SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

NYKOBING - SCM CRAIOVA // Oltencele scot un egal miraculos și păstrează șanse de calificare în faza următoare a Cupei EHF

FOTO: Bogdan Năescu
FOTO: Bogdan Năescu

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2019 20:36

SCM Craiova și Nykobing au terminat la egalitate, scor 20-20, în grupele Cupei EHF. Oltencele păstrează șanse de calificare. 

Deținătoarea Cupei EHF a pus în joc toate resursele în speranța unui rezultat bun, care să oprească seria neagră a înfrângerilor, din ultima vreme. Apărarea a dus greul în condițiile în care, în atac, s-au făcut iarăși multe greșeli.

Locul 2 în campionatul danez, Nykobing a avut 6-3 în prima parte, dar oltencele au marcat de patru ori consecutiv. SCM a și intrat la vestiare cu un gol avantaj, 9-8.

În partea a doua, danezele au avut parcă alt tonus și au jucat mult mai bine. S-au desprins la 13-10, 15-11 și au păstrat patru lungimi până în minutul 54. Craiova are meritul de a nu fi renunțat. Pivotul Timea Tătar, Elena Georgijevska și Ana Maria Tănasie au fost responsabilele cu golul.

Mai erau trei minute și Nykobing conducea 20-17. Ce mai era de făcut? O apărare incredibilă, chiar dacă Trifunovici a văzut cartonașul roșu pentru a treia eliminare de două minute. Și trei goluri marcate consecutiv prin Mariana Costa, Tătar și Andrea Ianăși. Danezele au mai avut 14 secunde de atac, dar nu au mai reușit golul.

Victorie cu Bera Bera

Rezultatul menține vii speranțele la calificare. Oltencele trebuie să treacă de Bera Bera în ultima etapă, dar au nevoie de ajutorul Podravkăi. Campioana Croației, deja calificată, trebuie să bată pe Nykobing, pe teren propriu! Ieri, Podravka a pierdut la Bera Bera, 26-32.

Nykobing 20
Olsen 4, Pedersen 4, Housheer 3, Lagerqvist 2, E. Westberg 2, Wallen 2, , Sunami 2, K. Kristiansen 1. Antrenor: Jakob Larsen
SCM Craiova 20
Tătar 5, Georgijevska 4, Tănasie 3, Ianăși 3, Trifunovici 1, Șelaru 1, Vizitiu 1, Serici 1, M. Costa 1. Antrenor: George Burcea

Clasament grupa D

Echipă Meciuri Puncte
1. Podravka 5 8
2. Nykobing 5 5
3. Bera Bera 5 4
4. SCM Craiova 5 3

*primele două echipe se califică 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
lionforever
lionforever  •  04 Februarie 2019, 00:16
Postat de peluza pe 03 Februarie 2019, 22:19

Nu stiu daca e bun golaverajul. Oricum, oare Siofok cum juca daca nu erau Penezic si Nze Minko? Vad ca toti rad de Craiova, dar au avut multe accidentate printre care Ticu si Zamfir.

Pe bera bera le depășim la puncte daca le batem iar cu danezele am fi la egalitate dar avem avantaj la meciurile directe o victorie si un egal.

peluza
peluza  •  03 Februarie 2019, 22:19
Postat de lionforever pe 03 Februarie 2019, 22:10

Trebuie să bată acasa pe bera bera si podravka pe daneze.

Nu stiu daca e bun golaverajul. Oricum, oare Siofok cum juca daca nu erau Penezic si Nze Minko? Vad ca toti rad de Craiova, dar au avut multe accidentate printre care Ticu si Zamfir.

lionforever
lionforever  •  03 Februarie 2019, 22:10

Trebuie să bată acasa pe bera bera si podravka pe daneze.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează