SPORTURI  »  HANDBAL  »  PORTO

Gafă de proporții! Federația din Cuba a anunțat decesul lui Alfredo Quintana » Handbalistul se află în comă indusă

"1 % șanse, 99% credință", au scris fanii de la FC Porto după ce au aflat starea sănătății portarului echipei lor. Quintana era un timp foarte credincios, care mulțumea cu orice prilej Divinității FOTO IMAGO

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2021 14:27 / Actualizat joi, 25 februarie 2021 15:57

FC Porto, clubul la care evoluează goal-keeperul Alfredo Quintana, a infirmat știrea. ”Quintana continuă să se afle într-o situație foarte gravă, cu un prognostic foarte slab", e mesajul ”dragonilor”

Portarul naționalei Portugaliei și al campioanei FC Porto, Alfredo Quintana (32 de ani), a suferit la antrenamentul de luni un stop cardiorespirator. A fost dus de urgență la spitalul São João și cu ajutorul aparatelor a fost stabilizat. Se află însă în comă indusă.

La două zile de la nefericitul eveniment, federația de handbal din Cuba, țara unde s-a născut Quintana, a trimis un mesaj de condoleanțe familiei lui Alfredo Quintana. Semnat de secretarul general al organizației, Raymel Reyes Collante, mesajul a fost transmis de SportHD News: "Federația Cubaneză de Handbal regretă moartea lui Alfredo Quintana, un atlet excelent pregătit în țara noastră care, în ciuda faptului că a ales să concureze pentru o altă națiune, nu și-a pierdut niciodată statutul de cubanez. Pentru familie, prieteni și familia handbalului mondial, condoleanțe din toată inima noastră".

"Haideți să-i respectăm familia!"

Federația Portugheză de Handbal a intervenit imediat printr-un comunicat și a infirmat știrea. La fel și spitalul din Sao Joao. "Nimic nu este confirmat. Putem să-i respectăm familia, vă rog!", au scris portughezii. "Quintana continuă să se afle într-o situație foarte gravă, cu un prognostic foarte slab", a scris ziarul portughez O Jogo, citând o sursă din unitatea spitalicească.  FC Porto și-a amânat toate partidele din Liga Campionilor și campionatul Portugaliei. 

Rivalele îi sunt alături

Gafă de proporții! Federația din Cuba a anunțat decesul lui Alfredo Quintana » Handbalistul se află în comă indusă
Tricourile celor de la Benfica Lisabona cu numele Quintana pe spate

Rivalele celor de la FC Porto, din campionat, și-au arătat imediat sprijinul față de portarul Alfredo Quintana. 

Sporting Lisabona a apărut marți, la meciul cu IFK Kristianstad din EHF European League, purtând tricouri albe cu numele portarului Quintana. Cei de la Vardar Skopje au jucat și ei în Liga Campionilor și, înainte de meci, au avut tricouri cu mesajul: "Stay strong Alfredo Quintana" (Rămâi puternic, Alfredo Quintana!). Cei de la Benfica au ales să joace toți cu numele Quintana pe spate. "De asta suntem diferiți, nu suntem ca alți rivali care știu doar să critice și să spună lucruri urâte despre alte cluburi. Suntem Benfica!", au scris cei de la clubul din capitala Portugaliei.

Gafă de proporții! Federația din Cuba a anunțat decesul lui Alfredo Quintana » Handbalistul se află în comă indusă
Jucătorii de la Sporting Lisabona la ultimul meci

O inimă pentru Quintana

La rândul lor, fotbaliștii de la FC Porto și-au arătat și ei atașamentul față de portarul de la handbal. ”Dragonii” au format la unul din antrenamente o poză în formă de inimă. În mijlocul ei au scris numele portarului. 

Gafă de proporții! Federația din Cuba a anunțat decesul lui Alfredo Quintana » Handbalistul se află în comă indusă
Fotbaliștii de la FC Porto

Alfredo Quintana este considerat unul dintre cei mai buni portari din lume. Are peste 70 de selecții în naționala Portugaliei, cu care a participat la ultimul Campionat Mondial, din Egipt.

Naționala României s-a reunit la București fără niciunul dintre antrenori

Mesajul Iuliei Dumanska după ce și-a pierdut antrenorul, Zlatko Saracevic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează