SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ / SCM CRAIOVA-HCM RM. VÂLCEA 25-22

GALERIE FOTO Craiova câștigă "Derby de Oltenia" » SCM a trecut de HCM Rm. Vâlcea și recuperează locul 2 în clasament

FOTO: Marius Ionescu +10   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2018 20:19

După victoria senzațională de sâmbăta trecută, cu Brest, vicecampioana Franței, 16-15, SCM Craiova a obținut joi seara, în sala proprie, încă un succes. Oltencele pregătite de Bogdan Burcea au întâlnit, de această dată, o altă echipă din Oltenia, HCM Rm. Vâlcea. 

"Leoaicele" au câștigat cu 25-22, un meci pe care l-au tranșat, în mare, din prima repriză, când au intrat cu 7 goluri avantaj: 13-6!

Vâlcencele veneau după o serie spectaculoasă în Liga Națională. În ultimele 12 etape pierduseră un singur meci, cel susținut la București cu campioana CSM: 24-27! În schimb, victorii pe linie, care le propulsaseră pe locul 2 în clasament.
Craiova, în schimb, venea și ea după o serie de 5 meciuri fără înfrângere.

Iulia Dumanska a făcut minuni în poarta echipei sale, apărarea Craiovei a fost la înălțime, iar Vâlcea s-a chinuit din greu să găsească calea spre gol. Oaspeții au contestat și maniera de arbitraj a cuplului buzoian Băducu-Voicu, care în prima repriză au arătat 6 eliminări de două minute oaspetelor.

În partea a doua Vâlcea a încercat să revină în joc, a marcat de două ori când erau cu două jucătoare mai puțin pe teren, dar a fost prea târziu. Craiova și-a securizat victoria în ultimele minute, profitând și de jocul excelent al golgeterului Cristina Florianu.

După victoria cu 25-22 în fața rivalei din nordul Olteniei, cele două echipe au făcut rocada în clasament. La egalitate de puncte, 33, Craiova e acum pe doi, având avantajul faptului că în tur, la Vâlcea, tot ea a câștigat: 28-24.

"Îmi felicit echipa pentru acest succes foarte greu. Ne doream o victorie chiar și la un gol diferență, dar a ieșit mai bine. Se cunoaște oboseala acumulată după seria de partide campionat-Cupe europene, dar trebuie să mergem mai departe. Mergem în Danemarca pentru a câștiga și pentru a ne califica în sferturile Cupei EHF", a declarat antrenorul Bogdan Burcea. 

17 eliminări de 2 minute au arătat cei doi arbitri, Băducu și Voicu, la meciul de la Craiova: 9 pentru vâlcence și 8 pentru gazde

SCM Craiova 25
Florianu 7, Pricopi 3, Țicu 3, Nikolici 3, Elisei 3, Trifunovici 2, Klikovac 2, T. Popescu 1, Vizitiu 1. Antrenor: Bogdan Burcea
HCM Rm. Vâlcea 22
Florica 8, Glibko 5, Krnici 3, Adespii 2, Gavrilă 1, Lopez 1, Vukcevici 1, Vasileuskaia 1. Antrenor: Aurelian Roșca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
gintonic
gintonic  •  10 Februarie 2018, 15:05

9 la 8 eliminari...nu mi se pare un arbitraj părtinitor... si~apoi leoaicele câștigasera si la Rm.Vâlcea,in tur, asa ca..."joc de glezne!" :)

gintonic
gintonic  •  10 Februarie 2018, 15:04

9 la 8 eliminari...nu mi se pare un arbitraj părtinitor... si~apoi leoaicele câștigaserea si la Vâlcea, asa ca..."joc de glezne!" :)

gintonic
gintonic  •  10 Februarie 2018, 15:03

9 la 8 eliminari...nu mi se pare un arbitraj părtinitor... si~apoi leoaicele câștigarea si la Vâlcea, asa ca..."joc de glezne!" :)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează