SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SPANIA 27-25

EXCLUSIV Interviu cu Crina Pintea, care a izbucnit în lacrimi la finalul meciului cu Spania + secretul unui tatuaj cu Tour Eiffel: "N-are legătură cu turneul"

Articol de - Publicat marti, 11 decembrie 2018 21:56

Crina Pintea a avut mult de muncă aseară, cu apărarea spaniolă. Nu a intrat deloc bine în meci, cele două arbitre austriece dictând ba fault în atac, ba au scos faulturile la 9 metri. Crina a spus la final, că s-a simţit vizată.

  • Marian Ursescu, expertul GSP în handbal, este în Franța, de unde transmite cele mai importante informații despre naționala României;

A părut extrem de nervoasă pe teren, dar şi-a revenit cu adevărat şi s-a stăpânit abia în partea a doua, una în care a marcat de cinci ori. La final, lacrimile i-au curs pe obraz. Erau lacrimi amestecate, de bucurie şi de satisfacţie.

- Crina, cât de greu a fost?
- Sincer, enorm de greu (oftează)! După cum s-a văyut, am început meciul prost, nu vreau să vorbesc despre arbitri, dar ei pot decide soarta unui meci. Eu aşa cred că s-a întâmplat cu Olanda. Şi azi, mi-au scos mingea din poartă, nu ştiu de ce.

- Te simţi vizată?
- Da, chiar mă simt vizată. Ştiu că sunt mare, puternică, dar sunt şi eu om. Uneori stau cu mâinile sus, nu ştiu ce să mai fac, arunc la poartă, adversarii mimează şi mă trezesc că-mi anulează golurile. Uneori, te fac pe creier luccrurile astea. E foarte frustrant! Nu vreau să vorbesc mai mult, dar nu le-am lăsat să mă domine, mă bucur că am fost puternică. Cu Olanda a fost la fel, uneori e greu. Dacă nu ai luciditate, clachezi. De asta am şi izbucnit în plâns la finalul meciului, mi-am demonstrat mie cât sunt de puternică, că pot să trec peste tot.

- Ai primit în continuare pase, ai avut posibilitatea să te revanşezi!
- Mă bucur că fetele au avut încredere în mine şi mi-au pasat în continuare. Ce să spun. După gol anulat, faulturi în atac, au dat cu mine de pâmânt sincer, mi-am simţit că am dat cu capul de podea şi nu au dat nimic... Când vezi cât de mult lupţi, când vezi că toată lumea e împotriva ta şi nu cedezi, e o bucurie imensă. Nu ştiu dacă am mai avut astfel de momente după un meci câştigat, să izbucnesc în plâns!

- Cum ai reuşit să te calmezi?
- Nu ştiu, am arătat că mă pot controla, pentru că în apărare m-am stăpânit să nu iau eliminări, fetele m-au încurajat, mi-au arătat că au încredere în mine.

- La final a venit premiul, titlul de MVP!
- Sincer, nu mă aşteptam, eram undeva în lumea mea, pierdută în gândurile mele, fericită şi surescitată, dar mă bucur şi vreau să le mulţumesc colegelor pentru că fără ele nu aş fi putut să mă bucur de două ori de victoria asta.

- Vine meciul cu Ungaria, cel decisiv. Vei avea parte, probabil, de acelaşi tratament!
- O să fie un meci foarte, foarte greu. Totul depinde de noi, important e ca să rămânem unite, am fost conduse la 5 goluri diferenţă, dar nu am cedat niciun moment, am rămas concentrate şi focusate.

- Ne permitem să începem la fel şi cu Ungaria?
- Nu, în nici un caz! Nu e normal să înecpi aşa, dar sunt zile şi zile, emoţii, lucruri inexplicabile. Important e că nu am cedat. Îmi doresc să jucăm împreună. Să ne odihnim acum şi nu mă gândesc departe. Să dăm ultima picătură de energie la disputa cu Ungaria.

- Oboseala e mare?
- Sincer, mă simt obosită, dar când am un scop bine imprimat în cap, nu mai contează! Mâine toate fetele îşi doresc şi o să arătăm asta pe teren.

- Se fac calcule, ce trebuie să facem, egal, ne ajunge poate şi o înfrângere la un gol...
- Nu, nu aşa gândim noi! Nu mă interesază calculele. Trebuie să câştigăm şi cu acest gând vom intra pe teren.

- Contează?
- Normal, au un avantaj, dar eu cred că putem face faţă. Am depăşit meciul cu Olanda. mâine va fi alt meci, altă zi! Echipa României va arăta pe teren de ce e în stare!

Tatuaj cu Tour Eiffel

Crina Pintea are pe gât, în partea dreaptă, un mic tatuaj cu Tour Eiffel, simbolul Parisului. Crina a povestit şi de ce şi-a făcut acest tatuaj.

"Reprezintă, poate, povestea vieţii mele, din copilărie. Pentru că eram înaltă, copiii mă strigau «Tour Eiffel»", a spus Crina. Şi peste ani, viaţa a dus-o chiar în capitala Franţei, Crina jucând de doi ani la Issy Paris 92. "Faptul că am ajuns la Paris mi s-au întâmplat multe. La Paris mi s-a schimbat viaţa în bine", a adăugat Crina.

Tatuajul a venit în acest an. "Când mi-am făcut tatuajul nu m-am gândit la handbal, neapărat, la Europene, Dar nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu. Acum, toate drumurile duc la Paris, iar Parisul va rămâne tot timpul în viaţa mea, în sufletul meu", a încheiat Crina.

tatuaj crina pintea

CITEȘTE ȘI: 

GALERIE FOTO ROMÂNIA - SPANIA 27-25 // Victorie MAGNIFICĂ pentru tricolore! Crina Pintea a terminat partida în lacrimi

AVEM CALCULELE DUPĂ ROMÂNIA-SPANIA. Ce înseamnă victoria chinuită cu Spania: au rămas 3 scenarii de calificare în semifinale!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
supereduardo10
supereduardo10  •  12 Decembrie 2018, 08:31
Postat de moartea_din_vaslui pe 11 Decembrie 2018, 22:36

Băgați bă ceva și cu Minamo pe prima pagină, să râdem și noi (cu poftă) înainte de culcare..!

Sa bage sa bage ca m am plictisit de ScarBaFCSb

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  11 Decembrie 2018, 23:16

Bravo Crina! Azi ai jucat mai bine decat cu Olanda. Sa nu mai ratezi atat de mult, ca in meciul cu olandezele.

ios_ge
ios_ge  •  11 Decembrie 2018, 22:41
Postat de knuty pe 11 Decembrie 2018, 22:32

***

Vezi ca maine ai meci cu Romania. Pastreaza'te!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează