SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEU PREOLIMPIC

VIDEO Surpriză uriașă în Norvegia - Muntenegru! Șansele României au scăzut dramatic » 3 scenarii pentru calificarea la Jocurile Olimpice!

Norvegia - Muntenegru, primul meci din Turneul Preolimpic la care participă și România, are loc astăzi, de la ora 20:30.
Norvegia - Muntenegru, primul meci din Turneul Preolimpic la care participă și România, are loc astăzi, de la ora 20:30.

Articol de - Publicat vineri, 19 martie 2021 22:20 / Actualizat sambata, 20 martie 2021 10:47

Norvegia, marea favorită a Turneului Preolimpic de la Podgorica, a pierdut surprinzător cu Muntenegru, scor 23-28. Situația României s-a complicat teribil.

  • România joacă primul meci sâmbătă, de la ora 20:30, împotriva Norvegiei; 
  • Înfruntarea decisivă e duminică, de la 17:00, contra Muntenegrului. Ambele sunt liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Prima TV
  • Primele două echipe din grupă se califică la turneul de handbal feminin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Norvegia nu e obișnuită cu calificările la Jocurile Olimpice. Până acum cea mai constantă echipă din ultimii ani obținea biletele la turneele final de la Europene sau de la Mondiale. Acum, când nordicele au intrat în calificări, sunt la un pas să clacheze. Campioana Europei a fost de nerecunoscut la Podgorica. Nimic nu a funcționat în jocul nordicelor, nici apărarea, nici atacul, dar nici poarta.

Muntenegru, lecție de handbal pentru Norvegia

Muntenegru, o echipă cu multe tinere în lot, a condus partida de la un capăt la altul și nu le-a dat nicio șansă norvegiencelor. Portarul Ljubica Nenezici, care joacă la Dunărea Brăila, interul dreapta Andrea Klikovac, de la CSM București, dar și viitorul pivot al "tigroaicelor", Ema Ramusovici, au făcut o partidă excelentă. Veteranele  Radicevici-Mehmedovici-Jaukovici au fost și ele la înălțime.

Apărarea Muntenegrului în zona centrală a funcționat ireproșabil, iar Norvegia a fost nevoită să deschidă jocul pe extreme. Acolo însă a ratat incredibil, reușind 6 goluri din 15 aruncări. Nici pivoții Norvegiei nu au existat pe teren, chiar dacă Brattset joacă la Gyor, iar Frafjord și Ingstad au și ele multă experiență internațională.

Precedent optimist pentru România

Muntenegru a câștigat cu 28-23, o diferență care le aduce, în mare măsură, calificarea la Jocurile Olimpice. Pentru România rezultatul nici nu știm cum să-l catalogăm. Dacă Neagu și compania câștigă mâine, la un gol, Norvegia e eliminată, iar ultimul meci dintre Muntenegru și România va fi unul de vacanță. Dacă Norvegia câștigă însă în fața României, atunci România e nevoită să învingă Muntenegru. Se va ajunge apoi la un clasament în trei, la golaveraj, iar orice gol va conta.

În 2016, la calificările pentru Jocurile Olimpice din Danemarca, România și Muntenegru au învins în primele două zile țara gazdă, Danemarca și s-au calificat împreună la Rio de Janeiro. Să se repete și acum scenariul cu o altă echipă nordică?

Cum se poate califica România la Jocurile Olimpice: toate calculele

Rezultatul surprinzător din Norvegia - Muntenegru a dat peste cap calculele României. „Tricolorele” mizau pe o victorie împotriva gazdelor, în condițiile în care disputa cu nordicele părea una de sacrificiu. În acest moment, variantele pentru calificare s-au împuținat: 

  • dacă România învinge Norvegia, se califică la Jocurile Olimpice;
  • dacă România remizează cu Norvegia, îi e de ajuns și un eșec cu Muntenegru la cel mult 4 goluri. Ne putem califica și cu o înfrângere la 5 goluri, dacă marcăm 24 de goluri;
  • dacă pierde cu Norvegia, România trebuie să învingă Muntenegru. S-ar ajunge la egalitate în 3, caz în care criteriul principal ar fi golaverajul.

VIDEO. Cum a pierdut Norvegia meciul cu Muntenegru

Cine participa la celelalte turnee: 

  • Grupa 1: Suedia, Spania, Argentina 
  • Grupa 2: Ungaria, Rusia, Serbia, Kazahstan 
  • Grupa 3: Norvegia, România, Muntenegru

Citește și alte știri din handbal: 

Denisa Dedu înainte de startul României la turneul preolimpic: „Important este să obținem calificarea!”

Laura Pristaviță, încrezătoare în calificarea la Jocurile Olimpice : „E o emoție care zburdă în grupul acesta de câteva zile”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  21 Martie 2021, 13:40

...Halal logica!...Pai atunci de ce ne-au batut???...sau au vrut sa piarda si ale noastre...

10207202405083487
Nanu Daniel  •  20 Martie 2021, 18:45
Postat de risc_mix pe 20 Martie 2021, 17:54

E posibil ca Norvegia sa nu doreasca sa mearga la Olimpiada din cauza COVID. Vom vedea.

Nu e de mirare sa vezi un mititel gandindu-se numai la aranjamente si favoruri...

risc_mix
risc_mix  •  20 Martie 2021, 17:54

E posibil ca Norvegia sa nu doreasca sa mearga la Olimpiada din cauza COVID. Vom vedea.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează