SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC: ROMÂNIA - DANEMARCA 32-25

EXCLUSIV / CORESPONDENȚĂ DE LA AARHUS Buceschi a povestit cum a ajuns să fie cea mai bună: "Adrenalina e cel mai bun antiinflamator. Probabil nu voi mai putea merge"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2016 23:31

Eliza Buceschi spune că nu a fost o strategie să se dea accidentată, doar că, aproape miraculos, nu a mai simţit durerile înainte de joc.

A făcut un meci perfect contra Danemarcei. Incertă până înaintea jocului, antrenorii au dorit să nu înceapă cu ea. După încălzire însă, Eliza le-a spus că va intra, că nu mai simte dureri.

"Nu a fost strategie, ieri nu puteam să merg. Mi-am dorit acest meci să joc atât de mult... Sinceră să fiu, de când am plecat în decembrie, după Campionatul Mondial, nu m-am gândit decât la turneul preolimpic.

M-am mai accidentat şi la Thuringer, echipa de club, şi de fiecare dată îmi spuneam că o să ratez turneul preolimpic. Aşa a fost şi acum. Dar înainte de meci, poate adrenalina, dorinţa, nu am mai simţit dureri. Nimic nu mă putea ţine departe de teren", spune centrul naționalei României.

Faţa îi radiază, i se poate citi satisfacţia. După cel mai bun meci al ei în tricoul României. Crainicul arenei a anunţat la finalul partidei.

"MVP-ul partidei, numărul 77, Eliza Buceschi". Cele 11 goluri marcate au contat enorm. Coechipierele aplaudă.

Delegaţia României sporeşte dacă echipa de handbal se califică la Rio. Toată lumea aşteaptă acum de la fete mai mult, o medalie în Brazilia. E o presiune de care Eliza spune că nu se teme. Chiar se bucură.

"Nu este o presiune. După Mondiale, când ne-am dat seama de părerile unor oameni, ne-am spus că vom juca pentru noi şi pentru cei care au încredere în noi. Pentru a ne bucura de handbal. E o plăcere extremă să joci într-o astfel de echipă şi vreau să le mulţumesc tuturor fetelor şi antrenorilor pentru că mă simt minunat aici".

Are glezna înfăşurată în gheaţă. "Nu mă mai gândesc la picior. Cred că mâine nu voi mai putea, din nou, să merg, dar este un risc asumat. Nici nu trebuie să joc cu Uruguay", spune mulţumită Eliza.

"Mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa. Chiar dacă aş fi jucat doar două minute, aş fi fost la fel de fericită. M-aş fi dăruit în cele două minute la fel de mult pe teren" Eliza Buceschi

"Ne dorim enorm să ajungem la Olimpiadă. Ne vom concentra pentru jocul cu Uruguay şi vom vedea apoi ce e de făcut la partida cu Muntenegru" Eliza Buceschi

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (3)
cristinaco71
cristinaco71  •  21 Martie 2016, 14:43

Iti doresc sa te refaci repede si întotdeauna sa fii optimista ca acuma!!! HAI ROMÂNIAAAAAAAAAAAAAAA!!!

bebe21
bebe21  •  19 Martie 2016, 10:53

hai Romania...! concentrare maxima cu Uruguay...sa le dam vreo 20 de boabe in fata..pacat de relaxarea din ultimele 2 minute cu Danemarca dupa un meci absolut fantastic......cine stie cu ce mai vin cei de la IHF sa califice Denmark-ul la olimpiada...rezultat direct, golaveraj, cine trage cel mai scurt bat...trebuie sa fim pregatiti pentru orice...

steaua.libera
steaua.libera  •  19 Martie 2016, 00:44

Prețuire enorma pentru fete ca Eliza! Din păcate in 2-3 luni o sa aiba si ea hateri...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează