SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Fără antrenor, dar cu Bulatovici » Oltchim a mai dat o lovitură pe piaţa transferurilor

Bulatovici este cea mai proaspătă achiziţie a Oltchimului
Bulatovici este cea mai proaspătă achiziţie a Oltchimului

Articol de - Publicat vineri, 08 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 07 iunie 2012 22:17

Oltchim a anunţat ieri că nu-i va prelungi contractul lui Radu Voina, dar a parafat şi transferul Katarinei Bulatovici, cel mai bun inter dreapta din lume.

O zi extrem de agitată ieri, la Oltchim Rm. Vîlcea, campioana României. Mai întîi, clubul oltean a anunţat că nu-i va prelungi contractul lui Radu Voina, tehnicianul cu care gruparea a jucat finala Ligii în 2010, dar şi două semifinale, în 2009 şi 2012.

"Mă aşteptam să se întîmple aşa ceva pentru că a fost o linişte prea mare în ultima perioadă, asta faţă de anii anteriori cînd discutam despre componenţa echipei. Mi s-a propus iniţial, managerul clubului chiar m-a rugat să nu-i las baltă, fără antrenor, după care s-a aşternut liniştea. Asta-i situaţia, mergem mai departe, fiecare pe drumul lui. Din păcate, una se spune, alta se face. S-au schimbat şi unele planuri, şi unele jucătoare între timp, faţă de ce discutaserăm anterior", a declarat Voina, care de curînd şi-a terminat şi contractul cu "naţionala" României.

Voina a fost deranjat că, faţă de ce stabiliseră, clubul i-a prelungit contractul Patriciei Vizitiu şi Paulei Ungureanu. Mai mult, Valentina Elisei Ardean nu a mai fost ofertată, fiind lăsată să plece.

Vestea bombă: vine Bulatovici
Ştirea cu Radu Voina a fost însă doar fitilul care a aprins bomba la Oltchim. Clubul a anunţat ieri după-amiază parafarea contractului cu Katarina Bulatovici, cel mai bun inter dreapta din lume, la ora actuală, cîştigătoarea Ligii Campionilor cu Buducnost, dar şi al treilea golgeter din Liga Campionilor, cu 97 de goluri marcate. La 27 de ani, Bulatovici s-a lăsat greu convinsă să vină la Vîlcea. Ar fi dorit să rămînă la campioana Muntenegrului dar, după ce sponsorul principal al lui Buducnost şi-a retras sprijinul, a dat curs ofertei.

"Am petrecut patru ani şi jumătate minunaţi la Buducnost. A fost o perioadă foarte frumoasă pentru mine, cu satisfacţii, totul culminînd cu cîştigarea Ligii Campionilor sezonul acesta. Oltchim a insistat să mă transfere, în luna martie au venit să semnăm contractul. Le mulţumesc şi acum că m-au înţeles atunci că nu mă puteam gîndi la oferta lor fiindcă eram angrenată cu Buducnost în Liga Campionilor, iar cu Muntenegru pentru calificările la Olimpiadă, chiar într-o grupă cu România", a declarat Katarina.

Cel mai mare contract
O dată cu venirea Katarinei Bulatovici, muntenegreanca de origine sîrbă, născută la Kragujevac, va deveni jucătoarea cel mai bine plătită din lotul Oltchimului. Ofertele sosite din toate direcţiile, de la Gyor, Zvezda Zvenigorod şi Randers, au făcut Oltchimul să pluseze pentru semnătura handbalistei pînă la un contract de 17.000 de euro pe lună! În aceste condiţii, Bulatovici va cîştiga la Vîlcea 204.000 de euro pe sezon, o sumă însă doar pe jumătate faţă de contractul avut la Buducnost de coechipiera sa, Bojana Popovici, jucătoarea cu cel mai mare salariu din handbalul feminin.

Vestergaard e favorit
În locul lui Radu Voina, favorit să preia echipa vîlceană este danezul Jakob Vestergaard (37 de ani), cel care a cîştigat Liga Campionilor cu Viborg în 2010, după ce a învins în finală chiar pe Oltchim. Cristina Vărzaru, care l-a avut ca profesor la Viborg, a vorbit în multe ocazii despre Vestergaard ca fiind un tehnician extraordinar, care ştie ce să ceară de la jucătoare şi care e şi un tactician excelent.

Pe lîngă Vestergaard, Oltchim mai e cu ochii pe un alt danez, Ryan Zinglersen, cel care a antrenat ultima dată campioana Danemarcei din sezonul trecut, FC Midtjylland. Managerul Constantin Roibu şi l-ar fi dorit la Oltchim pe francezul Olivier Krumbholz, tehnicianul Franţei, vicecampioana lumii, dar a fost, se pare, refuzat de acesta.

204.000 de euro pe sezon va cîştiga la Oltchim Katarina Bulatovici, muntenegreanca de 1,86 metri şi 75 de kilograme

"Îmi doresc să cîştig la Vîlcea pentru a treia oară Liga Campionilor. Am făcut-o la Slagelse, cu Buducnost, vreau şi cu Oltchim" (Katarina Bulatovici)

Jucătoarele aduse de Oltchim în acest an
Allison Pineau (Metz): 120.000 euro/ sezon
Amandine Leynaud (Metz): 96.000 euro/sezon
Alexandrina Barbosa (Itxako): 144.000 euro/sezon
Silvia Navarro (Itxako): 72.000 euro/sezon
Katarina Bulatovici (Buducnost): 204.000 euro/sezon

Cum va arăta 7-le Oltchimului în sezonul 2012-2013
Portar: Amandine Leynaud
Extremă stînga: Iulia Curea
Inter stînga: Alexandrina Barbosa
Centru: Allison Pineau
Pivot: Oana Manea
Inter dreapta: Katarina Bulatovici
Extremă dreapta: Julia Managarova
Rezerve: Silvia Navarro, Paula Ungureanu, Cristina Neagu, Ekaterina Vetkova, Aurelia Brădeanu, Adriana Nechita, Adina Meiroşu, Marija Jovanovici, Patricia Vizitiu, Daniela Băbeanu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
teo2605
teo2605  •  09 Iunie 2012, 11:13

Echipa este cu adevărat una de vis. Regretul meu este că nu au păstrat-o pe Valentina Elisei, cea care poate oricând decide un meci şi care antrenată/motivată corespunzător joacă încântător, o extremă stânga de foarte mare valoare.

guglielmo05
guglielmo05  •  08 Iunie 2012, 16:03

Sunt realmente incantat de aceste 2 transferuri de senzatie. Aveam mare nevoie de un inter de valoare, mai ales ca va mai dura ceva pana va reveni Cristina Neagu. In momentul de fata, Oltchim are intr-adevar un lot de senzatie, cu care poate clar pretinde trofeul suprem in Champions League. Dar ceea ce ma bucura cel mai mult este schimbarea antrenorului; Oltchim avea nevoie de un antrenor de valoare; probabil eram cu totii satui de vesnicele indicatii ale domnului Radu Voina ("Haideti fetelor ca se poate"). Vestergaard e un antrenor care va schimba mentalitatea la Oltchim si sper sa vad in curand la Oltchim bucuria de a juca handbal, asa cum o au jucatoarele nordice.

flaviulucianr
flaviulucianr  •  08 Iunie 2012, 13:42
Postat de flaviulucianr pe 08 Iunie 2012, 13:38

danezul Jakob Vestergaard, fostul antrenor al lui Viborg, din perioada in care Viborg castiga tot ce se putea castiga in toate competitiile, fost castigator al Ligii Campionilor cu Viborg de 2 ori (una dintre finale castigata chiar impotriva Oltchimului) este noul antrenor al Oltchimului..va avea 2 secunzi, pe Steluta Luca, care a jucat si ea 3 ani in campionatul Danemarcei la FC Copenhaga si cunoaste stilul de joc din campionatul danez si tactica implementata echipelor nordice si poate avea o comunicare excelenta cu un antrenor danez, iar al 2-lea secund va fi tot danez..ce echipa avea Vestergaard la Viborg:Bojana Popovic, Grit Jurack, Cristina Varzaru, surorile Lunde Katrine si Kristine

in sfarsit Oltchim va avea si o banca de top...echipa de top are si a avut...DOAMNE AJUTA, sa fie bine si sa ne vedem toti suporterii Oltchimului visul cu ochii, castigarea Champions League, caci anul acesta cred ca este, daca se poate spune asa, cel mai realizabil din toate editiile de Champions League...Oltchim are in acest moment cea mai puternica echipa de club din lume, de departe, urmata de Gyor si apoi Krim care s-a intarit si ea destul de serios....si in plus avem si unul dintre cei mai buni tehnicieni din lume...DOAMNE AJUTA!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close