SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAȚIONALĂ DE TINERET

Gheorghe Tadici se întoarce la ”națională” » Carmen Amariei a preluat reprezentativa de junioare

Articol de GSP - Publicat joi, 23 noiembrie 2017 22:00

La 65 de ani, Gheorghe Tadici s-a întors pe banca echipei naționale, de data această cea de tineret, și crede că poate să ducă generația Sorinei Târcă pe podiumul Mondialului din 2018. 

După ce a pregătit în mai multe mandate "naționala" de senioare a României, ducând-o pe locul 2 în lume în 2005 și pe 4 în 2007, Gheorghe Tadici a acceptat să pregătească și prima reprezentativă de tineret, cu jucătoare sub 20 de ani!

Comisia Tehnică a FR Handbal a votat pentru varianta Tadici joi seara, în ședința care a avut loc la Craiova. Gheorghe Tadici și-a desemnat și secundul, urmând să lucreze cu Bogdan Burcea, antrenorul de la SCM Craiova. Cei doi sunt, de altfel, tehnicienii a căror echipe sunt calificate în grupele Cupei EHF.

Naționala de tineret a rămas fără selecționer după ce Ion Crăciun a demisionat.
Tadici și Burcea au mai făcut echipă la ultimul mandat al "naționalei" de senioare, între 2013-2015.

Tadici vrea să ducă naționala de tineret, una cu jucătoare considerate deosebit de talentate, pe podiumul mondial la Campionatul Mondial care va avea loc vara viitoare, între 1 și 15 iulie, în Ungaria.

Până atunci "tricolorele" au de trecut de calificări, într-o grupă în care vor întâlni Croația, Ucraina și Georgia. Calificările se vor disputa între 23 și 25 martie 2018, prima opțiune de țară gazdă având-o Ucraina. Dacă aceasta va refuza, atunci României îi va reveni misiunea de a găzdui grupa din care se vor califica primele două clasate.

Generația pe care o vor antrena Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea s-a clasat pe locul 9 la Campionatul European sub 19 ani, din acest an, din Slovenia. E aceeași generație care însă, la sub 17 ani, în 2015, a terminat pe locul 4, imediat lângă podium, fiind pregătită atunci de Mariana Târcă.

Sorina Târcă, Daciana Hosu, Teodora Popescu, Daria Bucur, Alexandra Badea, Cristina Crețu, Raluca Petruș sunt vârfurile unei generații cu care Tadici mizează să scoată un nou rezultat bun pentru handbalul românesc. 

Carmen Amariei la nationala de junioare

Schimbare de antrenor și la naționala de junioare a României. Fosta mare internațională, Carmen Amariei va pregăti echipa sub 18 ani a "tricolorelor", urmând să-l înlocuiască pe Ion Ivan. Cu Ivan pe bancă, România U 17 a obținut medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European în acest an, și s-a clasat pe locul 7 la Campionatul European. Amariei va fi ajutată pe banca tehnică de Marius Dănuleț, șeful Centrului de Excelență de la Rm. Vâlcea, și de Ildiko Barbu, antrenor cu portarii.

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează