SPORTURI  »  HANDBAL  »  METZ - CSM BUCUREȘTI

METZ - CSM BUCUREȘTI 23-22 (TUR 31-26) // VIDEO Finalul prefigurat » Campioana României ratează calificarea în Final Four

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2019 23:07

CSM București a pierdut returul „sferturilor” Ligii Campionilor cu Metz, scor 22-23, și a ratat calificarea în Final Four-ul de la Budapesta.

Când a pierdut la București, la 5 goluri diferență, șansele la calificare au rămas pur teoretice. Nici în Franța, campioana României nu a arătat ca o echipă de Final 4.

Vezi AICI VIDEO de la meci!

Pentru prima dată de când participă în Liga Campionilor, CSM București ratează calificarea în Final 4! Asta în ciuda faptului că, la începutul sezonului, campioana României era cotată cu șansa a doua la cucerirea trofeului, după Gyor! 

Transferurile de "nume" făcute în vara trecută nu au fost de ajuns însă pentru a forma o echipă cu adevărat puternică la București. Campioana României a avut alți doi antrenori la echipă, niciunul dintre ei nereușind să se impună într-un vestiar plin de vedete. 

Știm cum va arăta Final Four-ul de la Budapesta! Crina Pintea, contribuție importantă la Gyor

Greșeli peste greșeli, dar și ghinioane

CSM București a tratat superficial multe meciuri, în timpul sezonului, chiar și atunci când le avea în echipă pe Cristina Neagu, Amanda Kurtovic. Așa s-a ajuns să se piardă 9 meciuri într-un sezon, în toate competițiile, maximum până acum. Sigur că dacă bucureștencele le-ar fi avut în echipă pe Neagu, Kurtovic, Cvijici, poate altfel ar fi stat lucrurile în fața LUI Metz. Problema nu e însă asta, ci faptul că "tigroaicele" au dat cu piciorul unor meciuri lejere, gen Krim Ljubljana, Thuringer, și au ajuns astfel să joace cu una dintre cele mai în formă echipe, Metz.

Neputință totală

CSM București a pierdut acum o săptămână la București cu 31-26. În aceste condiții, îi era practic imposibil să întoarcă acest rezultat, în fața unei echipe care are în lot 7 campioane mondiale. Debutul returului din Franța a dat ceva speranțe celor mai optimiști dintre suporterii "tigroaicelor", atunci când CSM a condus cu 3-1, 6-4 și a avut ocazia chiar să se ducă la o diferență de trei goluri. Cu trecerea timpului însă, Metz a dat senzația că este în deplin control, apărarea franceză punând mari probleme bucureștencelor. 

Nici cele mai importante echipe ale CSM-ului, Radicevici, Lekici, Omoregie, nu au putut să trezească la viață o echipă împăcată cu gândul necalificării. Și deși Metz a fost doar umbra echipei de la București, CSM nu a putut să-și treacă în cont nicio victorie de palmares. 

Un sezon dezastruos încheiat pentru campioana României, care va privi pentru prima dată de la televizor încleștarea de la Budapesta, din Final 4. Rămân speranțele pentru la anul, dar dacă se vor face aceleași greșeli de management ca până acum, nu doar bugetul și salariile vedetelor vor conta!

Metz 23
Nocandy 6, Flippes 5, Niombla 2, Zaadi 2, Houette 2, O. Kanor 2, Edwige 1, Smits 1, Maubon 1, Levsha 1. Antrenor: Emmanuel Mayonnade

CSM București 22
Lekici 5, Mehmedovici 4, Lazovici 4, Omoregie 3, Radicevici 3, Constantinescu 3. Antrenor: Dragan Djukici

  • Metz bifează o premieră pentru handbalul feminin din Franța și merge în Final Four-ul Ligii Campionilor.
  • Final Four-ul se joacă pe 11 și 12 mai, la Budapesta, Ungaria.
  • La Final Four vor lua parte Gyor, Rostov, Kristiansand și Metz.

17victorii consecutive obținute în Liga Campionilor a bifat Metz pe teren propriu, campioana Franței fiind neînvinsă din ianuaruie 2017

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

S-a terminat partida! Metz se impune 23-22.

min. 56: Claudia Constantinescu se dezlănțuie în finalul partidei. 22-21
min. 42:
Serie bună pentru „tigroaice”. Antrenorul lui Metz cere time-out. 15-14
min. 37:
Jacobsen primește o eliminare de două minute. 15-11
min. 33:
Lazovic aruncă în vinclu din inter dreapta. 13-11

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză. Metz conduce cu 11-9!

min. 30: Mehmedovic trimite pe lângă poarta goală. 10-9
min. 25:
Omoregie marchează pentru CSM București după 11 minute de secetă. 9-8
min. 22:
Dragan Djukic cere timp de odihnă. 7-8
min. 20:
Radicevic ratează o aruncare de penalizare. Mingea iese în out și rămâne în posesia bucureștencelor. Mehmedovic aruncă mult pe lângă poartă. Au trecut 7 minute de la ultimul gol. 7-7
min. 19
: Zaadi forțează în atac, apoi protestează și primește o eliminare de două minute. 7-7
min. 14:
Lekic aruncă puternic din inter dreapta. 5-7
min. 10:
Mehmedovic punctează dintr-un unghi ridicol de mic. 3-5
min. 9:
Radicevic e sigură de la 7 metri. 3-4
min. 5:
Paula Ungureanu are un start ideal de meci. Oana Manea obține o lovitură de la 7 metri. Radicevic transformă. 1-3
min. 3:
Omoregie face 2-0 cu o pătrundere extraordinară. 
min. 2:
Majda Mehmedovic deschide scorul! 0-1

A început partida!

EXCLUSIV Clipe teribile la Craiova! Antrenorul, operat de urgență pe inimă: „Mi-au găsit vase de sânge astupate în proporție de 80%”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
bazinga
bazinga  •  14 Aprilie 2019, 16:57

Dragi bucuresteni!Sa v-o pupati pe frunte pe Gabitza voastra cea desteapta,care isi bate joc de voi asa cum vrea dansa si Pandelele din dotare!

337461080097992
Marian Dumitrescu  •  14 Aprilie 2019, 16:45

Sa raspunda Firea si Szabo pentru banii tocati. Petrache a raspuns : a trecut de la CSM presedinte la Rugby presedinte unde toaca si acolo banii! Numai politruci pusi politic !

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Aprilie 2019, 15:02

rezultat previzibil dupa 1 an dezamagitor(au 2 infrangeri si in gr preliminare cu toate...jucatoarele)neavand o strategie in formarea unei echipe (gyor transfera 2max 3 jucat)rez nu cred ca se vor vedea nici la..anul(cu atat mai mult vin alegeri peste o luna si cum psd are pt prima data sub 20%,16 cred, pot aparea schimbari si pe scena politica si poate pica si finantarea clubului,..caz in care echipa o sa fie formata numai din romance)de urmarit cine sunt primele jucatoare ce parasesc..corabia

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close