după 7 victorii consecutive în liga suedeză, Kristianstad a cedat pe teren propriu, în ultima etapă, 29-30 cu Guif! Kristianstad este pregătită de fosta vedetă a "naționalei" Suediei, Ljubomir Vranjes. 

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din handbal:

Transfer nou la CSM București? O vicecampioană mondială dorită de ”tigroaice”!

Reguli dure la Campionatul European » Un singur caz de COVID-19 poate însemna descalificarea

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (13)
ceaiuri
ceaiuri  •  28 Octombrie 2020, 15:25

meci slab facut de baieti..nu stau bine nici la pregatirea fizica(apararea greoaie,replieri doar in..carti,nu pui pe Ghionea sa alerge in aparare dupa suedezi cand are o varsta)multe mingi pierdute(cred ca jum din goluri au fost primite pe contratac si faza a doua)Bannur f slab(ca si in primul meci..ca inter dr singurul gol e inscris in min 22,rep a 2a)pivot ioc,singurul care face fata competitiei e tanarul Bizau,restul iesiti din forma ce ii consacra

gago747
gago747  •  27 Octombrie 2020, 23:37

Deziluzia e prea mare după ce n-am fost primiți în Liga Campionilor. La ce dracu să te mai chinui, și să termini competiția fără înfrîngere, sincer acu?!?

gago747
gago747  •  27 Octombrie 2020, 23:36
Postat de Traian Pavelescu pe 27 Octombrie 2020, 18:23

Încă un capitol din telenovela de groaza: România înapoiată, încă in epoca de piatra a sportului de tip sovietic! Cum sa explici unui cetățean UE ca Ministerul de Interne și MApN încă mai au cluburi sportive militarizate, create in stalinism! Cum sa justifici trimiterea in Norvegia a unui comando al poliției romane, in care au fost recrutați luptători străini, inclusiv din Iran! Imposibil de explicat, de justificat, asemenea aberații care mai exista doar in România! De ce și mai ales pana când???

Opriți-l odată pe redactorul ăsta ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează