SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Luat la oaste! Povestea incredibilă a portarului dinamovist Saeid Heidarirad, care nu s-a mai putut întoarce în România pentru că nu a făcut stagiul militar în Iran!

Saeid Heidarirad
(foto: Cristi Preda, GSP)
Saeid Heidarirad (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de - Publicat joi, 13 septembrie 2018 11:22

Dinamo București nu s-a putut baza, de la începutul actualului sezon, pe serviciile portarului titular, iranianul Saeid Heidarirad. Eroul "câinilor" din finala cu Steaua, din campionatul trecut, nu e accidentat, dar nu s-a mai putut întoarce din Iran!

Saeid a plecat acasă, la Khorramabad, un oraș din vestul Iranului, în vacanță, dar și pentru a participa cu naționala țării sale la Jocurile Asiei, care au avut loc în acest an la Jakarta (Indonezia). "După Jocuri, la întoarcerea în Iran, oficialitățile i-au oprit pașaportul, pe motiv că nu a făcut armata! Fără pașaport, nu a mai putut veni în România", a dezvăluit Daniel Georgescu, managerul lui Dinamo.

Frații Esteki au fost scutiți!

Heidarirad a trebuit să alerge pentru a-și rezolva problema, portarul de 27 de ani promițând că se va întoarce în Iran, unde satisfacerea stagiului militar este obligatorie pe o perioadă de doi ani. "Frații Esteki, Sajad și Allahkaram, ne-au povestit că ei, când au câștigat medalia de argint la Jocurile Asiei, în 2010, au cerut să fie scutiți de aramtă. Li s-a aprobat și așa au scăpat. În schimb, pivotul nostru, de la Dinamo, Alireza Mousavi, șase ani nu a mers în Iran, din aceeași cauză. Dacă ar fi intrat în țară, nu ar mai fi fost lăsat să plece", a dezvăluit oficialul dinamovist.

Heidarirad va reveni în România, imediat ce-și va rezolva problemele în Iran. "Ținem legătura cu el. Ne-a spus că săptămâna viitoare totul va fi OK și va reveni la echipă. Noi l-am trecut și pe lista EHF, să poată juca în Liga Campionilor", a completat Daniel Georgescu.

Heidarirad va trebui acum să se bată pentru postul de titular cu tunisianul Makrem Missaoui, căpitanul naționalei țării sale, care la 37 de ani, a avut un sezon excelent cu Dinamo, cu victorii în Supercupa României, campionat, dar și în Liga Campionilor. 

Norvegienii impresionați de atmosferă!

Dinamo a debutat miercuri seara cu o victorie în grupa D a Ligii Campionilor, 26-24 cu campioana Norvegiei, Elverum. La finalul partidei, antrenorul nordicilor, Michael Appelgren a dat "vina" pentru eșecul formației sale, pe suporterii dinamoviști. "Eu am o echipă tânără. Cred că presiunea a fost enormă pe finalul partidei. Nu am mai rezistat. Atmosfera în sală a fost incredibilă. Cu așa fani, e greu să nu câștigi un meci", a declarat norvegianul. Appelgren a jucat și sezonul trecut cu Elverum, în sala Dinamo, dar pentru că meciul nu mai avea nicio miză, jucându-se în ultima etapă, galeria dinamovistă a lipsit atunci de la meci. "Mă ateptam să jucăm cu sala goală, ca anul trecut, dar acum a fost cu totul altceva", a mai spus tehnicianul. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  13 Septembrie 2018, 21:45

portar de valoare.

144641535959663
Iordache Marculetz  •  13 Septembrie 2018, 17:37

Treaba merge la echipa de handbal pentru ca Presedintele Daniel Georgescu stie sa managerieze activitatea.Face an de an transferuri foarte bune.In plus,antrenorul C Stefan, gestioneaza bine relatiile dintre jucatorii de diferite nationalitati din lot.

149440458885117
Alexandru Badea  •  13 Septembrie 2018, 17:28

Orasul din care vine portarul Saeid se afla in vestul Iranului. Autorul articolului cat si coducerea gsp. sunt varza, ca de fiecare data. Conform gsp Hunedoara se afla in estul Romaniei.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează