SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Gheorghe Tadici: ”Handbalul a ajuns concurs între primării, cine dă salarii mai mari!”

Gheorghe Tadici dand indicatii fetelor de la Zalau FOTO Dan Potor
Gheorghe Tadici dand indicatii fetelor de la Zalau FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 29 aprilie 2021 22:30 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 23:02

După ce a învins Dunărea Brăila, 29-28, în etapa a 18-a a Ligii Naționale, Gheorghe Tadici trage un semnal de alarmă: ”E inadmisibil să ne batem joc de banii publici!”

HC Zalău, echipa antrenată de Gheorghe Tadici, a reușit joi, la Bistrița, surpriza etapei a 18-a în Liga Florilor. Ardelencele au învins cu 29-28 pe Dunărea Brăila, echipă care a ajuns până în "sferturile" EHF European League în acest sezon. Fostul selecționer al României nu era însă deloc entuziasmat după meci. Din contră, a ridicat o problemă controversată în handbalul românesc, cea a salariilor și a jucătoarelor străine.

România fără număr

"Trebuie să facem o scrisoare deschisă către autorități, cele care se ocupă de banii publici. Ar trebui să se înțeleagă că din banul public al comunităților, unele dintre ele modeste, nu se poate face explozia de salarii. Să dai la jucătoare străine salarii de 10-12 mii de euro, e halucinant. Jucătoarele românce nu pot să aibă aceste sume. Nu e vorba de CSM București, ei doar au lansat această modă", a declarat Tadici.

Gheorghe Tadici: ”Handbalul a ajuns concurs între primării, cine dă salarii mai mari!”
Fetele de la Zalău bucuroase că au învins Brăila FOTO Dan Potor

Gheorghe Tadici a învins Brăila cu 11 jucătoare sub 23 de ani, trei dintre ele sub 21 de ani. "Brăila are buget de patru-cinci ori mai mare. La noi este vorba de multă muncă, de disciplină, ai crede că întâlnești o echipă de junioare. Fetele mele nu sunt cu nasul pe sus, sunt modeste, știu că șansa lor este să muncească. Și când pleacă de la Zalău, merg pe salarii de trei-patru ori mai mari", a adăugat Tadici.

"Umplem buzunarele a diverși indivizi!"

Tadici a continuat pe seama acestui subiect. "La noi nu mai interesează echipele naționale, strategia este aceea de a face cât mai multe transferuri și de a umple buzunarele a diverși indivizi. Noi antrenăm, plătim, hrănim jucătoare care apoi, în decembrie, la turneele finale, vin și joacă împotriva României. Țări cu economie mai dezvoltată precum Franța, Germania, țările nordice nu-și permit asta", a spus Tadici.

"Cu strategia asta și maniera asta, probabil că echipele naționale vor avea de suferit, ne vom duce și cu fetele la handbal după băieți, după baschet, după volei, după celelalte sporturi de echipă inexistente. Dacă e cineva care să audă, să audă! Știu că-mi atrag antipatii, dar e inadmisibil să facem concurs între primării, cine dă salarii mai mari în condițiile în care comunitățile vin după pandemie, au alte nevoi", a încheiat Tadici.

Rapid a învins Bistrița, Craiova victorie importantă cu Mioveni. 6 echipe luptă pe două locuri de cupă europeană

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
446194735563038
Cony Nick  •  30 Aprilie 2021, 15:17

Dragi iubitori ai handbalului, referitor la salariilor jucatoarelor straine si a antrenoriilor strainii , Tadici uita sa aminteasca ca si o parte din jucatoarele române si o parte din antrenorii românii au salarii foarte mari, profitând din plin dupa urma salariilor foarte mari pe cale le-au primit strainele.... ...draga Marius, poate reusesti sa ne informezi ce salarii aveau sau au jucatorele de nationalitate româna.... 1. Neagu = ca. 17.000 Euro pe luna + restul(masina, cazare, masa, prime,etc.); 2. ...... 3. ...

publicer
publicer  •  30 Aprilie 2021, 11:13

Extrem de bine a punctat dl Tadici! Respect pt munca lui! Iar cei ce nu stiu si ii acuza metodele poate inteleg si ca handbalul nu e bataie cu petale de trandafiri. E aproape sport de contact pe langa celelate calitati pe care le implica.

1924845564310869
Liviu Rodeanu  •  30 Aprilie 2021, 09:18

Nu sunt fan al lui Tadici dar are perfectă dreptate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează