SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

FOTO+VIDEO Demonstrație de forță a fetelor de la CSM București, în primul meci din Liga Campionilor

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor +13   FOTO
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2017 21:34

CSM București a câștigat la scor primul meci disputat în acest sezon al Ligii Campionilor, 30-18 contra campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana, într-o partidă jucată în Sala Polivalentă din București.

Ce ușor e handbalul când le ai în aceeași echipă pe Neagu, pe Gullden, pe Paula Ungureanu, Nathalie Hagman sau Marit Frafjord! Și lista lungă de vedete, aflate pe teren sau pe banca lui CSM poate continua. Până la 16. Asta fără să mai punem la socoteală și "absențele" din tribună: Oana Manea și Camille Ayglon.

Krim Ljubljana, echipa care are două trofee de Liga Campionilor în vitrină, e drept, de pe vremea când acolo juca Luminița Huțupan Dinu, a dat mari emoții CSM-ului, sezonul trecut. Campioana României a câștigat atunci la două goluri, dar a tremurat serios.

Sâmbătă seara, într-o Polivalentă cu 3.500 de spectatori, nu a mai fost vorba de emoții, de suspans. A fost doar spectacol, handbal într-o singură direcție, cu o echipă oaspete chinuindu-se din răsputeri să țină pasul cu echipa gazdă.

Neagu - women show, Ungureanu - MVP

Cea mai bună jucătoare din lume, Cristina Neagu, a făcut un meci mare la primul său joc în Liga Campionilor pentru CSM. A înscris de 8 ori, dar a dat tot atâtea pase de gol pentru coechipierele sale. Deși nu și-a dorit, Helle Thomsen a chemat-o pe bancă și a odihnit-o în ultimele 10 minute ale fiecărei reprize.

MVP-ul jocului a fost însă portarul Paula Ungureanu, goal-keeper-ul care a bifat 16 intervenții între buturi, cu un procentaj de aproape 50%. "Cu o apărare extraordinară în față mi-a fost mai ușor. Le mulțumesc fetelor pentru ajutor", a spus, zâmbind, Paula.

"Am avut multe soluții în atac. Toată lumea a fost conectată la meci și sunt mulțumită de rezultat", a spus la final daneza Helle Thomsen, care și-a felicitat fetele și după meci, în vestiar. 

"Mă așteptam la un meci greu pentru că toate echipele vor să câștige împotriva noastră. Lor le-au lipsit unele jucătoare titulare. Au fost și unele lucruri mai puțin bune, le vom discuta și le vom pune la punct.

Atacul a mers foarte bine, dar azi apărarea a fost cea mai importantă. Lipsa de omogenitate e un minus, trebuie să treacă mai multe meciuri pentru a închega relațiile de joc", a spus Cristina Neagu la finalul meciului, la TV Telekom Sport.

Oana și Camille indisponibile

Oana Manea și Camille Ayglon nu vor putea fi folosite de antrenoarea Helle Thomsen în următoarea perioadă, ambele fiind accidentate. Pivotul român a avut probleme la spate și și-a susținut coechipierele din tribună.

"A revenit în sala de forță, sper ca miercuri, în Polonia, să poată evolua", a declarat antrenoarea Helle Thomsen. Camille Ayglon a venit accidentată de la naționala Franței, o întindere de ligamente, și nu va putea juca, după toate probabilitățile, aproximativ 4-5 săptămâni. 

Miercuri, joacă în Polonia

Miercuri, CSM București va susține al doilea joc în grupa A din Ligă. Campioana României va juca în Polonia, la Gdynia, cu o debutantă în cea mai importantă competiție europeană. Polonezele au pierdut primul joc, 21-27 cu Nykobing, campioana Danemarcei. 

"Ne-am pregătit foarte bine pentru Krim, eram avertizate după ce anul trecut am avut emoții. De data aceasta, cred că nu au mai fost probleme și am făcut și spectacol"
Isabelle Gullden

"Am jucat la victorie, fiecare punct în această grupă e important. Ne dorim să pornim cu maximum de puncte pentru a ne ușura munca în grupa principală"
Helle Thomsen, antrenor CSM

"Nu am putut juca la aceeași intensitate cu gazdele. E greu să faci față și să ții ritmul cu o echipă ca asta. Cred că alături de Gyor, e favorită la câștigarea Ligii"
Uros Bregar, antrenor Krim

final » CSM București - Krim Ljubljana 30-18
VEZI AICI VIDEO!

Echipele:

CSM București 30
Neagu 8, Gullden 5, Hagman 4, Mehmedovici 3, Frafjord 3, Bazaliu 3, Kurtovic 1, Udriștoiu 1, Niombla 1, Curea 1.
Antrenor: Helle Thomsen

Krim Ljubljana 18
Tskalau 4, Barici 4, Koren 3, Adler 2, Benko 2, Zulici 1, Despotovici 1, Beganovici 1. Antrenor: Uros Bregar

clasament după prima rundă

  1. CSM București 2p
  2. NFH Nyk 2p
  3. Vistal Gdynia 0p
  4. Krim Ljubljana 0p

PROGRAMUL CSM-ului ÎN LIGĂ

07.10, ora 20:00 CSM București-Krim Ljubljana
11.10, ora 21:00 Vistal Gdynia-CSM București
22.10, ora 17:50 Nykobing-CSM București
04.11, ora 16:45 CSM București-Nykobing
11.11, ora 16:00 Krim Ljubljana-CSM București
19.11, ora 16:00 CSM București-Vistal Gdynia
* toate partidele vor fi în direct la DigiSport și Telekom Sport

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  07 Octombrie 2017, 21:50

Pai unii din bunicii mei bucuresteni au murit in anii 60 ' .Ceilalti in anii 70 ' . Erau foarte batrini . Nu mi-au povestit nimic de regele Ferdinand care locuia si el in Bucuresti ..Gata i-au omirti frencezii din min 3 ! Dommage !

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  07 Octombrie 2017, 21:44

Allez LA BULGARIE !! Incepe meciul . Chiar Pa.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  07 Octombrie 2017, 21:42

Pai nu ca de pe caderea bastiliei pina pe strada paris faci numai 10 minute pe jos . Eu cred ca am parcurs 20 de mii de km in zona aia . Bunicii mei bucuresteni care au murit secolul trecut cred ca au parcus in zona aia numai 10 mii de km .

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close