SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

CSM București suferă o UMILINȚĂ istorică la Buzău și ratează titlul în Liga Florilor! Ce trebuie să facă Vâlcea pentru a deveni matematic campioană

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2019 18:55

CSM București a pierdut în deplasarea cu Gloria Buzău, scor 21-29, iar titlul din Liga Națională de handbal feminin merge în proporție de 99 % la Vâlcea.

Campioana României, CSM București a clacat lamentabil la Buzău, în fața nou-promovatei, Gloria, 21-29!, în timp ce SCM Rm. Vâlcea s-a impus la Cluj cu 27-17.

CLUJ NAPOCA - Pauză

Meciul de la Cluj a început la ora 17:00. Vâlcencele tremuraseră etapa trecută cu Măgura Cisnădie, pe teren propriu. Nu au mai vrut emoții acum. Echipa lui Florin Pera a jucat serios, chiar dacă antrenorul nu s-a bazat în continuare pe Băcăoanu și Dumanska. Brazilianca Samara da Silva, austriaca Petra Blazek și Cristina Florică au fost jucătoarele care au dat tonul. Vâlcea conducea cu 14-9 la pauză. Un meci controlat autoritar.

BUZĂU - Pauză

Partida de la Buzău a început la ora 17:30. Când cea de la Cluj era aproape de pauză. Bucureștencele au uitat probabil că în meciul din tur, din Sala Rapid, buzoiencele le-au dat mari bătăi de cap. Oaspetele au condus cu 26-23 în minutul 57, dar au primit incredibil patru goluri consecutiv și CSM a rămas în viață în lupta pentru titlu. Acum, totul a fost extrem de clar. Buzoiencele au intrat extrem de motivate pe teren. Nu le-au dat nicio șansă vedetelor de la CSM, care au părut mult prea încrezătoare. Alina Iordache, fostul portar al CSM-ului, le-a făcut viață grea bucureștencelor. Împinse de la spate de cei 1.500 de fani, jucătoarele lui Romeo Ilie s-au distanțat și conduceau cu un incredibil 18-9 după primele 30 de minute!

CLUJ NAPOCA - FINAL

Pe finalul partidei din Sala "Horia Demian", vâlcencele au auzit de minunea de la Buzău! Antrenorul Florentin Pera a încercat să-și țină echipă în priză, concentrată la ce are de făcut pe teren. Vâlcencele și-au păstrat luciditatea, și chiar dacă au intrat pe teren toate jucătoarele, victoria a fost una categorică și extrem de clară: 27-17. 

BUZĂU - FINAL

Clipele de uluială din prima repriză, de la Buzău, au continuat și în partea a doua pentru bucureștence. Jovanka Radicevici, Majda Mehmedovici, Barbara Lazovici, păreau parcă deja cu gândul la Podgorica, acolo unde vor evolua din sezonul viitor. Antrenorul Dragan Djukici privea și el în gol, surprins de ceea ce se întâmplă. Buzăul zburda pe teren, Alexandra Subțirică, Maria Gedroit, Daria Ilina sau Carmen Stoleru punându-le la respect pe Bazaliu, Constantinescu, Omoregie.

Frustrarea era la ea acasă. Jelena Grubisici se certa cu arbitrii, cerându-le socoteală pentru o aruncare de la 7 metri acordată ușor. Diferența de 10 goluri continua însă să persiste pe tabelă. Fanii Buzăului erau în extaz. Echipa era sigură de rămânerea în prima ligă, după acest rezultat. Scăpaseră de emoții în ultimele două etape. Fanii aveau acum timp și de ironii la adresa adversarelor. „Cine e pe primul loc? Cine e pe primul loc?”, le-au strigat ei bucureștencelor.

 CLUJ NAPOCA

Galeria de la Vâlcea sărbătorește împreună cu fetele succesul. „Uite-le, uite-le, uite campioanele!”, strigă fanii, în fața sălii din Cluj. Vâlcea pregătește marea sărbătoare etapa viitoare, la meciul cu Slatina. Victoria pentru echipa lui Florentin Pera ar însemna, matematic, câștigarea titlului. Unul pe care vâlcencele îl merită pentru parcursul de metronom din acest sezon, cu 21 de victorii și o singură înfrângere.

BUZĂU

Jucătoarele de la CSM București părăsesc terenul cu capetele plecate. Echipa campioană a părut ruptă în două sau chiar în trei. Antrenorul Dragan Djukici nu a știut să le capaciteze pe jucătoare, să le facă să lupte. CSM a părut o echipă blazată, împăcată cu gândul că a pierdut deja titlul. CSM București, marea favorită la începutul sezonului, a pierdut titlul însă din cauza marilor greșeli de management făcute pe parcursul sezonului. Degeaba ai un buget de 4,5 milioane de euro dacă, pe final de campionat, în momentul în care patru jucătoare ți s-au accidentat, celelalte nu pot să facă față unor meciuri cu Bistrița, Brăila, Buzău sau Slatina. CSM încheie un sezon falimentar în care a ratat Final Four-ul în Liga Campionilor, a ratat titlul și Supercupa României. Trofeul de consolare a fost Cupa României, cucerită la Bistrița, după prelungiri, în fața rivalelor din Vâlcea. 

4.500.000 €e bugetul echipei de handbal a CSM București, mult mai mare decât al SCM Rm. Vâlcea cifrat la 1,5 milioane de euro

4 titluri consecutive cucerise CSM București, echipa din Capitală neavând rival din 2015 încoace

CLASAMENT

1. SCM Rm. Vâlcea 22 21 0 1 597-482 63
2. CSM București 22 20 0 2 650-520 60

Programul ultimelor două etape

CSM București

  • SCM Craiova (acasă)
  • Baia Mare (deplasare)

Program Vâlcea

  • Slatina (acasă)
  • Bistrița (deplasare)

An irosit pentru CSM București

CSM București este campioana ultimelor patru sezoane în handbalul feminin românesc. Într-un an în care conducerea clubului bucureștean și-a propus o triplă istorică: Liga Campionilor, campionatul și Cupa României, se văd puși în situația de a se mulțumi doar cel din urmă trofeu. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
ceaiuri
ceaiuri  •  05 Mai 2019, 14:55

o surpriza ..anticipata se pare,jucatoarele au facut deplasarea fara autocarul clubului iar banii nu sunt primiti de 3 luni,a fost platita o polita de cele ce se despart de club(nu cred ca vor mai primi vreun ban ,dupa 3 luni pot pleca liber de contract iar primaria mai recupereaza ceva....)interesant cine mai intra in teren in ultimele 2 etape si cine o sa fie prima ce reziliaza contractul..o idee pt casale de pariuri...as miza pe oana

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Mai 2019, 13:51

se pare ca primaria a primit in folosinta sala Traian iar pt viitor se are in vedere marirea nr de locuri ,oltencele reveni acolo unde le e locul

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Mai 2019, 13:39

deci peste o saptamana ..dedu poate trimite tricourile si medaliile de campiona la valcea

Vezi toate comentariile (40)
Comentează