SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2020 / ROMÂNIA-FRANȚA 21-31

ROMÂNIA - FRANȚA // Lecția extratereștrilor » Cea mai valoroasă echipe din lume a făcut spectacol la Cluj și a câștigat la 10 goluri diferență

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2018 20:29

"Naționala" României de handbal masculin n-a avut nicio șansă astăzi, în fața Franței, la Cluj, în preliminariile CE 2020: 21-31, scor final, 

De șase ori campioană a lumii, Franța domină handbalul în ultimii 20 de ani. "Cocoșii" au un lot stelar, cu trei-patru jucători de calitate pe fiecare post!

Românii i-au învățat handbal pe francezi în anii 60, 70, 80, dar de mult timp lucrurile s-au inversat. De mai bine de două decenii "tricolorii" nu mai pot câștiga în fața francezilor.

În această seară, în Polivalenta din Cluj, elevii lui Didier Dinart au intrat pe teren cu nasul pe sus, în fața unei echipe care acum trei zile nu reușise să înscrie decât 13 goluri Portugaliei! Cu un Mihai Popescu fenomenal, goal-keeperul român evoluând în campionatul din Hexagon, România a început incredibil meciul. Și conducea cu 4-0 în minutul 9.

Nu de multe ori se întâmplă ca Franța, campioana lumii, să dea primul gol în minutul 11! Didier Dinart a cerut time-out și le-a vorbit pe un ton aspru jucătorilor săi. Lucrurile s-au schimbat imediat.

Mult mai exacți în apărare, și concentrați la finalizare, oapseții au redus din handicap. Nivelul jocului a fost unul excelent, Dan Racoțea și Javier Humet găsind aruncările de efect cu care să-i surprindă de francezi.

România a condus 24 de minute, ultima dată cu 9-8. Din nefericire, au fost 10 minute fără gol, iar rezultatul pe tabelă s-a schimbat. 9-12 la pauză și apoi scorul "a luat-o" razna. A fost 16-10, 19-12, 23-15 și 27-16.

Îmbucurător însă, România a răspuns și ea pozitiv la spectacolul oferit de oaspeți. Golurile din aeriană au fost la ambele porți spre mulțumirea celor 5.000 de fani din Polivalenta clujeană. S-a terminat 31-21 pentru campiona lumii, o echipă de neatins pentru moment, o formație care, cu toate vedetele ei, a mulțumit la final spectatorilor pentru atmosfera creată. 

"Sunt mulțumit de atitudinea băieților!"

La finalul partidei, Manuel Montoya, antrenorul spaniol de pe banca României, nu s-a arătat încântat de rezultat, dar a fost satisfăcut de atitudinea jucătorilor.

"Nu e un rezultat bun, dar cred că suntem pe un drum bun. Franța e prea bună, e echipa momentului.

Am făcut o primă repriză bună, am ținut aproape, dar pe viitor va trebui să luptăm și mai mult", a spus Montoya.

Tehnicianul iberic a continuat. "Publicul a fost minunat, ne-a împins de la spate. Și jucătorii au arătat că vor, că-și doresc. Vom munci mult ca să arătăm mai bine, să avem rezultate", a subliniat fostul secund al "naționalei" Spaniei și Qatarului. 

"Un meci foarte greu, am avut în față o echipă extraordinară. Am jucat bine în prima repriză, dar în cea de-a doua s-a văzut că ne lipsesc astfel de meciuri tari, cu miză. Trebuie să jucăm în continuare și să luptăm pentru a merge la Europene de pe locul 3 în grupă, măcar" Alexandru Csepreghi

România 21
Racoțea 5, Humet 4, Ghionea 3, G. Bujor 3, Szasz 2, Csepreghi 2, Căbuț 1, Fotache 1. Antrenor: Manuel Montoya

Franța 31
Remili 6, Caucheteaux 6, Richardson 4, Grebille 3, Mem 3, Fabregas 2, Mahe 2, Claire 1, Dipanda 1, N'guessan 1, V. Porte 1, Tournat 1. Antrenor: Didier Dinart

Situație complicată

Portugalia a făcut un pas mare spre calificarea directă la Euro 2020, după ce aseară a învins cu 24-23 în Lituania. Balticii au condus cu 20-16, 21-19, dar lusitanii au întors și au înscris golul victoriei în minutul 59. România poate egala Portugalia, în clasament, în condițiile în care va câștiga meciul retur, dar are dezavantajul golaverajului după ce a pierdut la 8 goluri diferență, 13-21.

Clasament grupa a 6-a
1. Franța 4p
2. Portugalia 4p
3. Litiania 0p
4. România 0p
* primele două echipe se califică la EURO 2020. De pe locul 3, merg cele mai bune patru formații din cele 8 grupe

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  29 Octombrie 2018, 08:46

Daca portughezii de-abia au invins pe lituanieni, cred ca stam de-ajuns de rau. Noua ne-au dat 8. Cu francezii n-ai cum sa te pui. Sunt buni si ... infatuati. Pacat. Sa speram ca suntem pe un drum ascendent.

1742401565799276
Gaby A Gator  •  28 Octombrie 2018, 22:19
Postat de loko1 pe 28 Octombrie 2018, 21:05

Antrenamente de mânteială.Zeci de pase greșite pe meci posibilitate de contraatac advers.Prin anii 70- 80 dacă la meci greșam de multe ori la primul antrnamet făceam pase fără număr până ne usturau ochii de la transpirație și zgură.Azi precizia paselor la jucătorii din prima ligă,e mai slabă decît la ecipele de Oraș1, Oraș 2 din anii 1970.

Corect. Dar se joaca la o viteza mult mai mare. Daca francezii gresesc mai putin, poate ca vine si din valoarea individuala.

loko1
loko1  •  28 Octombrie 2018, 21:05

Antrenamente de mânteială.Zeci de pase greșite pe meci posibilitate de contraatac advers.Prin anii 70- 80 dacă la meci greșam de multe ori la primul antrnamet făceam pase fără număr până ne usturau ochii de la transpirație și zgură.Azi precizia paselor la jucătorii din prima ligă,e mai slabă decît la ecipele de Oraș1, Oraș 2 din anii 1970.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează