SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

GALERIE FOTO Au învins "monstrul"! Surpriză imensă în Liga Națională de Handbal! Vedetele CSM-ului s-au făcut de râs la Craiova și continuă forma slabă din acest an

FOTO: Marius Ionescu +19   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 07 martie 2018 18:06

După 38 de victorii consecutive în campionat, CSM București a pierdut la Craiova, 21-23, deși a jucat cu toate vedetele. Oltencele au reușit meciul sezonului ambiționate de valoarea adversarelor.

SCM Craiova a reușit în această după-amiază marea surpriză a campionatului, trecând cu 23-21 de CSM București! "Tigroaicele" veneau la Craiova după 38 de victorii consecutive în Liga Națională, ultima înfrângere datând din 26 septembrie 2016. Brăila trecuse de campioana României atunci, 30-27!

Cu un lot mult superior celorlalte competitoare, cu un buget cât al următoarelor 5-6 echipe, luate împreună, bucureștencele au defilat în competiția internă. Până azi, când s-au lovit de ambiția unor oltence și de încăpățânarea antrenorului Bogdan Burcea. Un tehnician care se luase la bătaie cu CSM și pe perioada când antrena Corona Brașov.

Nimic nu merge în "paradis"

CSM București vine după o perioadă în care nimic parcă nu se leagă în jocul echipei. Nu degeaba Rostovul a făcut egal la București, apoi a venit înfrângerea la Gyor, victoriile chinuite cu Rapid București și Midtjylland. Lanțul succeselor s-a oprit ieri, în inima Olteniei.

Dumanska, Elisei, Zamfir, Pricopi, Nikolici și Vizitiu nu au fost deloc impresionate că în fața lor erau Neagu, Gullden, Jorgensen și celelalte vedete plătite cu mii de euro lunar. S-au bătut pentru orice minge, au jucat ca și cum de acest rezultat ar depinde toată soarta echipei. Și asta s-a văzut la final.

Nu au cedat nici un moment, chiar dacă bucureștencele au avut și patru goluri avantaj. Iar la final au făcut hora bucuriei la mijlocul terenului în fața a 3.000 de oameni care s-au simțit mândri de echipa lor. Una care va încerca sâmbătă să dea lovitura și la Togliatti, în Rusia, pentru semifinalele Cupei EHF!

Situație îngrijorătoare

Înaintea rezultatului de la Craiova, o înfrângere care nu contează în economia campionatului, oficialii de la CSM București sunt îngrijorați de felul în care joacă echipa lor.

Jocul slab al echipei e pus și pe evoluția sub așteptări a celor două jucătoare care dau tonul la CSM: Neagu și Gullden. CSM a fost ținută și la Craiova în joc de evoluția celor doi portari, care au fost singurele handbaliste care au dat satisfacție. CSM joacă sâmbătă la Rostov meciul decisiv pentru a ocupa locul 2 în grupă!

Dacă va câștiga, CSM va juca în "sferturi" cu FTC Budapesta, iar dacă va pierde, "tigroaicele" vor întâlni campioana Franței, Metz.

SCM Craiova 23
Elisei 6, Pricopi 5, Zamfir 4, Nikolici 3, Klikovac 2, Rădoi 1, Vizitiu 1, Popescu 1. Antrenor: Bogdan Burcea
CSM București 21
Neagu 5, Hagman 5, Curea 4, Gullden 3, Jorgensen 1, Jacobsen 1, Ungureanu 1, Frafjord 1. Antrenor: Helle Thompsen

Clasament Ligii Naționale

1. CSM București 54p (19 jocuri)
2. SCM Craiova 42 (18 jocuri)
3. HCM Rm. Vâlcea 39 (19 jocuri)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
ray51
ray51  •  08 Martie 2018, 11:53

Nu mi se pare nimic extraordinar. Cesemeul are nevoie de cate un dus rece, iar craiovencele l-au administrat la timp. Succes fetelor in confruntarea de sambata. Asta daca nu preferati cumva pe Metz ?!?

brancusi
brancusi  •  08 Martie 2018, 09:13
Postat de dubluv pe 08 Martie 2018, 08:49

CSM Bucuresti = bani de la buget aruncati aiurea...

Aiurea doar prin prisma managementului execrabil.Cat priveste mult comentatul salariu al Cristinei,cred ca ar fi bine de reflectat la urmatorul aspect:25000 euro/luna pentru cel mai bun din LUME,in orice activitate,nu e nici pe departe ceva revoltator,ba din contra,ca sa nu mai vorbesc si de faptul ca acea persoana e un conational,e de-al tau!Mai mult,prin comparatie,ce zici de cele 10 voleibaliste(nu una,zece!) platite cu peste 1 milion pe sezon(!!!!!!),intr-un sport departe de popularitatea,spectaculozitatea si cerbicia competitiei din handbal?

brancusi
brancusi  •  08 Martie 2018, 09:06
Postat de Curilianu Liviu pe 08 Martie 2018, 01:43

Dacă era buna apărarea făcea fata echipei Lada, a câștigat pe greșelile jucătorilor CSM.Stiu ca și acum doi ani 2016 a pierdut ciu Brăila tot în perioada asta,și după aia au câștigat liga.

Repet si pentru tine ca imi doresc enorm triumful fetelor in Liga,doar ca sunt mult prea multe slabiciuni evidente si constante,nici cea mai vaga urma de ameliorare.Iar antrenoarea este total nepotrivita pentru misiunea asta.De fapt totul provine de la diletantismul managementului!Cat priveste apararea din meciul invocat cu Lada,cred ca pe undeva omiti ca rusoaicele sunt o forta,conjunctural aflata in EHF(unde defileaza),respectiv ca nu exista o echipa careia sa-i functioneze punctul forte la turatie maxima permanent.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează