SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO-CEHOVSKIE MEDVEDI

DINAMO - CEHOVSKIE MEDVEDI 34-23 // VIDEO+FOTO Victorie entuziasmantă în Liga Campionilor! „Câinii” termină grupa pe locul 1

Articol de - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 19:00

Dinamo, calificată deja pentru playoff-ul grupelor principale, și-a asigurat azi primul loc în grupă după victoria cu rușii de la Cehovskie Medvedi, scor 34-23.

Campioana României a bifat a cincea victorie consecutivă pe teren propriu și al 9-lea meci fără înfrângere în grupa D a Ligii. Nicio altă echipă din România nu a mai reușit așa ceva!

Calificată deja în primăvara europeană, Dinamo a jucat doar pentru suporteri și pentru palmares. Antrenorul Constantin Ștefan le-a și dat liber două zile jucătorilor înainte de meci, iar echipa a făcut un singur antrenament de refacere după sezonul extenuant. „Am avut 21 de meciuri în 82 de zile. Pe trei fronturi, campionat, Liga Campionilor și Cupa României, jucătorii sunt extenuați”, a punctat managerul Ovidiu Semen.

Dinamo a început ezitant meciul de azi, fiind condusă în mai multe rânduri. Cea mai mare diferență în favoarea rușilor a fost de patru goluri, 7-11. Ulterior, Dinamo a revenit, iar la pauză scorul a fost 15-13. 

Alb-roșiii au început greu partida cu campioana Rusiei, doar golgeterul Bannour și pivotul Mamdouh părând conectați la joc. Rușii au condus cu 11-7 și s-au aflat în față 25 de minute: 12-11. Avea să fie însă și ultima dată când echipa legendarului Vladimir Maksimov conducea. Dinamo a pornit tăvălugul, a intrat la cabine cu 15-13, iar după pauză a marcat de 5 ori consecutiv. Până să se dezmeticească rușii, "câinii" aveau deja 9 lungimi în față: 23-14. 

Constantin Ștefan a schimbat liniile și le-a dat prilejul lui Jamali, Vujici, Nantes să se evidențieze. S-a terminat 34-23, încă o victorie confortabilă pentru campioana României, care vine după o serie de 9 meciuri fără înfrângere în Ligă. "Ne dorim să terminăm neînvinși. Ar fi o mare realizare pentru noi", a punctat și extrema Răzvan Gavriloaia. 

Dinamo se va duela, în ultimul meci al anului în Liga Campionilor, pe 1 decembrie, în deplasare, cu danezii de la Gudme. Apoi, în februarie anul viitor, va juca în barajul pentru optimile de finală. Adversara nu se cunoaște încă, urmând să se stabilească în ultimele două etpae. Trei nume sunt în cărți: Bidasoa Irun (Spania), Sporting Lisabona (Portugalia) sau Savehof (Suedia)

„Am început mai greu, ușor relaxați, dar am înscris apoi câteva goluri ușoare, pe contraatac, și echipa s-a dus în față. Ne simțim foarte bine după al cincilea succes pe teren propriu, cu calificarea în buzunar. Mi-aș dori, sincer, să jucăm tot cu Sporting Lisabona în baraj. Vreau să ne luăm revanșa. Acum îi știm, cunoaștem ce pot și am mare încredere că vom ajunge în optimile de finală” 
Nicușor Negru, extremă Dinamo  

Dinamo 34 

Bannour 8, Mamdouh 5, Nantes 4, Jamali 3, Vujici 2, Alouini 2, Negru 2, Gavriloaia 2, Vrankovici 2, Zulfici 2, Asoltanei 1, Kuduz 1
Antrenor: Constantin Ștefan 

Cehovskie 23 

Alexandre Kotov 5, Ostașcenko 5, Santalov 3, Kiril Kotov 3, Kosorotov 3, Andreev 1, Korneev 1, Vasilev 1, Furțev 1
Antrenor: Vladimir Maksimov 

Clasament grupa D

1. Dinamo  15 p
2. Wisla  9 p
3. Gudme 9 p
4. Kadetten  6 p
5. Cehovskie 6 p
6. Kristiansand 5 p
Primele două echipe se califică în barajul pentru "optimi"

Etapa a 9-a: Dinamo-Cehovskie 34-23, Wisla-Gudme (23 noiembrie), Kadetten-Kristiansand (24 noiembrie)

Citește și:

Cristina Neagu, mesaj pentru jucătoarele de la Corona Brașov care au rămas acasă: „Suntem alături de voi” 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
steaua.libera
steaua.libera  •  21 Noiembrie 2019, 17:18
Postat de schwartz69 pe 21 Noiembrie 2019, 08:38

te pricepi la handbal, ca Gigi la antrenorat ! playoff-ul il va juca cu echipa de pe locul 2 din cealalta grupa mai slaba valoric . daca castiga merge in optimi, unde apar echipele de calibru si va fi interesant. din acele grupe cu coeficienti mai slabi, merg mai departe doar 2 echipe din 12, care se alatura celorlalte, deci performanta e una buna. mai ales ca , in grupele astea mai ''slabe'' cum zici tu, sunt campioanele unor tari cu traditie in handbal ( ex aseara au jucat cu campioana Rusiei )

Am spus o chestie inexactă pentru că recunosc că nu am citit articolul. Mea culpa. La chestia cu playoff-ul. Voiam doar să subliniez că Liga Campionilor la handbal e radical diferită ca format de LC la fotbal - unde e aproape imposibil să câștigi o grupă pentru că sigur ai în grupă un gigant, dacă nu chiar doi. Cu toate astea, peformanța lui Dinamo e de aplaudat. Nu-s hater.

780708698710213
Razvan Claudiu  •  21 Noiembrie 2019, 09:30

Pe bune? Polonia, Danemarca, Elveția, Rusia, Norvegia iti par tari din lumea a treia a handbalului? Problema noastra este coeficientul de tara, din pacate.

schwartz69
schwartz69  •  21 Noiembrie 2019, 08:38
Postat de steaua.libera pe 21 Noiembrie 2019, 02:43

Bravo, Dinamo. Dar adevarul e ca la handbal, Liga Campionilor e împărțită în două: jumatate din grupe au in componenta forțele Europei (echipe din Germania, Franța, Spania), iar celelalte grupe au in componenta rudele “sărace” - cluburi din tari nedezvoltate dpdv handbalistic. S-a ajuns la concluzia asta pentru ca echipele mari s-au plâns ca meciurile cu echipele mici (ca Dinamo) nu suscită interes. Așadar nu e ca la fotbal. La finalul grupei lui Dinamo, câștigătoarea va juca playoff cu câștigătoarea unei grupe cu echipe valoroase, deci șanse 1%.

te pricepi la handbal, ca Gigi la antrenorat ! playoff-ul il va juca cu echipa de pe locul 2 din cealalta grupa mai slaba valoric . daca castiga merge in optimi, unde apar echipele de calibru si va fi interesant. din acele grupe cu coeficienti mai slabi, merg mai departe doar 2 echipe din 12, care se alatura celorlalte, deci performanta e una buna. mai ales ca , in grupele astea mai ''slabe'' cum zici tu, sunt campioanele unor tari cu traditie in handbal ( ex aseara au jucat cu campioana Rusiei )

Vezi toate comentariile (11)
Comentează