SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - OLANDA 24-29

Hărțuite de arbitre! Ne-au distrus în meciul cu Olanda » La noi 9 metri, la ele 7 metri!

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 21:55

Surorile Bonaventura au avut o manieră prin care au dezavantajat clar România în meciul pierdut la Europene în fața Olandei, scor 24-29. "Tricolorele" nu s-au plâns însă deloc de acest lucru.

  • Corespondență din Franța, de la Marian Ursescu, expertul GSP în handbal;

România a pierdut clar duelul cu Olanda, dar nici arbitrajul gemenelor franceze, Julie şi Charlotte Bonaventura, nu trebuie trecut cu vederea. Au fost multe faze în care "tricolorele" s-au simţit frustrate de deciziile luate. Crina Pintea a fost cea mai "vânată".

Pivotul României s-a luptat din greu cu apărarea "lalelelor", dar de puţine ori olandezele au primit sancţiunile care se cuveneau. Pintea a ratat patru situaţii de unu la unu cu portarul advers, dar avea câte două olandeze în spate, pe semicerc. 9 din 10 arbitri ar fi dictat aruncări de la 7 metri.

Nu şi surorile Bonaventura, care au lăsat jocul să continue. În partea cealaltă, au dictat câteva aruncări de la 7 metri, deşi atacantul nu avea prim-planul şi nici mingea în control.

În momentul în care Olanda a jucat fără portar, Neagu a recuperat un balon şi a încercat să trimită mingea spre poarta adversă. A fost clar faultată. Nu a primit cuvenita aruncare de la 7 metri şi nici olandeza nu a fost eliminată!

Româncele şi nici Ambros Martin nu au scos nici un cuvânt despre arbitraj, dar frustrarea "tricolorelor" s-a simţit clar, de pe margine.

Programul grupei

11 decembrie: Spania - România, Olanda - Norvegia
12 decembrie: Spania - Norvegia, Ungaria - România, Olanda - Germania

Clasament grupa II

1. Olanda 3m 6p
2. ROMÂNIA 3m 4p
3. Germania 4m 4p
4. Ungaria 4m 4p
5. Norvegia 3m 2p
6. Spania 3m 0p

cITEȘTE ȘI:

CALCULE. Ce șanse mai are România la semifinale? Ce înseamnă eșecul cu Olanda

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (47)
razvyyc
razvyyc  •  10 Decembrie 2018, 17:31

Ursescule, tu chiar ai vazut meciul?

10153755897004409
Ilascu Mircea  •  10 Decembrie 2018, 13:45

dou surori hoate ce influenteaza jocul de handbal si nu inteleg de ce sunt cele mai bune ,pe ce considerente ? Cand dai avantaje echipei ce vrei sa o favorizezi normal ca jocul echipei vizate sa se taie .

vladutz13
vladutz13  •  10 Decembrie 2018, 13:24

Tot articolul asta parca este facut cu citate din comentariul exaltat de aseara. Da, au fost niste decizii ciudate, insa nu a fost nimic scandalos. Loviturile alea de la 7m primite de olandeze au ofst toate justificate, asta se da pentru aparare in semicerc. Iar la Pintea... eu as fi dat poate doar vreo 2 aruncari de la 7 metri, a ratat nepermis de mult aseara, asta e adevarul. Situatii de 1 la 1 cu portarul nefructificate, aruncari la poarta goala si deja vedeti ca in mod normal era un meci foarte echilibrat. Daca scorul era strans poate nu mai jucau nici olandezele atat de relaxate. S-a pierdut pe mana noastra, in niciun caz din vina arbitrelor!!! Foarte bine ca jucatoarele nu au zis nimic despre asta

Vezi toate comentariile (47)
Comentează