SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

EXCLUSIV Interviu cu Cristina Neagu » Cea mai bună handbalistă a lumii e gata de CSM București: "Știu că sunt mulți care se bucură că am semnat"

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2017 14:07

Cristina Neagu vorbește despre perioada Buducnost și despre ambițiile ei cu CSM București, în viitor.

Cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, 2015 și 2016, Cristina Neagu a îmbrăcat ultima dată tricoul alb-albastru cu numărul 8 al campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica la Final Four-ul de la Budapesta. După patru ani petrecuți la Buducnost, Cristina se va întoarce din vară la București, urmând să joace pentru CSM.

- Cristina, ai avut emoții la final, ai plâns, sunt grele despărțirile nu?
- S-au terminat 4 ani de zile din viața mea, 4 ani în care s-au întâmplat multe, în care am obținut cele mai frumoase performanțe ale carierei mele. Sunt emoții, sunt și eu om, am și eu o inimă, simt și eu anumite lucruri și m-au copleșit toate la finalul meciului. Dar așa cum am spus, treaba mea la Buducnost s-a terminat, privesc înainte, mă așteaptă noi provocări, din luna iulie încep treaba cu CSM și-mi doresc ca anul viitor să ne întoarcem la Final Four.

- Te-a deranjat faptul că nu ai jucat decât foarte puțin în partida cu CSM?
- După partida cu Gyor eram supărată că nu am putut să mai joc o finală de Ligă cu Buducnost, era mai frumoasă despărțirea mea. Apoi, ca și echipă, ca și ultim meci al meu, ne-am fi dorit să câștigăm. Eu am jucat însă foarte puțin, nu știu de ce, nu a fost decizia mea, dar așa a fost să fie, am terminat pe locul 4. Mergem înainte. Oricum, Buducnost îmi va rămâne mereu în suflet, singura echipă din străinătate la care am jucat.

"O să vin acasă și totul o să fie bine"

- Cum a fost perioada Buducnost, Cristina? Cum ai caracteriza-o?
- După meci mi-am dat seama că s-a terminat totul. Dacă mă uit în spate pot afirma că au fost mai multe lucruri frumoase decât urâte care mi s-au întâmplat și normal că o să-mi aduc aminte mereu de acest club.

E clubul cu care am câștigat primul trofeu al Ligii Campionilor, va rămâne mereu în sufletul meu. Viața mea nu se oprește aici, merg înainte. Țin să le mulțumesc tuturor fanilor români care m-au susținut în aceste două zile. Sunt convinsă că la anul, dacă ne vom califica, din nou vor veni să ne susțină în număr și mai mare și, sincer, mi-a făcut plăcere să văd atâția români în tribună. Au făcut o atmosferă foarte frumoasă pentru CSM.

- Având în vedere reacția lor, a fost un meci de bine ai revenit acasă Cristina?
- Nu știu, cred că sunt destui oameni care mă iubesc. De fiecare dată când am venit să joc în țară pentru națională m-au susținut foarte mult, știu că sunt mulți bucuroși că am semnat cu CSM. Acum nu a fost un meci oarecare pentru mine, împotriva CSM-ului. Am spus-o de fiecare dată că indiferent împotriva cărei echipe voi juca, încerc să-mi fac treaba la modul cel mai profesionist.

- Ai terminat în brațele noilor tale colege.
- Îmi spuneau să nu mai plâng că o să vin acasă și că totul o să fie bine.

Copleșită de emoții

- Buducnost se va mai bate la trofee pe viitor? A pierdut multe jucătoare.

- Nu știu, știu sistemul, știu cum se lucrează, cu siguranță că vor dori să facă în continuare performanță și să ajungă în Final Four. Probabil că vor ajunge măcar până la sferturi în Ligă. Vor munci mult, pregătesc echipa practic și pentru Olimpiada din 2020, în momentul acesta, sigur nu vor renunța. Buducnost e un club care nu va dipărea.

- Crezi că CSM e principala favorită la câștigarea Ligii în sezonul viitor?
- Cred că vor fi trei echipe extrem de puternice care se vor bate pentru trofeu: CSM, Gyor și Vardar. Cine va câștiga, depinde de mai multe aspecte.

- Ți-ai luat de la revedere de la colege sau vei mai merge la Podgorica?
- Voi merge în Muntenegru, doar că am plâns pentru că m-au copleșit emoțiile.

- Trebuie să dai de băut la despărțire
- Nu știu exact ce voi face, ne vom întâlni toate fetele, cu siguranță voi mai rămâne măcar câteva zile în Muntenegru și voi avea timp.

- Mai aveți meciuri de campionat, nu?
- Da, mai avem campionatul și Cupa Muntenegrului, dar eu nu voi juca. Nu am jucat niciodată în întrecerea internă și nu o să joc nici acum.

90 de goluria marcat Cristina Neagu pentru Buducnost în acest sezon de Liga Campionilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
unrapidist_
unrapidist_  •  08 Mai 2017, 17:49

Multă bafta în continuare!

ionnis
ionnis  •  08 Mai 2017, 16:02

Au luat-o doar pentru liga campionilor? Cum adica nu a jucat in campionat niciodata??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează