SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - METZ 26-31

Final Four conturat, fără CSM București pentru prima oară după 4 ani » Care sunt echipele care luptă pentru trofeul suprem din handbalul feminin

Metz s-a impus la București și e aproape calificată în Final Four // FOTO: Raed Krishan
Metz s-a impus la București și e aproape calificată în Final Four // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2019 14:59

Metz, Rostov Don, Gyor și Vipers Kristiansand sunt ca și calificate în turneul de la Budapesta, acolo unde, fără CSM București, se va stabili câștigătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Ediția din acest an a Final Fourului Ligii Campionilor, găzduită pentru al șaselea an consecutiv de Budapesta, va aduce, cel mai probabil, la start și două nume noi. Metz și Vipers Kristiansand.

Campioana Franței, care a câștigat la București cu 31-26, are șansa de a ajunge să joace în Laszlo Papp Arena pentru prima dată.

Metz este în acest an la a treia tentativă de calificare, dar până acum nu a reușit. Cu șapte campioane mondiale și europene în echipă, formația pregătită de Emmanuel Mayonnade este văzută drept a doua favorită la cucerirea trofeului.

 „Vipere” și pe teren

Vipers Kristiansand, campioana Norvegiei, este doar la al doilea sezon de Liga Campionilor. Anul trecut, nordicele nici nu au trecut de faza grupelor, dar au ajuns să joace finala Cupei EHF, pierdută în fața SCM Craiova.

În actualul sezon, Vipers, pregătită de fostul antrenor de la Larvik, Ole Gustav Gjekstad, s-a întărit considerabil, având nouă foste sau actuale componente ale celei mai puternice naționale feminine din lume, Norvegia.

Vipers a fost în aceeași grupă cu CSM București, iar cele două echipe și-au împărțit victoriile, câștigând însă fiecare, în deplasare!

„Viperele” au mușcat decisiv și în  „sferturi”, câștigând pe terenul dublei campioane a Europei, Buducnost Podgorica, 24-19. În aceste condiții e greu de crezut că muntenegrencele mai pot face ceva, fiind exact în aceeași situație ca și CSM București

Campioana s-a chinuit crunt

Surprinzător, cel mai greu s-a impus în „sferturi” campioana Europei, Gyor Audi ETO: 29-28. Maghiarele au condus și cu 7 goluri diferență în deplasarea de la Odense, dar danezele au revenit fantastic în repriza secundă și pe final chiar au luat conducerea!

Cu un ultim efort, cea mai puternică echipă a momentului a câștigat până la urmă la un gol diferență și pornește drept mare favorită la calificare. E greu de crezut că echipa pregătită de fostul selecționer al Danemarcei, Jan Pytlick, poate face ceva la Gyor, un teren pe care nimeni nu a reușit să scoată vreun punct în actualul sezon.

Ferencvaros, nici acum

Rostov Don, campioana Rusiei, poate fi și ea o certitudine pentru Final Four. Echipa pregătită de selecționerul României, Ambros Martin, a câștigat la Budapesta manșa tur din „sferturi”, 29-26 cu FTC Budapesta. Ferencvaros este la a patra tentativă consecutivă de a juca și ea în fața propriilor fani, dar nu reușește nici acum.

Eliminată de Gyor în 2016, de CSM București în 2017 și de Rostov în 2018, vicecampioana Ungariei e pe cale să mai clacheze încă o dată tot în fața Rostovului.

Partidele decisive, în toate cele patru sferturi de finală au loc pe 13 aprilie, dar e greu de crezut că vom asista la măcar o surpriză majoră, după cum au arătat meciurile tur. 

Rezultate sferturi de finală:

CSM București-Metz Handball 26-31
FTC Budapesta-Rostov Don 26-29
HC Odense-Gyor Audi ETO 28-29
Buducnost-Vipers Kristiansand 19-24

Componența Final Four de la înființare

2014 Gyor Buducnost Vardar Midtjylland
2015 Buducnost Larvik Vardar Dinamo Volgograd
2016 CSM BUCUREȘTI Gyor Vardar Buducnost
2017 Gyor Vardar CSM BUCUREȘTI Buducnost
2018 Gyor Vardar CSM BUCUREȘTI Rostov Don
2019 Metz Rostov Don Gyor Vipers Kristiansand ?

11-12 maie perioada în care la Budapesta va avea loc Final Four-ul Ligii Campionilor la feminin

5 prezențe consecutivea avut în Final 4 Vardar Skopje, echipă care nu a mai luat startul în Liga Campionilor, în acest sezon, dip cauza problemelor financiare. Tot 5 prezențe va avea, dacă se va califica, și Gyor

Vezi și: Probleme mari la CSM București: „tigroaicele” sunt neplătite de 3 luni! Radicevici, Lekici, Lazovici și alte câteva fete nu înțeleg ce se întâmplă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
394205137657093
George Narcis  •  08 Aprilie 2019, 21:29

Stau si ma întreb daca csm nu trata prost meciurile cu thuringer, cu krim si chiar cu vipers de pe teren propriu...putea juca cu buducnost si aveam 50 % sanse de F4.doar atât puteam fi in primele 4...chiar nu se poate mai mult acum...din nefericire nu e nimeni la nivelul lui gyor.si in plus mai joaca si acasă...sa auzim de bine!

ceaiuri
ceaiuri  •  08 Aprilie 2019, 17:29

rezultate normale csm dupa un an mediocru nu avea cum sa faca un joc bun(numai marian mai credea in minuni)rusoaicele fara mvp-ul de la europene inving dupa ce au condus mai mereu ,gyor gata sa piarda dupa ce au condus la 8 goluri(de la 17-25 se ajunge la 25-25,au fost conduse si la 1gol)danezele pot face un meci mare in retur(gyor a mai pierdut calificari acasa)iar norvegiencele arata bine ca echipa si pot fii surpriza in F.F

phlorinn
phlorinn  •  08 Aprilie 2019, 16:13

Nu stiam ca prezenta in Final Four se decide dupa dorinta, buget sau o asa zisa traditie. CSM nu merita nici sa ajunga in sferturi la cit de mizerabil si neprofesionist au jucat anul acesta. Daca jocurile nu se vor face altcumva Vipers va fi echipa de urmarit. Rostov nu are coordinator iar Metz e o echipa bazata pe aparare daca asta nu merge pot fi invinse.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează