SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

IHF a schimbat iar condițiile la turneul preolimpic » Adversarele României și programul meciurilor

FOTO Kolektiff
FOTO Kolektiff

Articol de - Publicat luni, 01 martie 2021 17:03 / Actualizat luni, 01 martie 2021 17:22

Cristina Neagu și compania nu vor mai întâlni reprezentanta Asiei. Se va juca doar în trei cu Norvegia, România și Muntenegru

Turneul preolimpic, grupa a treia, de la Podgorica (19-21 martie) se va juca doar în trei echipe. Federația Internațională de Handbal (IHF) trebuia să nominalizeze o echipă din Asia, dar în cele din urmă a renunțat la idee. Organizatorii au căutat un înlocuitor pentru Kazahstan, însă Hong Kong, următoarea națiune din clasamentul IHF pentru Asia, a comunicat că nu poate face deplasarea, iar Thailanda nu a oferit un răspuns în termenul limită indicat. 

Astfel, România va întâlni pe 20 martie, în primul joc, Norvegia, iar o zi mai târziu va juca împotriva gazdelor, Muntenegru. Doar două echipe obțin calificarea la Jocurile Olimpice!

Programul de la Podgorica:

19 martie: Muntenegru-Norvegia
20 martie: Norvegia-România 
21 martie: România-Muntenegru

"Tricolorele" au susținut între 23-27 februarie la București, un prim stagiu de pregătire în vederea turneului preolimpic. Fără antrenorul Adrian Vasile, cu coronavirus, româncele au efectuat antrenamentele cu "secundul" Bent Dahl. Doar 16 jucătoare vor participa la turneul preolimpic de la Podgorica. 

Lotul României la stagiul de pregătire:

Portari: Diana Ciucă, Daciana Hosu, Elena Șerban 
Pivoți: Raluca Băcăoanu, Lorena Ostase, Crina Pintea 
Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa, Laura Pristăvița 
Extremă stânga: Nicoleta Dincă, Cristina Florica, Ana Maria Iuganu 
Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer 
Interi dreapta: Alina Ilie, Laura Popa 
Extreme dreapta: Laura Moisă, Andra Moroianu

Trei jucătoare care nu au fost prezente la stagiul de la București, Denisa Dedu, Gabriel Perianu (ambele cu coronavirus) și Iulia Dumanska vor intra cu siguranță în vederile selecționerului. 

INTERVIU » Iulia Curea, „secund” la CSM București, despre trecerea de la cariera de jucătoare la cea de antrenoare: „Vreau să fiu profesorul pe care să nu-l prindă elevii cu lecția nefăcută!”

Naționala României s-a reunit la București fără niciunul dintre antrenori

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close