SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Ferencvaros - CSM București // Adrian Vasile, antrenorul „tigroaicelor”, se așteaptă la o atmosferă irespirabilă la Budapesta: „Asta va motiva echipa mea”

Articol de - Publicat vineri, 24 ianuarie 2020 13:39

Ferencvaros o va întâlni, pe teren propriu, în Liga Campionilor, pe CSM București, „coșmarul” din România.

  • Ferencvaros - CSM București se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, liveSCORE pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport și TV Digi Sport

Ferencvaros nu a bătut niciodată CSM București, în precedentele patru dispute. Vicecampioana României are nevoie de victorie mai mult ca niciodată.

Într-o grupă extrem de complicată și, în același timp extrem de echilibrată, CSM București trebuie să gestioneze foarte bine parcursul din Main Round. Echipa antrenată de Adrian Vasile are deja un handicap după grupele preliminare și nu mai are voie la pași greșiți.

CSM trebuie să intre între primele patru echipe pentru a ajunge în „sferturi”, dar în același timp locul 4 îi „asigură” o dublă cu Gyor sau Brest, ceea ce ar fi de evitat. Cel mai bine pentru Neagu și compania ar fi să ocupe cel puțin locul 2, pentru a avea un adversar mai accesibil în „sferturi”.

Ferencvaros-CSM București. Româncele conduc categoric în întâlnirile directe

CSM București merge a treia oară la Budapesta pentru disputa cu Ferencvaros. Până acum, „tigroaicele” s-au impus de fiecare dată. În 2017 au câștigat cu 27-26, iar în 2018 s-au impus mult mai clar: 34-28. De altfel, CSM conduce cu 4-0 în disputele directe.

„Mergem la Budapesta să câștigăm. CSM va aborda fiecare meci la victorie. Știm că ne așteaptă acolo o atmosferă infernală, dar am o echipă pe care o astfel de atmosferă o motivează”, a declarat antrenorul Adrian Vasile.

Ferencvaros nu are deloc un sezon prea bun. Abia a reușit calificarea în Main Round. Nici în campionatul Ungariei nu stă prea bine. A început anul cu un egal surprinzător, pe teren propriu cu MTK Budapesta și e la trei puncte distanță de liderul Gyor.

Probleme pe extremă

CSM București nu poate miza pe Laura Chiper și Carmen Martin, ambele accidentate. „S-au rezolvat accidentările la linia de 9 metri și au apărut cele pe extremă. Laura și Carmen ni se vor alătura în curând și sunt sigur că echipa va juca din ce în ce mai bine”, a declarat Adi Vasile.

Ferencvaros e redutabilă chiar pe extreme, acolo unde mizează pe titularele naționalei Ungariei: Nadine Schatzl și Viktoria Lukacs.

În ultimele patru sezoane, CSM a reușit să se califice de trei ori în Final Four-ul Ligii Campionilor. Doar în sezonul trecut și-a ratat obiectivul, eliminată de Metz. Acum însă, CSM speră să ajungă din nou în careul de ași.

Ferencvaros - CSM București // Adrian Vasile, antrenorul „tigroaicelor”, se așteaptă la o atmosferă irespirabilă la Budapesta: „Asta va motiva echipa mea”

* primele patru echipe se califică în "sferturi"
Etapa 1, sâmbătă: Kristiansand-Esbjerg (15:15), Metz-Rostov Don (16:00), Ferencvaros -CSM București (17:00)

CSM BUCUREȘTI - HC ZALĂU 27-24 // Crina Pintea a dat recital în fața formației lui Gheorghe Tadici

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează