SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Dinamo-spectacol » "Câinii" au făcut show în fața unei contracandidate la titlu

Articol de - Publicat miercuri, 05 septembrie 2018 19:41

Campioana a început lansat cu o victorie la Constanța, 30-24. ”Alb-roșiii” îi învinseseră pe ”rechini” și în Supercupa României.

Dinamo București e în mare formă. A câștigat deja primul trofeu al sezonului, Supercupa României, 31-26 cu HC Dobrogea Sud Constanța, iar în această seară a debutat cu o victorie la scor, în noua ediție a Ligii Zimbrilor. Învinsa, tot echipa din Constanța.

În intersezon, cele două echipe au făcut multe schimbări, dar la campioană par mult mai solide. "Armada" tunisiană adusă în această vară, portarul Missaouni, interul dreapta Bannour și centrul Alouini, a fost cartea câștigătoare pentru echipa pregătită de Constantin Ștefan. Bannour a fost omul meciului, marcând de 8 ori, la fel ca și veteranul Constanței, sârbul Dalibor Cutura, cel mai în vârstă jucător din prima ligă, la cei 43 de ani ai săi!

Dinamo s-a detașat din start și a fost mereu în control. Linia de 9 metri a bucureștenilor a fost cu mult peste cea a gazdelor, la fel cum diferența s-a făcut și pe faza de apărare. După 17-10 la pauză, era greu de crezut că "alb-albaștrii" vor mai avea puterea să revină. Nu s-au mai apropiat niciodată la mai mult de 5 lungimi. Pe final, "câinii" au făcut și spectacol, Descat înscriind ultimul gol al echipei sale printr-o aeriană de efect.

S-a terminat 30-24, o victorie care-i va băga în ședință pe constănțeni și care dă multă încredere campioanei. Echipa care pare iar favorită la titlu. 

HC Dobrogea Sud 24
Cutura 8, Mocanu 3, Nistor 3, Cikovani 3, Crnoglavac 2, Buricea 1, Kevici 1, Vujovici 1, Nikolici 1, Toma 1. Antrenor: Zvonko Sundovski
Dinamo 30
Bannour 8, Komogorov 5, Zulfici 4, Negru 3, Mousavi 2, Alouini 2, Kutuz 2, Descat 2, Șandru 1, Szasz 1. Antrenor: Constantin Ștefan

Rezultate prima etapă

Minaur Baia Mare-CS HC Buzău 33-21, U Cluj Napoca-CSM Bacău 22-24, CSM Făgăraș-CSM Focșani 19-27. Dunărea Călărași - Steaua se joacă joi, ora 17:30, TVR 1, CSU  Suceava - CSM București, vineri, ora 18:00 și Poli Timișoara - Potaissa Turda, 12 septembrie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  06 Septembrie 2018, 08:38

echipa HC Dobrogea Sud nu se poate compara cu ce-a fost candva "HCM Constanta". Fagadau Decebal este un primar care promite multe si nu face nimic pentru orasul Constanta. Nu cred ca echipa Dinamo are un buget superior celei din Constanta. Bugetul celor de la Dinamo este asigurat clubul sportiv parte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) .

vicol_vali
vicol_vali  •  06 Septembrie 2018, 03:33

24 egal la Cluj. E greșit pe site-ul federației.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  06 Septembrie 2018, 02:08
Postat de ios_ge pe 05 Septembrie 2018, 20:05

Caldura mare'n sala Constantei aproape plina. Atati cati am fost i'am sustinut pe baieti si ne'am facut auziti. Hai Dinamo !

Felicitari Dinamo si felicitari voua, galeriei, pentru ca i-ati sustinut pe baieti ! astept cu nerabdare sa vad cum se prezinta Dinamo in Liga sezonul asta.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează