SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Nantes Atlantique - Minaur Baia Mare 36-34. Minaur a pierdut în semifinalele EHF European League. Dezastru pe interul stânga!

Jovana Kovacevici a făcut cu Nantes cel mai slab meci de când joacă la Baia Mare FOTO Dan Potor
Jovana Kovacevici a făcut cu Nantes cel mai slab meci de când joacă la Baia Mare FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat sambata, 08 mai 2021 19:00 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 20:36

Vedeta echipei, Jovana Kovacevici, a marcat doar două goluri din 14 aruncări, iar Minaur a fost depășită clar de Nantes, echipa ce pornea cu șansa a patra înainte de începerea Final 4

Visul de a câștiga primul trofeu european din istorie s-a năruit pentru Minaur Baia Mare de la primul meci. Sâmbătă după-amiază, într-o sala ”Lascăr Pană” goală, din cauza regulilor impuse de pandemie, Minaur a cedat în fața echipei franceze Nantes Atlantique, 34-36.

Copleșite de miza disputei

Băimărencele au început meciul foarte slab, și au trebuit apoi să alerge în spatele adversarelor. Echipa lui Costică Buceschi nu a condus niciodată pe parcursul partidei. Jelena Lavko, interul dreapta al naționalei Serbiei, care și-a rupt ligamentul încrucișat la meciul de campionat cu Bistrița, cu trei zile înainte de Final 4, a ținut să joace, să își ajute echipa. Și chiar a intrat pe teren. A marcat două goluri, dar apoi, la o schimbare de direcție i-a fugit din nou genunchiul și meciul era terminat pentru ea.

Nantes și-a surprins adversarele cu jocul în viteză, concentrat pe partea braziliencei Bruna de Paula. Brazilianca a făcut ce a vrut cu apărarea gazdelor în prima repriză, marcând de 6 ori. A fost secondată și de internaționala suedeză, Nathalie Hagman, care a marcat și ea de 7 ori în prima parte.

Apărarea, un fiasco

În lipsa Jelenei Lavko, toată lumea se aștepta ca interul stânga Jovana Kovacevici să tragă echipă după ea. Sârboiaca a prins însă o zi groaznică. În prima repriză a aruncat de 10 ori la poartă, și a marcat două goluri! Nici portarii nu au scos mai nimic, Filippa Idehn având prima paradă în minutul 21! Apărarea a fost un fiasco, Minaur primind 21 de goluri în prima repriză.

În partea a doua, antrenorul lui Nantes, fostul jucător al CSM București, ”a dat” o mână de ajutor Minaurului. A schimbat aproape toate titularele când Nantes avea 7 goluri pe tabelă, 24-17! A urmat cea mai bună perioadă a Minaurului. Angela Cioca a jucat foarte bine pe interul dreapta, Cristina Laslo și-a luat rolul de lider, iar Minaur a egalat la 27, în doar 15 minute de joc! A fost un parțial de 10-3 pentru maramureșence.

S-au trezit la timp

Nantes Atlantique - Minaur Baia Mare 36-34. Minaur a pierdut în semifinalele EHF European League. Dezastru pe interul stânga!
Bucuria fetelor de la Nantes după calificarea în finală FOTO Dan Potor

Saurina nici nu a știut cum să-și bage din nou mai repede titularele în teren. Iar Hagman, Kpodar, Sylla, De Paula și-au reintrat repede în rol. Au marcat de patru ori consecutiv și au oprit elanul băimărencelor. Costică Buceschi a încercat tot cu Kovacevici, dar sârboaica nu a făcut decât să-și înrăutățească statistica. A terminat meciul cu un procenta de doar 14 la sută, două goluri din 14 aruncări!

Pentru Minaur au marcat Araujo 7 goluri, Blohm 6, Cioca 5, Laslo 5, Seraficeanu 3, Lavko 2, Kovacevici 2, Fujita 1, Idehn 1, Tănasie 1, Andreea Popa 1. S-a terminat 36-34 pentru Nantes. Franțuzoaicele au făcut hora bucuriei la final, s-au bucurat, au dansat și au cântat. Vor juca duminică prima finală europeană din istoria clubului. Pentru Minaur, visul frumos s-a terminat mult prea rapid. Baia Mare va trebui să mai aștepte pentru primul trofeu european, la feminin. În cealaltă semifinală EHF European League se întâlnesc Siofok KC și Ikast Herning.

Sacrificiu de mamă » Povestea suedezei Linn Blohm, cel mai bun pivot din lume, care evoluează la Minaur Baia Mare

Pierdere uriașă pentru Minaur înainte de Final 4! O jucătoare de bază s-a accidentat grav

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
844831225687843
Petre Stoian  •  08 Mai 2021, 23:08

Nu Kovacevic a fost problema; Nu poate cistiga mereu ea meciurile lui Baia Mare; era normal sa apara si la ea oboseala ; in plus s-a vazut ca echipa franceza a studiat jocul lui Minaur si a luat masuri de blocare a lui Kovacevic, asta in timp ce Buceschi se pare ca nu s-a documentat suficient fiind surprins de adversare ( De Paula in special) La Baia Mare sint multe jucatoare cu potential scazut ( Polocoser,Tanasie,Popa etc ) De prin noiembrie Blohm e preocupata in special de proteza

ceaiuri
ceaiuri  •  08 Mai 2021, 20:03

departe e mantuirea de...finala, se joaca in meciul doi,"specialistii"in ..arta arbitrajului pot comenta....

3477005172354877
Bleg Oak  •  08 Mai 2021, 19:46

E mai buna japineza? Uita-te la minute jucate si goluri marcate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează