SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Dezvăluire-emoționantă a lui Cristian Gațu: "Înainte să moară, tata mi-a ținut o lecție de viață! «O să câștigi Campionatul Mondial!»"

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 septembrie 2020 13:19 / Actualizat sambata, 26 septembrie 2020 15:45

Ediție-eveniment cu Cristian Gațu, 75 de ani, fostul președinte al Federației Române de Handbal, la "Prietenii lui Ovidiu". Acesta a făcut dezvăluiri incredibile, a povestit detalii neștiute dintr-o carieră copleșitoare și și-a amintit cu emoție în glas ultima discuție pe care a avut-o cu tatăl său, înainte ca acesta să moară.

- Cristi ești dublu campion mondial și dublu medaliat olimpic. Care titlu ți-e mai drag?
- Primul titlu, cel din '70. Tot timpul, fiecare om se leagă de prima performanță. Dar hai să vă zic o poveste emoționantă.

- Te rog, Cristi!
- Trebuia să plec la Mondiale, dar tata era bolnav. Stăteam într-o cameră vecină cu el. Mă trimitea la handbal și eu nu voiam. Mă udam cu apă în cap să par transpirat. Eu stăteam cu mama, el credea că merg la antrenamente. Săracul, Dumnezeu să-l ierte! Am avut un tată de mare calitate! În ultima seară, când a simțit că nu mai poate, era paralizat, vorbea șoptit. A venit mama și mi-a zis: "Cristinel, du-te că vrea să vorbească cu tine". I-a dat afară pe toți și am stat de vorbă doar eu cu el. Mi-a ținut o lecție de viață, așa cum era el, jumate mort, jumate viu.

- Ce ți-a spus?
- Mi-a zis: "Eu știu că n-ai fost la antrenamente, că ești supărat... Du-te acolo că o să câștigi Campionatul Mondial!". De unde știa, domne?! "Te rog să te duci de mâine acolo și să nu mai lipsești". A trecut seara. Am dormit pe jos în sufragerie, iar dimineața eram cu prietenii mei. Tata murise... Era tuns și frezat, așezat în sicriu. La înmormântare a venit echipa națională cu autocarul. L-au dus pe tata pe umeri până la mormânt. La câteva zile trebuia să mergem la Ploiești că aveam meci cu bulgarii. Voiau să vin și eu. "E tata cald... Unde să merg?!", le-am zis. În fine, m-am dus și am jucat.

- Dar, zi-mi, te rog... 
- O secundă, Ovidiu! Scuză-mă! După câteva zile, plecăm în Franța. Dar înainte să plecăm m-am dus la tata, la cimitir. Era iarnă, nu era zăpadă, dar bătea vântul puternic. Și am început să vorbesc cu el. "Mă tată, uite, plec în Franța! Ajută-mă că nu pot să mă mișc!". Cine mă vedea credea că sunt nebun. Dar cum e românul, parșiv, știi ce i-am zis?

EXCLUSIV. Dezvăluire-emoționantă a lui Cristian Gațu:
Petre Gațu

- Nu, ce?
- I-am zis că dacă mă ajută, lumânarea pe care o voi aprinde nu se va stinge. Afară bătea vântul, nu rezista! Sub cuvânt de onoare că am aprins lumânarea, m-am îndepărtat și nu s-a stins! Mi-a dat semnalul ăsta pe care l-am discutat cu băieții la echipă. Am jucat finala cu RDG-ul și la pauză conduceau ei cu cinci, șase goluri. Era derută! Veniseră ăștia de prin conducere, toată lumea începuse să țipe în vestiar, dar i-am dat afară și am vorbit eu. Eu eram căpitanul de echipă și le-am povestit întâmplarea de la cimitir... "Tata mi-a dat semnalul ăsta! Câștigăm!".

- Și-ați câștigat 13-12!
- S-a jucat meciul și am câștigat! Băieții, când mă felicitau, îmi ziceau: "Tăticul tău ne-a ajutat!". Toți au mers pe varianta asta! Impresionant!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare la 31 de ani de la Revoluție: „Am căutat sacii cu cadavrele soților Ceaușescu! I-au aruncat în Ghencea, din elicopter!”

VIDEO. Moment uluitor la DigiSport! Reacție vulgară pe post: "Să-mi bag p***a în ele de rezumate!" UPDATE: Comunicat oficial + scuze

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1845104425622181
Grigore Dumitru  •  27 Septembrie 2020, 08:16

Atunci, in anii 60-70 era lupta o lupta pe viata si pe moarte, dintre sistemul capitalist si comunist ,cine-i mai bun,iar tarile comuniste plusau pe toate planurile(SPONSORIZAU SPORTUL) pentru a le arata capitalistilor retrograzi,mult ramasi in urma ,ca nu au nici un viitor ca oranduire.Daca la Steaua sau la Dinamo nu dadeai randamentul scontat, GENERALII(de armata -securitate) te bagau in sedinta si erai pus la zid "Cum iti permiti tovarasul....."Asa aveam rezultate dar si pe DORINTA SPORTIVILOR de a "iesi afara" pentru blugi,casetofoane,cafea,KENT de la capitalistii *** si retrograzi!!Asa a fost atunci,parerea mea!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

persanu
persanu  •  26 Septembrie 2020, 16:52

Sa-l asculti pe omul asta sau toti derbedei din fotbalul romanesc ?Mai ales aia care nu au performanta , mai ales circul facut de oamenii de fotbal ? Haa , diferenta mare MonCher.

portardelegenda
portardelegenda  •  26 Septembrie 2020, 15:59

Un mare jucator,un lider

Vezi toate comentariile (4)
Comentează