SPORTURI  »  HANDBAL  »   SCM CRAIOVA-KASTAMONU (SÂMBĂTĂ, ORA 18:00) (ÎN TUR: 23-22)

EXCLUSIV Iulia Dumanska, înaintea unei performanțe istorice: "Nu în fiecare zi ai șansa de a juca o finală!"

FOTO: Dan Potor
FOTO: Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 12 aprilie 2018 16:21

Iulia Dumanska (21 de ani), goal-keeperul Craiovei și al naționalei României, e optimistă. Sâmbătă, Craiova va trăi bucuria calificării în ultimul act al Cupei EHF.

Craiova este în fața unei performanțe istorice. Echipa pregătită de Bogdan Burcea și Dumitru Berbece se poate califica în finala Cupei EHF. A învins în meciul tur, în Turcia, 23-22, iar acum joacă totul, acasă, în fața propriilor suporteri. 5.000 de olteni vor fi sâmbătă, la meci, pentru a-și susține favoritele și pentru a accede în marea finală. Iulia Dumanska, portarul Craiovei, e gata pentru un meci mare și pentru o sărbătoare.

Iulia, gata de meci?
- Daa. Nu mai am răbdare, vreau să vină ziua meciului mai repede! Îmi doresc enorm să jucăm finala Cupei EHF. Dar ne așteaptă un meci greu. Turcoaicele sigur o să vină să câștige. Eu am însă încredere în echipă și sper ca totul să fie bine la final.

- Cum ați reușit în Turcia să reveniți de la 5 goluri și să câștigați?
- În a doua repriză apărarea a funcționat mult mai bine, am reușit să mergem peste ele cu faza a doua și pe contraatac. A fost o mobilizare mai bună. S-a văzut că am fost o echipă, am luptat până la final.

- Sunteți favorite acum? Ce crezi?
- Știm că mai sunt de jucat 60 de minute și nu ne relaxăm. Victoria asta din Turcia, la un singur gol, nu a rezolvat practic nimic. Calificarea nu e jucată, considerăm că la Craiova va fi un meci de totul sau nimic.

- Va fi presiune? 5.000 de oameni alături, interesul e enorm!
- Suntem foarte fericite că toată lumea e alături de noi, s-au vândut toate biletele, ne e mai ușor cu publicul aproape. O să dăm totul să sărbătorim la final calificarea.

- Craiova e redutabilă acasă, a pierdut acolo și CSM București!
- Suporterii ne ajută, e ceva extraordinar când știi că ai 5.000 de oameni în spate. Dacă suntem concentrate și motivate, sigur va fi o victorie sâmbătă!

- Totul pentru victorie, totul pentru calificare?
- Sigur că da! Zilnic discutăm, analizăm adversarul, antrenorii încearcă să găsească cele mai bune variante pentru a învinge. Toată lumea e focusată pe meci pentru că știm că nu în fiecare zi ai șansa de a juca o finală de cupă europeană. 

4
victorii și o înfrângere e palmaresul SCM Craiova pe teren propriu în Cupa EHF. Lada Togliatti e singura care a învins în Bănie. Kastamonu a reușit trei victorii în deplasare în ediția actuală, între echipele învinse numărându-se Viborg și Vac (Ungaria)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează