SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Luminița Huțupan Dinu a preluat Dacia Mioveni în liga a doua!

FOTO: csdaciamioveni.ro
FOTO: csdaciamioveni.ro

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 11:34

Fostul mare portar a debutat pe banca formației argeșene cu două victorii, dintre care una la scor în fața echipei secunde a Coronei Brașov.

Portarul de legendă al Oltchimului, Luminița Huțupan Dinu ocupă pentru prima dată postul de antrenor principal al unei formații. Până acum, Lumi a ocupat, la echipele pe unde a activat, doar postul de antrenor cu portarii. A fost "secundul" lui Radu Voina la "naționala" României, cu care a câștigat bronzul european în 2010, apoi "ajutorul" lui Tonje Tiselj la HCM Baia Mare. A mai trecut pe la U Cluj Napoca, unde a lucrat cu Carmen Amariei, și la HCM Rm. Vâlcea, "secundul" lui Gheorghe Sbora.

Desemnată de Federația Internațională de Handbal cel mai valoros portar din toate timpurile, Luminița Huțupan Dinu a primit recent o ofertă de a antrena Dacia Mioveni, echipă din liga a doua, seria B.

Formația argeșeană l-a avut în primele două etape pe banca tehnică pe fostul internațional român Titel Răduță, dar acesta a fost schimbat după ce Dacia a pierdut primele două jocuri de campionat! Conducerea clubului și le-a dorit la echipe pe Carmen Amariei și Luminița Huțupan, dar în cele din urmă la echipa a ajuns doar Huțupan.

Vâlceanca a debutat cu victorie pe banca noii formații, 24-23 în deplasare cu Mureșul Tg. Mureș, pentru ca în etapa a 4-a, să treacă de una dintre formațiile puternice ale seriei, la scor: 31-19 cu Corona 2 Brașov!

"Venirea Luminiței Huțupan a dat încredere foarte mare echipei. Mă bucur că numele ei, dar și jocul formației, aduc din ce în ce mai mulți suporteri în tribună. Eram convins că putem juca bine, dar era nevoie de un imbold", a declarat președintele Daciei, Adrian Ștefan.

"Oamenii de la Mioveni m-au primit foarte bine. Le-am spus, clar, că nu pot face minuni. Am preluat o echipă din mers și sper să avem rezultate. Nu am drept obiectiv promovarea la finalul acestui sezon, dar doresc să formăm o echipă puternică, o formației cu care să ajungem în prima ligă în 2019", a declarat Luminița Huțupan Dinu.

199 de partide a jucat Luminița Huțupan Dinu pentru România, marcând de 10 ori. E portarul cu cele mai multe goluri marcate, din întreaga lume!

3 trofee ale Ligii Campionilor a câștigat fostul goal-keeper în carieră: două cu Krim Ljubljana, unul cu Kometal Skopje

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează