SPORTURI  »  HANDBAL  »  RUȘINE

Naționala de handbal masculin a suferit cea mai rușinoasă înfrângere din istorie și își ia adio de la Euro!

Gabi Bujor încearcă să se ascundă după rușinea de aseară FOTO Cristi Preda +13   FOTO
Gabi Bujor încearcă să se ascundă după rușinea de aseară FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 14 martie 2021 20:05 / Actualizat duminica, 14 martie 2021 20:43

Naționala de handbal masculin a României a suferit cea mai rușinoasă înfrângere din istorie, 25-30, acasă, în fața naționalei din Kosovo, una din lumea a patra a handbalului. Șansele de calificare la Campionatul European s-au prăbușit. 

Incredibil, dar adevărat! După ce acum patru zile, la Priștina, "tricolorii" au reușit doar un rezultat de egalitate cu Kosovo, astăzi, la București, în Sala Polivalentă, echipa pregătită de Rareș Fortuneanu a fost umilită de aceeași reprezentativă. Kosovo a câștigat cu 30-25 în fața unei echipe blazate, fără dorință, impotentă atât în atac, cât și în apărare.

Acum un an, România învingea Kosovo la 11 goluri, 21-32. La doar un an distanță, românii sunt îngenunchiați de o echipă apărută pe harta handbalului european în 2016, cu jucători care evoluează în ligile inferioare din Elveția, Suedia, Germania sau la echipe de amatori din Kosovo.

România - Kosovo, cu fiul președintelui tot în echipă

Criticat pentru selecția făcută, pentru faptul că îl cheamă la lot pe Călin Dedu, fiul președintelui FRH, Alexandru Dedu, selecționerul Rareș Fortuneanu și-a arătat și el limitele. A schimbat patru jucători din echipa care făcea egal la Priștina, dar nu și pe Călin Dedu. Nu a fost deloc inspirat când i-a ales pe cei doi portari. Veteranul Mihai Popescu și Tudor Stănescu au avut câte o singură intervenție fiecare. În tot meciul! Portarii kosovarilor, iluștrii necunoscuți Berisha și Zena, au avut, în schimb, 13 parade!

+9 FOTO

Apărarea României a fost pur și simplu ridiculizată de doi jucători: conducătorul de joc Dedaj și pivotul Jupa. Aceștia au marcat împreună 15 goluri! Surprinzător, Fortuneanu a insistat cu Cristi Fenici, în rolul de conducător, deși acesta a evoluat  foarte slab. În apărare, Fotache, Buzle, Fenici au fost simple jaloane. Singurii care au mișcat câte ceva au fost pivotul Gabi Dumitriu, extrema dreapta Gabi Bujor și interul dreapta Demis Grigoraș.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, a fost prezent la meci, dar a plecat imediat, negru de supărare. Oameni de handbal care lucrează în fenomen îi cer demisia: „A dus handbalul masculin în lumea a patra! Mai jos de atât nu se poate”.

România își ia adio de la Europene! 

De 25 de ani România visează să se califice la un Campionat European. După ce trecuse la scor de Muntenegru, se credea că așteptarea a luat sfârșit. Acum însă, totul s-a năruit. România mai are de jucat cu Suedia, vicecampioana lumii, la Sibiu, și cu Muntenegru în deplasare. "Tricolorii" au neapărat nevoie de un punct pentru a mai păstra șanse de calificare. Dar la cum evoluează prima reprezentativă, e greu de crezut că se poate întâmpla un astfel de miracol!

4 victoriiînregistrase în istoria sa naționala Kosovo: cu Cipru, Albania, Irlanda și Israel. Acum se laudă cu a cincea, în fața României

Alexandru Dedu, acuzat că şi-a impus fiul la echipa națională de handbal! Tânărul Călin Dedu e rezervă la Poli Timişoara

Kosovo - România 23-23. Inexplicabil! „Tricolorii” ratează victoria la Pristina, după ce au condus clar la pauză

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
ceaiuri
ceaiuri  •  15 Martie 2021, 14:52
Postat de Dan Petnaise pe 15 Martie 2021, 13:43

Să sperăm că batem în Muntenegru și ne calificăm. NU știu rezultatele Kosovo-Muntenegru. Dacă Muntenegru a bătut în ambele meciuri cu Kosovo și noi batem Muntenegru , ne calificăm sigur de pe locul 2.

deci la acest european nu mergem..decat daca ne "ajuta" covidul ,Suedia nu face deplasarea la noi, iar cu Muntenegru ,gazdele folosesc rezervele(dar si cu echipa a 2a ne bat..la ce am aratat ieri)in schimb Kosovo este favorita pt locul 2,inving peste o luna,acasa Muntenegru ,fac 5 pct si se califica...cat de calificarea de pe locul 3 nici aici nu stam bine pt ca noi nu mai avem de unde aduce pct cred ca tot la tv vor vedea baietii europeanul

176901212832165
Dan Petnaise  •  15 Martie 2021, 13:47

Portarii noștri de-abia se țineau pe picioare, dar mai să și apere săracii.

176901212832165
Dan Petnaise  •  15 Martie 2021, 13:45

Plus că ne putem califica și de pe locul 3.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează