SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Dragana Cvijici s-a simțit foarte bine pe teren la primul său meci în Liga Campionilor pentru CSM București: "Sunt mândră de felul în care am jucat!"

Articol de - Publicat vineri, 05 octombrie 2018 22:19

Cel mai puternic pivot din handbalul feminin, Dragana Cvijici, a refăcut, cu Cristina Neagu, cuplul de pe vremea când amândouă jucau la Buducnost.

Dragana a fost pusă din nou în evidență de pasele Cristinei. A marcat de trei ori, dar a scos și alte două aruncări de la 7 metri.

"A fost un meci foarte greu, primul în Liga Campionilor în actualul sezon. Suntem de doar o lună împreună, dar cred că asta nu s-a văzut pe teren. Sunt foarte fericită că am câștigat, că am făcut-o fără emoții. M-am simțit confortabil pe teren, dar așa e când echipa ta e mereu în avantaj", a declarat Dragana.

A avut și ceva emoții la debut, dar au trecut repede. "Îmi place să joc în fața sălilor pline. Cred că și spectatorilor le-a plăcut show-ul nostru. Îmi pare rău pentru că diferența putea fi și mai mare, dar am cedat pe final", a adăugat ea.

Sârboaica vede CSM-ul în Final Four, la Budapesta, dar e prea devreme. "Sezonul e lung, avem meciuri multe. Să o luăm pas cu pas, însă cred în această echipă. Suntem jucătoare valoroase, trebuie doar să ajungem să jucăm ca o echipă, împreună. Dar pentru asta muncim zi de zi", a încheiat Dragana.

Mika și Alina premiate

În pauza meciului cu FTC Budapesta, șeful secției de handbal de la CSM București, Nicolae Luca, le-a premiat pe Aurelia Brădeanu și Alina Iordache (foto, încadrând-o pe Gabriela Szabo), fostele jucătoare ale campioanei României. Mika s-a retras din activitate acum un sezon, dar nu a existat prilejul să i se mulțumească pentru tot ceea ce a făcut la CSM. Interul stânga a marcat în 2016, la Budapesta, din 7 metri, golul decisiv prin care campioana României a cucerit Liga Campionilor.

Fanii nu au uitat-o și, aseară, 4.000 de oameni i-au scandat numele. Alina Iordache a ales să plece de la CSM după 8 sezoane. Practic, portarul care evoluează acum la Gloria Buzău era cea mai veche jucătoare a echipei, aflându-se în lotul bucureștencelor din momentul în care echipa a promovat în prima ligă. Alina a decis acum să joace la Buzău pentru că la CSM era foarte greu să-i ia fața Paulei Ungureanu sau Jelenei Grubisici.

Grupa D
CSM București (ROU)
Vipers Kristiansand (NOR)
FTC Budapesta (UNG)
BBM Bietigheim (GER)

Programul CSM București
5 octombrie, FTC Budapesta (acasă) 36-31
14 octombrie, 19:00 BBM Bietigheim (deplasare)
20 octombrie, 19:15 Vipers Kristiansand (deplasare)
4 noiembrie, 18:30 Vipers Kristiansand (acasă)
11 noiembrie, 15:30 FTC Budapesta (deplasare)
18 noiembrie, 17:15 BBM Bietigheim (acasă)

Sistemul de desfășurare

  • primele trei echipe din fiecare grupă merg mai departe, cu punctajul acumulat între ele
  • se formează două grupe de 6, împerecherea făcându-se între grupele A și B, și C și D. În grupele principale se joacă tur-retur doar cu echipele cu care nu s-au întâlnit
  • primele patru clasate se califică în "sferturi". Se va juca locul 4 cu 1, și 3 cu 2 dintre cele două grupe. Învingătoarele se califică la Final Four-ul de la Budapesta, din 11/12 mai 2019

Citește și

Cristina Neagu, nemulțumită după victoria cu Ferencvaros! Critici dure ale celei mai bune jucătoare din lume: "A fost dezastruoasă!"

FOTO Debut perfect pentru CSM București! "Tigroaicele" au câștigat categoric cu Ferencvaros, 36-31

CSM București deschide balul! Prezentarea Ligii Campionilor la handbal feminin: o nouă ediție pornește la drum

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează