SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Narcisa Lecușanu e categorică: ”Eu i-am vrut, ei nu m-au vrut! Nu voi mai candida niciodată!”

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 21:24

Narcisa Lecușanu a declarat că a fost învinsă la alegeriel FRH de un sistem foarte bine pus la punct. ”Oamenii de handbal au crezut că e bine așa, vor continua. Pentru mine totul se oprește aici, acum era vremea mea”.

Narcisa Lecușanu a ratat șansa de a deveni prima femeie președinte în fruntea Federației Române de Handbal. Fosta mare internațională, vicecampioană mondială cu echipa României în 2005, venea cu atuul de a fi membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal. Acest lucru nu a contat. Cluburile din țară au vrut continuitate.

- Narcisa, te așteptai la o luptă așa de strânsă?
- Sincer, m-am așteptat să fie o luptă pentru că știu ce s-a întâmplat în ultimul timp, telefoanele date prin spate, promisiuni. Însă mă bucur că a existat un tur doi și că în fața Adunării Generale am simțit că oamenii mă apreciază. E un lucru minunat pentru mine.

- Totuși, înfrângerea e dureroasă, la un singur vot...
- E decizia Adunării Generale, o respect. A fost un vor liber, un vot pe care l-au dat structurile și așa au decis să se întâmple. Au simțit că a fost bine așa în handbal, vor continua, nu-i nicio problemă pentru mine.

- Vei mai candida peste patru ani?

- Cu siguranță nu! Am zis că acum e șansa mea și mă simțeam pregătită. Eu i-am vrut, dar ei nu m-au vrut. Le urez succes, sper din suflet să le meargă bine și într-o zi să vedem niște campionate puternice! Nu ca acum, când Liga Națională feminină e branduită cu flori, iar cea a băieților cu zimbri. Ăsta nu e marketing!

- Ți s-a propus să colaborezi cu actuala conducere. Vei accepta?
- Nu am putut colabora în primii doi ani cât am fost vicepreședinte ales, mi-e greu să cred că voi colabora acum. Nu știu, vom vedea, va trebui să treacă puțin timp. Dar cum vedeți o colaborare atât timp cât am fost la două Congrese, unul european și unul internațional, și nu am făcut parte din nicio delegație a federației, deși am fost propusă să candidez în comisii? E ușor să declarăm, mai greu e să facem. Eu sunt omul căruia îi place să facă!

- Îți reproșezi că ai fi putut face o campanie mai agresivă, să mergi prin țară, să vorbești cu oamenii?

- Probabil că aș fi putut vorbi mai mult cu oamenii, deși știu că au fost telefoanele din spate ale unor politicieni. Robert Licu a spus că eu am făcut parte dintr-un guvern politic! Dar eu am făcut parte dintr-un guvern tehnocrat și am fost sunată de o mare sportivă, ministrul de atunci, Elisabeta Lipă, să fiu secretar de stat. Nu știu să mă fi sprijinit cineva politic. Am ajuns acolo și am reușit să-mi deschid orizontul și modul de abordare în ceea ce privește administrația centrală.

- Sugerezi că și acum politicul s-a implicat în alegeri?

- Da, am informații! E foarte bine că domnul Dedu are sprijinul ăsta. Probabil că și lucrurile acestea trebuie să funcționeze, mai ales că marea majoritate a structurilor sunt finanțate de autoritățile locale și vor să aibă un cuvânt de spus.

- Ai cerut să nu se intre cu telefoanele în cabinele de vot. A influențat acest lucru?

- Eu tocmai de aceea am avut acel mesaj către alegători. Mie nu trebuie să-mi confirme nimeni că m-a votat, nu am vrut, dar cred că de asta s-au pus cabinele. Să aibă securitate și libertate să se facă aceste fotografii. Asta e, până la urmă oamenii handbalului au decis ce vor ei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează