SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Federația Română de Handbal a stabilit data alegerilor pentru președinția forului

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2018 19:41

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a hotărât ca Adunarea Generală de Alegeri să aibă loc pe 14 februarie, exact de Ziua îndrăgostiților.

Vineri, la Călărași, a avut loc Consiliul de Administrație al FR Handbal, în cadrul căruia a fost stabilită și data alegerilor pentru șefia FRH, în următorul mandat, 2018-2022.

Cei 15 membri ai CA au căzut de acord pentru data de 14 faebruarie. "Ne-am gândit să fie pe 14 februarie. Știm că e Valentine's Day, oricum noi ne iubim mult!", a glumit unul dintre membrii Consiliului de Administrație.

Conform Statutului federației, persoanele care vor candida la funcția de președinte vor trebui să îndeplinească, cumulativ, patru condiții primordiale:

  • să aibă cetățenie română și domiciliul în România;
  • să aibă studii superioare absolvite, dar și diplomă de licență;
  • să nu aibă fapte penale în cazierul judiciar;
  • să nu aibă relații contractuale cu federația sau cu vreo structură afiliată acesteia.

Candidații pentru funcțiile de președinte, vicepreședinți, membri ai Consiliului de Administrație vor trebui să-și prezinte opțiunile până cu 15 zile înaintea alegerilor.
Dedu contra Lecușanu?

Alexandru Dedu, actualul președinte al FR Handbal, și-a exprimat opțiunea de a candida pentru un nou mandat. Principala contracandidată va fi, se pare, Narcisa Lecușanu, fosta mare internațională, care acum ocupă funcția de membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal.

Dedu și Lecușanu au făcut parte din conducerea FRH în actualul mandat, Dedu ca președinte, Lecușanu ca vicepreședinte, dar vicecampioana mondială a demisionat, nefiind de acord cu modul de conducere a federației.

A ajuns apoi secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, pe vremea când ministru a fost Elisabeta Lipă.

"Eu nu candidez!"

Deși a fost vehiculat și numele său, fostul mare handbalist Radu Voina a declarat răspicat pentru Gazeta Sporturilor că nu-și va depune candidatura.

"Nu știu cine a scos astfel de zvonuri, dar eu nu m-am gândit niciun moment să candidez. E vremea unor persoane mai tinere, care trebuie însă să facă ceva pentru handbalul românesc, să nu ne mai uităm cum sportul e condus de arbitri și observatori", a declarat Voina.

Un alt nume vehiculat la șefia FRH este cel al lui Robert Licu, și el fost internațional, care a mai avut o tentativă acum două mandate, pierzând însă alegerile în dauna lui Cristian Gațu. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează