SPORTURI  »  HANDBAL  »  STEAUA - DINAMO

Începe finala! Steaua și Dinamo luptă pentru titlul de campioană la handbal masculin

FOTO: Sportpictures
FOTO: Sportpictures

Articol de - Publicat miercuri, 16 mai 2018 15:34

Steaua și Dinamo își dispută în acest an titlul de campioană. Cele două mari rivale nu s-au mai bătut la campionat din 1997.

Steaua și Dinamo s-au calificat în finala Ligii Naționale după ce au trecut în semifinale de CSM București, respectiv Potaissa Turda. Dacă Dinamo s-a impus în minimum de meciuri, 2-0, Steaua a avut nevoie de meciul trei pentru a depăși echipa susținută de Primăria Capitalei. Mai mult decât atât, steliștii au întors meciul după ce au fost conduși cu 1-0 la general.

Nu au mai luat titlul din 2008!

Steaua a terminat sezonul regular pe primul loc, echipa lui Ovidiu Mihăilă fiind marea surpriză a campionatului. În play-off însă, "militarii" au avut emoții și cu Baia Mare și mai ales cu CSM. "Ne dorim să câștigăm campionatul. Avem această șansă și vom lupta pentru ea. Cred că Dinamo e favorită, dar tot favorită era și CSM București. Am încredere în băieții", a declarat antrenorul Ovidiu Mihăilă.

Steaua va juca joi, de la ora 19:30, la Chiajna, primul joc al finalei, cel de-al doilea urmând să aibă loc în Ștefan cel Mare, miercuri 23 mai. Dacă va fi egalitate, al treilea joc, cel decisiv, se va disputa tot la Chiajna, pe 30 mai.

Steaua nu-l va putea folosi pe Stefan Vujici, interul stânga care s-a accidentat în primul meci cu CSM București, dar are în rest tot lotul valid

Probleme la Dinamo

Campioana ultimelor două sezoane, Dinamo e favorită și acum. "Alb-roșiii" joacă a treia finală consecutivă în Liga Națională și-și doresc să păstreze supremația în România.

Echipa lui Constantin Ștefan are însă două probleme de efectiv. "Portarul Heidarirad este în spital, pe perfuzii, având amigdalele umflate, iar Allahkaram Esteki are probleme la cartilaj. El va trebui operat și, se pare, că sezonul e încheiat pentru el", a declarat Daniel Georgescu, șeful secției handbal de la Dinamo. 

Și-au împărțit victoriile

Steaua și Dinamo și-au valorificat fiecare avantajul terenului propriu, în sezonul regular. Steaua a câștigat la Chiajna, în etapa a 10-a, 31-28, pentru ca Dinamo să-și ia revanșa în retur, 31-23 în etapa a 23-a. Steliștii au terminat pe primul loc după 26 de etape, cu 61 de puncte, în timp ce Dinamo a fost pe 3 cu 56 de puncte. 

Fără spectatori!

Dinamo nu va avea parte de susținerea fanilor în partidele de la Chiajna, dar nici steliștii nu vor putea merge în Ștefan ce Mare. După incidentele care au avut loc în noiembrie 2016, în Sala Polivalentă din Capitală, cele două galerii luându-se la bătaie, Jandarmeria a hotărât ca echipa aflată în deplasare să nu mai poată fi susținută de fanii proprii. Acum, există un protocol între cele două echipe de doar 50 de bilete care vor fi acordate oaspeților.

Vezi și: O grecoaică la Craiova » Transfer important pentru câștigătoarea Cupei EHF

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  16 Mai 2018, 21:45
Postat de lucghencea pe 16 Mai 2018, 17:16

Succes Stelistii nostri ! Vrem victorie pentru culorile noastre dintotdeauna ale clubului nostru iar odinioara pana in 2002 Sala Plevnei la handbal de pe timpuri era renumita la Steaua si jucatori ca Bertalan , Stanga , Radu Voina si multi altii obliga la performante frumoase . Azi maine poimaine la Chiajna iar dupa 2020 in Ghencea acasa in noul Complex Sportiv STEAUA !

Mai fuzionati cu 70 de echipe pana at si tot Steaua va credeti...unitatra militara csa talpan steaua srl....sa speram ca o sa ramana o ruina in Ghencea si csa in liga 4 inca un an,iar apoi desfiintare!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  16 Mai 2018, 19:33

De ce oare e intinsa finala asta de 3 meciuri pe 2 saptamani ? Handbalul se poate juca lejer la 1-2 zile, hai sa zicem 3 !

lucghencea
lucghencea  •  16 Mai 2018, 17:16

Succes Stelistii nostri ! Vrem victorie pentru culorile noastre dintotdeauna ale clubului nostru iar odinioara pana in 2002 Sala Plevnei la handbal de pe timpuri era renumita la Steaua si jucatori ca Bertalan , Stanga , Radu Voina si multi altii obliga la performante frumoase . Azi maine poimaine la Chiajna iar dupa 2020 in Ghencea acasa in noul Complex Sportiv STEAUA !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează