SPORTURI  »  HANDBAL  »  

Gloria Bistrița - Corona Brașov, derby-ul românesc din Cupa EHF, se joacă astăzi! Unde poate fi urmărit

Articol de - Publicat sambata, 09 noiembrie 2019 13:13

Gloria Bistrița și Corona Brașov, echipele care le-au pus piedică în campionat celor de la SCM Rm. Vâlcea și CSM București în lupta spre titlu, se bat pentru accederea în grupele Cupei EHF.

România va avea cu siguranță o echipă în grupele Cupei EHF, asta după ce Gloria Bistrița și Corona Brașov au nimerit între ele la tragerea la sorți. Prima manșă e programată azi, la Bistrița, de la ora 17:00, iar returul la Brașov, pe 17 noiembrie. Partida nu e televizată, dar va putea fi văzută pe pagina de facebook a Gloriei Bistrița.  

„Am avut ghinion, din punctul meu de vedere. Corona Brașov este una dintre cele mai puternice formații cu care puteam nimeri. A demonstrat asta și în disputa cu CSM București, de miercuri. Să conduci la 6 goluri CSM București nu e la îndemâna oricui. Cred că brașovencele au pierdut două puncte, iar rezultatul de egalitate e un pic nedrept", a declarat antrenorul Gloriei Bistrița, Horațiu Pașca. 

„Ne dorim foarte mult calificarea!”

Gloria Bistrița e și ea în mare formă. După un început slab de campionat, ardelencele și-au revenit. Au legat patru victorii consecutiv, ultima venită en-fanfare chiar în fața campioanei SCM Rm. Vâlcea, 24-19. 

„Corona ne-a învins în ultimele cinci partide de campionat, dar și noi i-am învins în Cupa României. Cred că meciurile din Cupa EHF vor fi atipice, nu va fi la fel ca în campionat. Acum sunt partide de calificare, îți aduc faimă, și ne dorim enorm să fim noi cei care mergem în grupele Cupei EHF”, a mai spus Pașca. 


Gloria nu va putea miza pe trei jucătoare: Diana Șamanț, Andra Moroianu și Daniela Todor, toate accidentate.

Speranțe în Insulă

Măgura Cisnădie speră și ea să se întoarcă din Spania, de la Gran Canaria (duminică ora 14:00), cu un rezultat bun, care să-i dea speranțe pentru calificarea în faza grupelor. Echipa pregătită de Alexandru Weber a învins miercuri, la București, pe Rapid, 28-23, și a ajuns vineri, după-amiază, în Gran Canaria. Sibiencele visează la a doua calificare consecutivă în grupele Cupei EHF.  

Campioana Spaniei nu trece printr-o perioadă tocmai fastă. Rocasa are în palmares două trofee Challenge Cup (2016 și 2019). „Ne dorim să câștigăm, dacă putem. Formația spaniolă se bazează pe două jucătoare foarte puternice, interul dreapta Rodriguez Mbengue și pivotul Rodriguez Hernandez. Trebuie să fim foarte atenți și la portarul Silvia Navarro, titularul naționalei Spaniei. Am convingerea că ne putem însă califica", a declarat Alexandru Weber. Meciul retur e programat pe 17 noiembrie, la Cisnădie. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  09 Noiembrie 2019, 18:50

Cum era de asteptat a batut Brasovul la 2 goluri dar si Bistrita s-a tinut bine . Felicitari ambelor echipe !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează