SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Un nou cutremur în handbal: Corona Brașov, exclusă din Cupa EHF! Clubul poate face contestație în termen de 7 zile

Articol de - Publicat joi, 05 decembrie 2019 17:59

Corona Brașov a fost exclusă din Cupa EHF de către Federația Internațională de Handbal, după scandalul de dopaj în care echipa a fost implicată în ultimele săptămâni.

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt erau în lotul României pentru Campionatul Mondial, însă au fost trimise acasă. (Detalii pe larg AICI)

Federația Europeană de Handbal a anunțat în această seară că echipa de sub Tâmpa nu va mai putea juca în grupele Cupei EHF din cauza scandalului de dopaj.

Federația Europeană de Handbal (EHF) a luat și ea măsuri în urma scandalului de dopaj de la Corona Brașov. După ce Agenția Națională Anti Doping a suspendat provizoriu 17 jucătoare ale echipei, EHF a anunțat că echipa de sub Tâmpa este suspendată provizoriu din toate competițiile europene.

„În conformitate cu articolul 10.2 din regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri a unei echipe au comis o încălcare a regulilor antidoping, se impune o sancțiune corespunzătoare și pentru club, nu numai pentru jucătoarele în cauză", se arată în comunicatul EHF.

Președintele Curții de Handbal a EHF a anunțat că a notificat clubul din România, suspendându-l din toate competițiile europene.

Corona poate face contestație în termen de 7 zile de la data anunțării deciziei.

Corona era calificată, în premieră, în grupele Cupei EHF, acolo unde urma să joace în grupa C, alături de MKS Lublin (Polonia), Erd (Ungaria) și HC Odense (Danemarca).

EHF nu a luat încă o decizie în ceea ce privește echipa care-i va lua locul în cadrul grupei C din Cupa EHF , ultima echipă eliminată de brașovence fiind Gloria Bistrița. Există informații conform cărora EHF ar putea lăsa să se joace grupa în doar trei echipe, pentru că Brașovul a mai eliminat-o înaintea Bistriței și pe Super Amara Bera Bera (Spania).

UN RAPORT AFLAT LA ANAD ARATĂ CĂ NU DOAR CORONA, CI ȘI ALTE SPORTURI ȘI CLUBURI SUNT SUSPECTE!

Dezvăluit de către Gazeta Sporturilor, cazul de dopaj al handbalistelor de la Corona Brașov nu e unic în România! Cluburi din alte sporturi, suspecte, conform unui raport de ultimă oră. Agenția Națională Anti Doping a primit un raport, întocmit de o firmă de investigații care lucrează și pentru WADA, în care se arată legături dintre clinica IOMED Brașov și mai multe persoane din sport, nu doar handbaliste. Detalii AICI!

VEZI ȘI:

Cine e medicul din Liga 1, fost șef de club, chemat la audieri de ANAD în ancheta privind dopajul: „Abia aștept! Îi dau în judecată și le iau banii!”

VIDEO Adrian Vasile vorbește despre scandalul anului în handbal: "Cazul de la Corona Braşov e o tragedie pentru toată România"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
3157398414285898
Takacs Istvan  •  06 Decembrie 2019, 16:23

Ce va mai plac cutremurele !

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Decembrie 2019, 21:28

cum ziceam..nici apa iordanului nu la mai spala se adevereste....daca nu primesc pedepse cu..suspedare o sa tb sa se..recalifice,Dedu si cu...dinosaurii din comisii,demisia

bazinga
bazinga  •  05 Decembrie 2019, 19:21
Postat de reteleanu pe 05 Decembrie 2019, 18:35

asta e. romania nu e destul de buna ptr un geniu ca tine. ce sa-i faci, e grea viata de geniu recunoscut doar in bucataria lui.

Patriotule care esti,inteleptule....du-te si canta la alta masa pentru o cinzeaca de tescovina,loserule!Care-i problema ta,mai Praleo?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează