SPORTURI  »  HANDBAL  »  LUBLIN - CSM BUCUREȘTI

Lublin - CSM București 19-28 // VIDEO Cristina Neagu, revenire cu 4 goluri pentru „tigroaice”, după 11 luni de indisponibilitate

Articol de - Publicat duminica, 03 noiembrie 2019 20:28

CSM București s-a impus fără emoții în grupele Ligii Campionilor, pe terenul polonezelor de la Lublin, scor 28-19, la capătul unui meci extrem bun făcut de „tigroaice”. Partida a consemnat și revenirea pe teren a Cristinei Neagu, indisponibilă în ultimele 11 luni. 

Partida de la Lublin a avut în centrul atenției revenirea pe teren a Cristinei Neagu, interul stânga accidentat la Euro 2018 în decembrie, anul trecut. Neagu a intrat pe teren în minutul 17:29, când CSM conducea cu 11-7. În doar două minute, ea a trimis prima aruncare la poartă, dar Besen a prins mingea între picioare, în cădere.  

Pentru a-i da încredere, Adi Vasile a trimis-o pe vedeta bucureșteană să execute aruncarea de la 7 metri scoasă de Cvijici. Neagu nu a mai greșit ținta și a marcat pentru 13-9. Apoi a mai înscris de două ori, în prima repriză, înainte de a fi schimbată în minutul 28.  

După pauză, a reintrat în minutul 40, dar nu a mai reușit decât un gol în 14 minute. A ratat apoi o aruncare de la 7 metri, în alte două rânduri fiind ghicită de portarul polonez Gawlik. 

Meciul în sine nu a avut istoric, CSM impunându-se fără a se întrebuința prea tare. Trei "tigroaice" au ieșit cu adevărat în evidență. Pivotul Crina Pintea a marcat de 7 ori din tot atâtea acțiuni, având un procentaj de sută la sută, la fel ca și extrema stânga Itana Grbici. 

Muntenegreanca nu a greșit nimic și a punctat de 6 ori, de trei ori pe contraatac. Și portarul Denisa Dedu a fost în formă. A primit doar 8 goluri în cele 25 de minute petrecute pe teren. Denisa a terminat cu un procentaj de reușită de 53 la sută!  

Victoria din Polonia păstrează vicecampioana României pe primul loc în grupă și-i aduce matematic calificarea în Main Round. 

Meciurile care contează cu adevărat însă sunt însă ultimele două, cu Esbjerg, la București, pe 10 noiembrie, și în Rusia, cu Rostov Don, pe 16 noiembrie. Asta pentru că punctele acumulate în meciurile cu danezele și rusoaicele se contabilizează și în faza a doua a competiției.  

În celălalt meci al grupei, în etapa a 4-a, Rostov Don a învins Esbjerg cu 34-26.

FINAL » Lublin - CSM București 19-28

min.60: CSM București câștigă meciul la 9 goluri diferență

min.55: Crina Pintea înscrie din nou și reușește cel de-al șaptelea său gol din acest meci. Pivotul echipei naționale are până acum un procentaj de 100%. 

min.51: Înscrie și Crina Pintea, iar CSM reface avantajul de șapte goluri menținut pe aproape toată durata reprizei secunde. La faza imediat următoare, Denisa Dedu parează o lovitură de la șapte metri

min.43: CSM înscrie abia al doilea gol al reprizei secunde, după minute bune de secetă. Bucureștencele conduc cu 7 goluri, dar prestația din repriza secundă nu se ridică la cea etalată în primele 30 de minute ale partidei

min.37: Polonezele au un început mai bun de repriză. „Tigroaicele” au înscris o singură dată, dar păstrează un avantaj de 6 goluri

min.32: Prima incursiune periculoasă a polonezelor e sinonimă cu primul reflex remarcabil al Denisei Dedu.

min.31: A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!

min. 28: Cristina Neagu face din nou ce știe! Se înalță din inter stânga și plasează mingea perfect, lângă bară. 

min. 24: Semne îmbucurătoare pentru CSM și pentru naționala României. Neagu nu se ferește de contacte și oferă o pasă decisivă pentru Grbic.

min. 23: Cristina Neagu punctează cu o aruncare năpraznică, în vinclu. 

min. 21: Neagu pasează excelentă către Cvijic. Pivotul obține o lovitură de la 7 metri, transformată de Cristina!

min. 20: Prima aruncare a lui Neagu e blocată pe linia porții de portărița adversară. 

min. 17: Vicecampioana României are eficacitate maximă în ofensivă. Grubisic are o intervenție fantastică, iar Adrian Vasile o trimite în teren pe Cristina Neagu. E primul meci al interului stânga după 11 luni. 

min. 5: Succesivă superbă a „tigroaicelor”, cu Grbic la finalizare. 

A început partida!

Partida de azi, de la Lublin, este una în care rezultatul nu contează decât pentru palmares. Polonezele nu au niciun punct în clasament și nu se mai pot califica în Main Round. 

În aceste condiții, chiar și dacă va pierde, CSM nu va fi afectată în faza a doua a Ligii Campionilor. Bucureștencele își doresc însă o victorie, mai ales că, acum o săptămână, au făcut scor cu campioana Poloniei, 35-19. 

Clasament grupa B 


1. CSM București 3 2 1 0 110-83 7 
2. Rostov Don 4 2 1 1 114-101 5 
3. Esbjerg 4 2 0 2 107-106 4 
4. MKS Lublin 3 0 0 3 81-122 0 
* primele trei clasate se califică în Main Round

Vezi și: 

 

SCM RM. VÂLCEA - BUDUCNOST 20-21 // VIDEO Campioana României pierde la limită în grupele Ligii Campionilor! Cum arată ACUM clasamentul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
424036781712259
Claudio Florian  •  03 Noiembrie 2019, 21:48

Domnule Ursescu, cand aveti de gand sa va Informati cum trebuie si sa nu mai scrieti tampenii? Neagu a jucat 13 minute in repriza secunda, nu 24!! V-am mai atentionat si cu alte ocazii, punctul culminant fiind cand ati preschimbat Argintul de la FOTE al Nationalei de Volei in bronz!! Ce alchimist face din astea?? :))

394205137657093
George Narcis  •  03 Noiembrie 2019, 21:03

Felicitari Csm!ma bucura intrarea Cristinei, asa poate avem ceva sanse si cu nationala.

clujcampion
clujcampion  •  03 Noiembrie 2019, 20:19

Incredibil ce slaba ii perianu...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close